banner333

banner309

Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 87. durağı Gümüşhane oldu.

Madencilik ve gıda sektörlerinin gelişimi doğrultusunda kentin geleceği tartışıldı.

Gümüşhane 28.06.2013, 09:16
Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 87. durağı Gümüşhane oldu.
banner400
Garanti Bankası, 2002’den bu yana düzenlediği ve bu yıl 11. yaşını kutlayan Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 87. buluşmasını, Gümüşhane’de gerçekleştirdi. Toplantıda, Gümüşhane’nın ekonomisini daha rekabetçi kılacak çözüm önerileri uzman konuşmacıların rehberliğinde tartışıldı. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın yönettiği etkinliğin açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptı.

aradere, “Gümüşhane;  zengin rezervleriyle dikkat çeken altın, gümüş ve bakır maden kaynaklarına sahip. Maden kaynaklarının zenginliği kadar, rezerv ve sondaj çalışmalarının  olumlu sonuç vermesi de, yerli ve yabancı sermaye için Gümüşhane’yi cazip kılıyor. Bu şartlar altında, maden işlemeciliğine yeni davetiyeler çıkarmak, Gümüşhane’nin öncelikli görevi olarak gözüküyor.  Kent ekonomisin lokomotif sektörlerini oluşturan madencilik ve kuru gıda üreticiliğinde, küresel ölçekte rekabetçi bir modele geçilebilmesi için, standardizasyon süreçlerinin izlenmesi ve marka değeri yaratılması gerekiyor. Garanti Anadolu Sohbetleri’nin bugün gerçekleştirdiğimiz 87. toplantısının, Gümüşhane’nin yol haritasını çizmesine katkı sağlamasını ve geleceğine yeni açılımlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından, Silkar Madencilik Yönetim Kurulu BaşkanıErdoğan Akbulak, Gümüşhane için hayati bir öneme sahip olan madencilik sektöründe oyunun kuralların yeniden yazılması ve küresel ölçekte marka yaratılması için gerekli ipuçlarını katılımcılarla paylaştı.Bilsar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal, dünya pazarında rekabetçi bir marka yaratabilmenin ve kurumsal bir kimlik oluşturabilmenin esaslarını aktardı. Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tınaz Titiz, rekabet gücü ve değer üretimi konusundaki görüşlerini paylaştı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise makroekonomik veriler ışığında Gümüşhane’nin bugününü ve geleceğini inceleyen bir konuşma yaptı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48