banner333

banner309

Evler Kura İle Verilecek

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, Vatandaşların Merakla Beklediği TOKİ Konutları Hakkında Açıklamada Bulundu.

Gümüşhane 20.09.2018, 14:32
Evler Kura İle Verilecek
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Eylül ayı sonuna kadar TOKİ konutları ile ilgili taleplerin alınacağını ve konutların kura çekimi ile dağıtımının yapılacağını söyledi.

Gümüşhane’de vatandaşların merakla beklediği TOKİ konutları ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Çimen, Eylül ayı sonu itibariyle TOKİ finans biriminin belirlediği fiyatları kesin olarak açıklayacaklarını ve vatandaşlara duyuracaklarını belirtti.

“Fazla Başvuru Halinde Kura Çekilecek”

Başkan Çimen, Toplu Konut İdaresi’nin 3+” ve 2+1 şeklindeki talepleri alacağını belirterek, şunları kaydetti: “TOKİ’lere talep fazlası olduğu zaman kura çekimi yapılacak ve hak sahiplerine dağıtılacak. Bu yılsonu itibariyle TOKİ binaları bitecek. Vatandaşların TOKİ binalarına taşınmaları da bahar ayında sağlanacak. TOKİ’nin kendi şartları var. Şartlara uyan Gümüşhaneli vatandaşlarımıza hak verilecek ve eğer fazlalık olursa da kura çekimi yapılacak.”

“Gümüşkent ve Altınkent Semti”

Gümüşhane Belediye Meclisinin aldığı karara göre eski Topal mevkiinin alt kısmında olan kısma Gümüşkent Semti, TOKİ’lerin olduğu kısma da Altın Kent Semti olarak kayda geçtiğini açılayan Çimen, “Şehit ve Gazi yakınlarına ve gazetecilere TOKİ binalarından hak elde etmesi için TOKİ finans birimi hazırlığını yapıyor. Belediye Başkanlığı tarafından verilen sayıya göre ise TOKİ’de yüzde 5 ya da yüzde 10 gibi bir oran belirlenerek hak sahiplerine TOKİ binalarından ev sahibi olacak” dedi.

“TOKİ Binalarının Ruhsatı Verildi”

TOKİ başkanıyla görüştüğünü ifade eden Başkan Çimen, TOKİ binalarının ruhsatlarını verdiğini ve tüm hazırlıkların tam olduğunu belirterek “Tek sıkıntımız ruhsatlardı. Ruhsat problemini de geçtiğimiz hafta içerisinde çözdük” dedi.

Sosyal konut projesi kapsamında arsa alanının yüzde 70’i Gümüşhane Belediyesine ait olan mevkide Belediye Başkanlığı olarak sadece arsa bedeli aldıklarını kaydeden Başkan Çimen, açıklamasını şöyle tamamladı: “ Vatandaşların ev sahibi olabilmesi ve fiyatların yüksek çıkmaması için bu bedeli aldık. Arsa bedeline karşı Belediye olarak TOKİ’lerden konut aldık. Diğer konutları ise TOKİ başkanlığına bıraktık. Sosyal konut projesi olduğu için ve fiyatların yüksek çıkmaması için hakkımızdan feragat ettik. “

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09