banner333

banner309

Esnaf Faiz'e İsyan Ediyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Her Toplantıda Dile Getirdiği ve Şikâyet Ettiği Faiz Politikasına Bir Tepki de Daldaban’dan Geldi

Gümüşhane 09.02.2017, 23:35
Esnaf Faiz'e İsyan Ediyor!
banner400

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Her Toplantıda Dile Getirdiği ve Şikâyet Ettiği Faiz Politikasına Bir Tepki de Daldaban’dan Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her ortamda şikâyetini dile getirdiği faiz politikasına bir tepki de Gümüşhane Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Faiz benim kanıma dokunuyor” ifadesini hatırlatan Daldaban, Faizin esnafın da kanına dokunduğunu söyledi.

Yeni çıkan sicil affı ve Esnaf ve Sanatkârların içersinde bulundukları durum ile ilgili Gümüşkoza’nın sorularını yanıtlayan Daldaban, özellikle sicil affı konusunda 20 yıldır mücadele verdiklerini, bu mücadele sonunda yürürlüğe giren sicil affı nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar Kuruluna şükran duyduklarını kaydetti.

“Sicil Affı İle Esnafın Önündeki En Büyük Engel Kalktı”

Beş-on yıl önce arkası yazılan çek ve senetlerin ödenmiş olmasına rağmen Merkez Bankası ve diğer banka istihbaratlarında göründüğünü belirten Daldaban, “Sicil affı ile artık bu durum ortadan kalkmıştır. Hiçbir şekilde artık geçmişte zor zamanlarda yazdırılan çek ve senetler bankalardan görünmeyecek. Sicil affı ile esnafın önündeki en büyük engel kaldırılmış oldu” dedi.

“Esnafın Kefili Esnaf Olur”

Esnafın bankalarda bir kefil sıkıntısının olduğuna dikkat çeken Daldaban, “Esnaf arkadaşınızı kefil olarak bankaya götürüyorsunuz, kredi kartı on gün gecikmiş veya kredisinde geçmişe yönelik bir problem olmuş, banka hemen sen olmazsın diyor. Bazı bankalar esnaf kefilliğini kabul etmiyor. Peki, benim esnaf arkadaşım Koç’u mu, Sabancı’yı mı veya Doğan’ı mı kefil olarak getirsin. Benim ağrıma gidiyor. Esnaftan memur kefil istenmesi benim ağrıma gidiyor, kanıma dokunuyor. Esnafın kefili esnaf olur. Bu bankalar şunu bilsinler ki esnaf ve sanatkâr olmazsa, tüccar ve tacir olmazsa bir yere bir kuruş para satamazlar” diye konuştu.

“Memur Zaten Yonga İle Kaşınıyor”

Esnaf olmanın bankalar nezdinde ayıp bir şeymiş gibi konumlandırıldığına vurgu yapan Daldaban, “Bundan yirmi otuz yıl önce bir memura kız verirken o mahallenin esnafını, bakkalını referans gösterirlerdi. Kızın babası gelir sorardı; ‘Şu memura kızımı vereceğim ne dersiniz?’ O kadar güvenilirdi. Memur kardeşlerimiz alınmasın. Zaten memur kardeşlerimiz yonga ile kaşınıyor. Birçoğu hayatlarını devam ettirmek için ek iş yapmak zorundalar. Aldıkları maaşın yarısını kira olarak veren memurum kendini dolandıramıyor ki esnafa kefil olsun” ifadelerini kullandı.

“Kurt Dumanlı Havayı Kolluyor”

Faiz lobileri ve krizlerden beslenen insanların dumanlı hava gözettiğini dile getiren Daldaban, “7 Haziran- 1 Kasım tarihleri arasında, ülkemin zor zamanlarında bunlar benim esnaf ve sanatkârımın üzerine çöktüler. Bu dört aylık sürede bankalar kredileri ya geri çağırdılar ya da vadeleri kıstılar. Benim Cumhurbaşkanım; ‘Faiz benim kanıma dokunuyor’ diyor, ben de Sayın Cumhurbaşkanıma ve Başbakanıma sesleniyorum. Faiz esnafında kanına dokunuyor. O zaman faizsiz kredi verin bize. Holdinglere değil, güçlü firmalara değil esnaf ve sanatkâra verin. KOSGEB kredisi bu konuda atılmış iyi bir adım” dedi.

“Millet Kriz İstemiyor”

Milletin kriz istemediğine vurgu yapan Daldaban, “Çünkü krizlerden faiz lobileri, terör örgütleri ve ağa babaları yararlanıyor. Bu ülke krizlerden çok çekti. Bundan iki yıl evvel Euro ve Dolar alım satımında yüzde yarım oynama vardı. Şu anda gittiğinde ise alış ve satış arasında farklar yüzde onlara çıktı. Kimler bu durumdan kazançlı çıkıyor. Başta faiz lobileri, çıkarcılar, menfaat sahipleri ve vatan hainleri. Benim esnaf ve sanatkârım durumu farkında. 1 Kasım’da gereğini yapmıştır, bizler çektik gelecek nesiller çekmesin diye referandumda da gereğini yapar” şeklinde konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38