banner333

banner309

Etkili İletişim, Halkla İlişkiler ve Beden Dili Semineri Gerçekleştirildi

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ile Gümüşhane Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Etkili İletişim, Halkla İlişkiler ve Beden Dili” konulu seminer gerçekleştirildi.

Gümüşhane 13.02.2013, 13:52
Etkili İletişim, Halkla İlişkiler ve Beden Dili Semineri Gerçekleştirildi
banner400

 Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Tekke Belediye Başkanı Gürsel Şeyhoğlu, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Yalıncak Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Oymalıtepe Belediye Başkanı Metin Şahin, Işıklar Belediye Başkanı Alişan Bayram, Akpınar Belediye Başkanı Mehmet Değirmenci, Gümüşhane MHP Merkez İlçe Başkanı Nurgül Özener, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcıları Şevki Aşkın ve M. Bilal Özdener, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, birim müdürleri ve çok sayıda personel katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, “Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği olarak bölgemizde yer alan belediyelerimize yönelik eğitim faaliyetlerini aralıksız olarak yürütmekteyiz. Bu kapsamda birlik olarak 2013 yılının ilk eğitim seminerini Gümüşhane’de gerçekleştirmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Belediyelerimizi ve mahalli idarelerimizi ilgilendiren her konuyu bizlere iletebilirsiniz. Elimizden geldiği ölçüde sorunlarınıza çözüm getirmeye çalışacağız. Bu faaliyetin burada gerçekleşmesini talep ederek bizlere bu fırsatı sunan aynı zamanda birlik encümen üyesi olan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya, ayrıca sizlerle bir araya gelmemizi sağlayarak bu salonu birliğimizin hizmetine sunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra “Etkili İletişim, Halkla İlişkiler ve Beden Dili” hakkında bilgi veren Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Muharrem Çetin, İletişimin bir duygu ya da düşüncenin karşılıklı olarak anlam aktarma işi olduğunu belirtti. Çetin, “Her iki tarafın da karşılıklı konuşması ve dinlemesi gerekir. Karşılıklı olmazsa insan belli bir süre sonra sıkılarak dinlemeyi bırakır. Bu yüzden neyi nasıl söylediğimiz büyük önem taşımaktadır. Araştırmalar insanların yüz yüze kurdukları ilişkide inanırlığı açısında kelimelerin, ses tonunun ve beden dilinin iletişim üzerindeki önemini ortaya koymaktadır. ” dedi.

Bizde var olan bir düşünceyi ya da bilgiyi aktarabilmek için iletişim kurduğumuzu kaydeden Çetin, “Bu çerçevede karşımızdaki kişiye mesaj vermemiz açısından kurduğumuz cümlelerin çok uzun olmaması gerekmektedir. Duygu ve düşüncelerimizi net bir şekilde ifade etmeliyiz. Bu açıdan mesajlarımız açık olmalı ve içerisinde ima bulunmamalıdır.” diye konuştu.

İletişimin en büyük sorunlarından birinin gürültü olduğunu kaydeden Çetin, “Bu, ses gibi fiziksel bir gürültü değil, içsel bir gürültü. Yani karşındaki kişinin zihninde o an başka şeyler geçmeyerek, size adapte olması gerekmektedir. İletişimde hedef kitle yani alıcı iyi incelenmelidir. Onu iyi tanıyıp ona göre hitap etmemiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Program sonrası Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, seminere konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Muharrem Çetin’e plaket takdim etti.



Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01