banner333

banner309

Gökçepınar’da yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

- Bir ev, bir samanlık, bir ahır tamamen yandı. 10 küçükbaş hayvan da telef oldu - Yangın, Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü

Gümüşhane 04.02.2015, 19:31 04.02.2015, 19:33
Gökçepınar’da yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
banner400
 Gümüşhane’nin merkeze bağlı Gökçepınar köyünde çıkan yangında bir ev, bir samanlık, bir ahır tamamen yandı, 10 küçükbaş hayvan da telef oldu.

Gökçepınar köyü sakinlerinden Cemal Yalçın’a ait samanlıkta nedeni henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede büyümesi üzerine yangın, samanlığın yanında bulunan ahır ve eve kısa sürece sıçradı.

Gümüşhane Belediyesi ve Kelkit Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 9 saatlik müdahalesi sonrası yangın, kontrol altına alındı.

Yangın sonrası, bir ev, bir samanlık, bir ahır tamamen yandı, 10 küçükbaş hayvan da telef oldu.

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Harun Şeker, yangının çıkış nedeninin belirlenemediğini belirterek, yangının olduğu alanın köy yerleşim alanının dışında olmasının olası bir faciayı önlediğini kaydetti.

Şeker, yangın alanına itfaiye araçlarının yanaşmakta güçlük çektiğini ifade ederek, “Ekiplerimiz yangın ihbarının alır almaz köye hareket ederek, yangına müdahalede bulundu. Yangının çıktığı alana itfaiye araçlarımız yanaşamadı. Yaklaşık 400 metrelik mesafede ekiplerimiz yangına hortum sererek müdahalede bulundu. Araçların yanaşamaması nedeniyle müdahalede zorlandık. Ama ekiplerimizin özverili çalışmaları sonrası yangın söndürüldü” dedi.

Yangının başladığı yerin köyün yerleşim alanının biraz dışında kalmasının olası faciayı önlediğini kaydeden Şeker, “Yangın sonrası yatığımız tespitlerde 20 ton saman, 15 ton ot, ev, samanlık ve ahırın tamamı yangı. Yangında 10 adet küçükbaş hayvan da telef oldu. Yangının söndürülmesi için Kelkit Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İl Özel İdaresi’nin iş makineleri destek verdi. Kelkit Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 03:20
Güneş 05:03
Öğle 12:23
İkindi 16:17
Akşam 19:35
Yatsı 21:10