banner333

banner309

Fırıncılardan İptal Kararına İtiraz

Gümüşhane Vali Yardımcısı Gürkan Karaman başkanlığında toplanan komisyonun ekmek zammının iptaline karar verdiğini ve bu durumdan dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirterek Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’ı ziyaret eden fırıncılar Gümüşhane Valiliği tarafından verilen karardan dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Gümüşhane 03.02.2022, 15:00 04.02.2022, 08:33
Fırıncılardan İptal Kararına İtiraz
banner400

Komisyon tarafından verilen kararda gerekçe olarak sunulan nedenlerin kabul edilemez ve gerçeği yansıtmadığını aktaran fırıncılar, artan tüm maliyetlere rağmen Gümüşhane’deki ekmek fiyatının çevre illerdeki fiyatlardan daha düşük olduğunu ve maliyetinin ise çevre illerden daha fazla olduğu olduğunu belirtti.

Artan girdi maliyetlerine artık dayanacak güçleri kalmadığını ve ekmeğe yapılan zammın makul bir ölçüde çevre iller göz önüne alınarak yapıldığını aktaran fırıncılar adına konuşan Karaca Ekmek Fırını sahibi Bayram Karabulut, “Bilinmelidir ki çevre illerimizde ekmeğin kilogram fiyatı 3-4 aydır 12 lira olarak uygulanmaktadır. %50 oranında artan girdi maliyetlerine karşı olarak bizlerin haklı talepleri doğrultusunda Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız bir çalışma yaparak, bizlere en azından çevre illerimizdeki fiyat ortalamasında bir ekmek fiyatı tarifesi düzenledi. Ancak gelinen noktada sanki fırıncılar olarak ortada hiçbir şey yokken keyfi olarak ekmeğe zam yapan ve vatandaşı mağdur eden esnaf durumuna düşürüldük. Bizlere yapılan haksızlıktır. Oluşturulan komisyona hiçbir fırıncı çağrılmamış ve görüşü sorulmamıştır. Bizler Gümüşhane Ticaret ve Sanayi odamızın üyeleri olarak dertlerimizi hep size anlattık ve çözüm aradık. Sağ olun sizlerde her zaman bizleri dinledi ve bizler için çaba gösterdiniz. Ticaret ve Sanayi Odamızın hazırlamış olduğu ekmek maliyeti analizinde görüldüğü üzere maliyetlerimiz %52,26 oranında arttı ve her geçen günde artmaya devam ediyor. Ancak bu artan maliyetler karşısında üreticinin ve imalatçının yaşadığı sorunları görmezden gelerek alınan bu iptal kararı hepimizi zor duruma düşürmüştür. Fırıncılarımızın tüketicilere kaliteli ekmek ve iyi hizmet sunabilmesi için alınan bu kararın düzeltilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Fırıncıların talepleri doğrultusunda yapılan ekmek fiyat tarifesi çalışmasında hem üreticiyi zor duruma düşürmeyecek hem de tüketiciyi önemseyen bir çalışma yapmaya özen gösterdiklerini aktaran GTSO Başkanı İsmail Akçay ise “Yaptığımız ekmek maliyeti analizinde ve çevre illerin uygulamış olduğu tarifleri incelediğimizde yasaların verdiği yetki çerçevesinde ilgili komisyonlarımız toplanmış, görüşleri sorulmuş ve meclis kararımız ile bir ekmek fiyat tarifesi çalışması yapılmıştır. Yapılan çalışmalar gösterdi ki ekmek üretimdeki girdi maliyetlerinde çok büyük bir artış var. Tarifenin uygulanmasına verilen bu iptal kararı siz değerli üreticilerimizi de fazlasıyla zor duruma düşürmektedir. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz olarak bizlere iletmiş olduğunuz bu mağduriyetin giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. İnşallah yaşanılan bu olumsuz süreç en kısa sürede çözüme kavuşacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46