banner333

banner309

GGA ve GÜBDER Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY anma programı düzenledi.

Gümüş Gelişim Akademisi Gençleri Ölümünün 79. yılında M.Akif ERSOY'un hayatı ve şiirlerini içeren bir söyleşi programı düzenledi.

Gümüşhane 15.12.2015, 08:13 15.12.2015, 08:14
GGA ve GÜBDER Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY anma programı düzenledi.
banner400
Programa Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY hayranlığı ile bilinen araştırmacı-şair ve yazar Av.Rıfkı DURGUN Akif'in hayatının bilinmeyen yönlerini duygusal bir formda aktardı.
Akif'in Almanya ve Mısırdaki hayatı bağlamında neler yaşadığını ve Milli Mücadele sırasında özellikle Hintli Müslümanlar'ın nasıl yanıltılarak Osmanlıya karşı savaştırıldığını ve özellikle İngilizlerin Hilafet elden gidiyor diyerek Hintli Müslümanları nasıl kandırdığını anlattı.Aralık ayının M. Akif'in hem doğum hem ölüm ayı olduğunu bu yüzden bu ayın Bir AKİF ayı olarak bilinmesini gerektiğini söyledi...Onun tam bir dava adamı olduğunu milli ve manevi anlamda milli mücadeleye yeri doldurulamaz katkılarının olduğunu söyledi.Özellikle İstiklal Marşı ve Çanakkale Şiirlerinin yazıldığı manevi atmosferden bahseden DURGUN,bu şiirleri yazabilmek için Akif'in anlaşılmaz ve ulaşılması zor bir manevi atmosfer yaşadığını düşündüğünü,bu bağlamda her iki şiirinde tam bir duygusal şaheser olduğunu söyledi.Akif'in Veteriner Hekim,Şair,Yazar,Gazeteci v.s çok yönlü bir yanının olması onun gerçek anlamda bir münevver olduğununda bilinmesi gerektiğini söyledi.

GGA Yürütme Kurulu Başkanı Erol TEKÇE ise yaptığı kapanış konuşmasında; 63 yıllık bir ömrün her anını iman mücadelesi veren M.Akif ERSOYûn hayatının yeni nesiller için çok önemli bir rol model olduğunu ve olması gerektiğini düşünüyorum.Bilindiği gibi Peygamber Efendimiz ve Hz.Ebubekir,Hz.Ömer ve Hz. Ali Efendilerimiz de tıpkı Akif gibi 63 yıllık bir ömür yaşadılar.Bu anlamda bununda ayrı ve özel bir tevafuk olarak değerlendirilmesi  gereklidir diye düşünüyorum.Aslında  tıpkı Hz. Mevlana'nın şaheseri Mesnevi den esinlenerek yapılan "Mesnevi Sohbetleri" gibi "Safahat Sohbetleri" nin de aynı minval üzere yapılmasında yarar görüyoruz dedi.Başkan TEKÇE son olarak GÜBDER ve GGA olarak bundan sonrada Milli şahsiyetlerimizin yeni nesillere tanıtılması ve anlaşılması çabalarının devam edeceğini,gençlerden  bu programlara katılmalarının önem arz ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34