banner333

banner309

FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına Gümüşhane merkezli operasyon

Gümüşhane merkezli 26 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri mahrem yapılanmasına yönelik son bir aydır düzenlenen operasyonlarda, 53 farklı adrese baskın düzenlendi.

Gümüşhane 02.02.2018, 09:05
FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına Gümüşhane merkezli operasyon
banner400

Gümüşhane merkezli 26 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri mahrem yapılanmasına yönelik son bir aydır düzenlenen operasyonlarda, 53 farklı adrese baskın düzenlendi, aralarında muvazzaf askerler ve sorumlu imamların da bulunduğu 42 kişi göz altına alındı.

Edinilen bilgiye göre Gümüşhane’de İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri FETÖ/PDY’nin askeri yapılanmasına yönelik çalışmalarda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde yer alan FETÖ mensubu askerlerin ve FETÖ’nün üst düzey sorumlularının deşifre olmamak için farklı bir iletişim modeli kullandıklarına yönelik bilgiler elde etti.

Bu bilgiler neticesinde TSK’nın askeri mahrem yapılanmasında yer alan askerlerin tespiti için ankesörlü telefon ve sabit hatlar üzerinde incelemeler yapan KOM ekipleri, FETÖ’nün askeri yapılanmasında yer alan 53 personeli tespit etti.

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla tespit edilen askerlerden 22’si hakkında daha önce işlem yapıldığı belirlenirken, işlem yapılmayan 28’i muvazzaf 1 binbaşı, 1 üsteğmen, 24 astsubay, 3 uzman çavuş ve 2 askeri öğrenci olmak üzere toplam 31 asker gözaltına alındı.

Gümüşhane merkezli olmak üzere eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Manisa, Bursa, Tokat, Elazığ, Bingöl, Siirt, Şanlıurfa, Konya, Tunceli, Kahramanmaraş, Erzincan, Burdur, Tekirdağ, Şırnak, Hatay, Van ve Adıyaman olmak üzere 21 ilde belirlenen 53 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi, ev ve işyeri araması yapıldı, çok sayıda eşyaya el konuldu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen askerlerin çoğu etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak suretiyle ifadelerinde örgütle ilgili önemli bilgiler verdi.

Bu bilgiler ışığında askerlerden sorumlu olduğu ifade edilen ve daha önce hakkında işlem yapılmayan İ.M.G, Ö.O ve İ.K isimli mahrem imamlar geçtiğimiz günlerde Ankara, Trabzon ve Kahramanmaraş’ta bulunan adreslerinde yakalanarak Gümüşhane Emniyetine getirildi.

Yaklaşık bir aydan beri devam eden çalışmalar kapsamında son olarak B.Y, B.A ve H.İ.K isimli 3 sivil mahrem imam ile 1 teğmen ve 4 astsubay hakkında İstanbul, Ankara, Antalya, Trabzon, Sakarya, Diyarbakır, Amasya ve Tokat illerinde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda şahısların getirildikleri Gümüşhane Emniyetinde işlemlerinin sürdüğü, alınan askeri personel ve imamların verdiği ifadeler doğrultusunda soruşturmanın genişletilerek devam ettiği öğrenildi.


 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11