banner333

banner309

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 82.yılında Gümüşhane’de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82.yılında Gümüşhane’de düzenlenen törenle anıldı.

Gümüşhane 10.11.2020, 15:21 10.11.2020, 15:22
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 82.yılında Gümüşhane’de Anıldı
banner400

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82.yılında Gümüşhane’de düzenlenen törenle anıldı.

Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende şehit aileleri eşliğinde Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından ayrı ayrı çelenk sunuldu.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve bayraklar yarıya indirildi. Bu sırada kent merkezinde de vatandaşlar işlerini bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Alanda açılan Atatürk temalı resim sergisinin gezilmesinin ardından Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler şiir ve kompozisyonlarını seslendirdi ve ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

“Hepimiz minnettarız”

Günün anlam ve önemi ve Atatürk’ün askeri hayatıyla ilgili konuşmaların ardından söz alan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “Milletimizi izzetlendiren, zelil olmaktan kurtaran şanlı başkomutanımızı, Cumhuriyetimizin kurucusuna ebediyete irtihalinin 82.yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. İyi ki böyle liderlere sahip olmuşuz. Türk milleti binlerce yıldır hemen her asra bir lider çıkarmıştır. 20.asrın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük kahramanlıklar göstererek yok edilmek, tarihe gömülmek istenen bir milleti tekrardan büyük bir millet haline getirdi, büyük bir devlet kurdu. Hepimiz kendisine minnettarız” dedi.

Atatürk’ün 20.yüzyılda büyük bir kahraman olarak ortaya çıktığını kaydeden Vali Taşbilek, “Vatan ufukları kararmaya başlayınca milletin kurtuluşu için yola çıktı. Dağ başını duman aldığı dönemde, hepimizin korktuğu, endişe ettiği dönemde güneş ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar diyerek önümüze düştü, liderlik etti. Atatürk bizim ortak değerimiz, her şeyimiz. Bizi bir eden beraber eden temel teminatımız. Kendisine bütün milletimiz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Etkinlik Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11