banner333

banner309

‘Gazze’ye yardım Cuma’sı’

Gümüşhane'de İHH tarafından ülke genelinde Gazze halkı için başlatılacak yardım kampanyası vesilesiyle ‘Gazze’ye yardım Cuma’sı’ etkinliği düzenlendi.

Gümüşhane 13.10.2018, 10:00
‘Gazze’ye yardım Cuma’sı’
banner400

Gümüşhane'de İHH tarafından ülke genelinde Gazze halkı için başlatılacak yardım kampanyası vesilesiyle ‘Gazze’ye yardım Cuma’sı’ etkinliği düzenlendi.

Cuma namazı sonrası Kemaliye Camii önünde düzenlenen basın açıklamasına İHH yetkililerinin yanı sıra Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ensar Vakfı üyeleri, Anadolu Gençlik Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Grup adına basın açıklamasında bulunan Ensar Vakfı Gümüşhane Şubesi İl Başkan Yardımcısı Mücahit Çelik, Gazze halkının abluka altında nefes almaya ve yaşamaya çalıştığını söyledi.

Bölgenin adeta bir açık hava hapishanesine çevrildiğine dikkati çeken Çelik, “Gazze'de hayat durma noktasına geldi. Gazze'ye uygulanan abluka 12'inci yılında da devam ediyor. Bu abluka orada yaşayan 2 milyon Filistinliyi hedef almış durumda” diye konuştu.

Bugün tüm Türkiye'de Gazze dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına karşı çıktıklarını aktaran Çelik, “2 milyon nüfusu ile yüzölçümüne göre dünyanın en yoğun şehirlerinden biri olan Gazze, yıllardır ambargo ve abluka altında nefes almaya ve yaşamaya çalışıyor. Mısır ve işgalci İsrail rejiminin sınır kapılarını kapalı tutarak bölgeyi adeta bir açık hava hapishanesine çevirmeleri, Gazze’de hayatı durdurma noktasına getirdi. Gazze Şeridi’ne uygulanan kara, hava ve deniz ablukası 12. yılında artarak devam ediyor. Bu abluka Gazze Şeridi’nde yaşayan 2 milyon Filistinliyi hedef almış durumda. Acilen bütün İslam ülkeleri Gazze'yi gündemlerine almalıdır. Bölgeye ablukanın kalkması ve insani yardıma izin verilmesi noktasında çaba sarf etmelidir. Ülkemiz bu noktada öncülük etmelidir. Necip milletimizin yıllardır olduğu gibi Gazze'ye desteği sürmelidir” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler raporlarında, “eğer ablukayı hafifletmek için bir şeyler yapılmazsa, Gazze'nin 2020'ye kadar ‘yaşanamayacak’ bir yere dönüşeceği” ifadelerinin yer aldığını hatırlatan Çelik, “Bugün burada ve tüm Türkiye’de Gazze dostlarıyla birlikte Siyonist İsrail'in bu hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Gazze sevdalıları olarak tüm bu hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz. Her geçen gün Filistin’deki zulmünü artıran İsrail’e karşı bizler de mücadelemizi sürdüreceğiz. Acilen bütün İslam ülkeleri Gazze’yi gündemlerine almalı ve bölgeye ablukanın kalkması ve insani yardımın girişine izin verilmesi noktasında çaba sarf etmelidir. Ülkemiz bu konuda öncülük etmelidir. Necip milletimizin, yıllardır olduğu gibi Gazzelilere olan desteği her anlamda sürmeli ve yardımlar artırılmalıdır. Son olarak Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya ve tüm Gazzeli kardeşlerimize yardıma çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11