banner333

banner309

Fikirler, Şiddet Kullanılmadan Dile Getirilmeli

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Yasin Merdan, öğrencileri fikirlerini şiddet kullanmadan dile getirmeye davet ettiğini belirtti.

Gümüşhane 28.12.2012, 13:55
Fikirler, Şiddet Kullanılmadan Dile Getirilmeli
banner400
 Merdan, yaptığı yazılı açıklama, her öğrencinin fikrini savunmada özgür olduğunu ancak bunun Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki (ODTÜ) gibi olmadığını ifade etti.

Merdan, 18 Aralık'ta ODTÜ'de Başbakan, TBMM Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve çok sayıda bakanın katılımıyla Türkiye için çok önemli bir gelişme olan Göktürk-2 uydusu uzaya fırlatılırken, öğrencilerin yaptıklarının tam anlamı ile bir fiyasko olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"İllegal yapılara mensup öğrenciler molotoflarla okula girebiliyorlar. Okulda lastik yakabiliyorlar, bunlara yardım ve yataklık yapan herkes o öğrencilerle aynıdır. Bu olay ODTÜ'yü değil, destekleyenleri, yardım ve yataklık yapanları bağlar. Öğrencileri canından vazgeçtirip kendi emelleri için bu duruma getirenler hesabını vermelidir. Ülkemizdeki büyük değişiklikleri her zaman öğrenciler sağlamıştır. Üniversite fikirlerin doğduğu yerdir. Öğrencileri yanlış yönlendirenleri ve şiddete itenleri esefle kınıyorum. İçinde bulunulan çağ bilgi çağıdır. Şiddet, anlaşamayanların başvurduğu yoldur. Atalarımızın istediği Türk gençliği bu değildir. Öğrenci arkadaşlarımı fikirlerini şiddet kullanmadan dile getirmeye davet ediyorum."



Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46