banner333

banner309

Faruk Kuş'dan Aykırı Bir Yazı !

Haber 29 Spor Köşe yazarı Faruk Kuş, çarpıcı tespitlerle spor dışı farklı bir yazıya imza attı

Gümüşhane 31.07.2013, 01:32
Faruk Kuş'dan Aykırı Bir Yazı !
banner400

Görülen Lüzum Üzerine !

Uzun zamandır Gümüşhanespor adına yazılarımla huzurlarınızdaydım.Aslında kendi kendime söz vermiştim spor alanı dışında yazı yazmayacağıma. Ama son zamanlarda gerek Şiran-İkisu yolu olsun gerekse yapımı yılan hikayesine dönen havaalanı olsun gündemi oldukça meşgül ediyor. Bu konulara binaen nazicane fikirlerimi beyan etmek istedim. Bunu yaparken ne bir siyasi çıkar nede bir rant gözetiyorum.

Şiran-İkisu yolu ile konuya giriş yapacak olursak; halkın talebini bir pankarta taşıması kadar doğal birşey olamaz. Her ne kadar o kutsal ve anlamlı pankart bazıları tarafından paçavra olarak değerlendirilsede, halkın gerçekçi talebi olmaya devam edecektir bu pankart. Şiran-İkisu yolu yapımı ilçeyi her açıdan ileri seviyeye getireceğinide unutmamak gerekir. Bir ilçenin taleplerini dinlemek yerine, görmezden gelip hakaret etmek en hafif tabiriyle Şiranlılara ihanettir. Bir ilçenin kaderi ile oynamak bu kadar ucuz olmamalıdır diye düşünüyorum.

Gelelim Köse Salyazı havaalanı olayına; son haftalarda, Şırnak, Bingöl, Kastamonu gibi havaalanlarının açılışları yapılırken Gümüşhaneliler olarak yutkunuyoruz. Acaba Gümüşhane neyi hak etmiyor diye cevabı olmayan soruları birbirimize yöneltiyoruz. Bu konuda siyasilerin yaptıkları açıklamalar maalesef bizleri tatmin edici düzeyde değil.

Konu ile alakalı atılmış net bir somut adım yok maalesef. Bu havaalanı sadece ilimizin değil Bayburtluların’da ihtiyacını karşılayacağınıda gözardı etmemeliyiz. Bütün bunların yanı sıra Gümüşhane'yi Trabzon'un ilçesi olarak görüp havaalanına ne lüzum var diyenleri görünce hayretimi gizleyemiyorum. Bu içimizdeki İrlandalılar acaba ne maksatla bunu söyledikleri konusundada hiçbir fikrim yok doğrusu.

Son olarak Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz geçtiğimiz günlerde Gümüşhane'yi ziyaret etti. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerdeki acemi birliklerinin gelişimi az olan illere taşınması noktasında ciddi bir adım atıldı. Bu Gümüşhane adına güzel bir gelişme, fakat bu hizmeti almamız karşılığında ne Şiran-İkisu yolundan nede havaalanı rüyasından vazgeçmiş değiliz. Ayrıca şehrin ihtiyaçları noktasında kendisine sunulan dosyada  Şiran-İkisu yolunun olmayışı apaçık bir kasıt olarak görülmelidir. Kendi ilinin gerçeklerini siyasi çıkarları uğruna erteleyen, ilçeleri gözü görmeyen yada hizmeti götürmeyen kim olursa olsun kaybetmeye mahkumdur.

 

S A Y G I L A R I M L A . . .

Faruk Kuş


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
Necati 11 yıl önce
Bu yazının altına tarafsız gözle bakarak imza atmamak mümkün değil. Ak PArtili birisi olarak İstanbuldaki özellikle Güneydoğu daki yatırımları görüp duyunca neden memleketim her konuda geride kalır zorumuza gidiyor. Gerçekden güzel yerinde tespitler kaleminize sağlık Faruk Bey
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11