banner333

banner309

Eryılmaz'dan Engelliler Haftası Mesajı

Gümüşhane Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mürsel Eryılmaz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Gümüşhane 11.05.2020, 10:28
Eryılmaz'dan Engelliler Haftası Mesajı
banner400

Yaşanan salgın sürecinde engelli bireylerin neler yaşadığını toplumun tüm kesimleri tarafından daha iyi anlaşıldığını kaydeden Eryılmaz, “Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve unutulmamalıdır ki bugün iki gözümüz görüyor olabilir, iki ayağımız yürüyor olabilir, iki elimiz tutuyor olabilir ve iki kulağımız işitiyor olabilir fakat yarın uyandığımızda bunların göreceğinin, yürüyeceğinin ve duyacağının garantisi var mı? Yaşadığımız şu süreçte hergün eve bağlı olarak yaşayan ömrünü bir yatakta tamamlamaya çalışan ölüm gerçeğini her an ensesinde hisseden kardeşlerimizi anlamak ve onlara sevgi dolu hayat dolu yaklaşmak zorunda olduğumuz gerçeğini çok daha iyi anlıyoruz.  Evet biz engelli olabiliriz fakat bunu asla bir engel olarak görmüyoruz. Hayata sımsıkı tutunuyor engelleri azim ve kararlılığımızla aşmaya çalışıyoruz. Yeter ki önümüze engeller dizilip engel olunmasın” dedi.

Engelli olmanın asla bir kusur olarak görülmemesi gerektiğini engellilerin de hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemesi gerektiğini vurgulayan Eryılmaz, “Son zamanlarda gerek yaşadığımız ilimizde gerekse ülke genelinde karşılaştığımız birçok sorunu dile getirmiş çözüm bulunması noktasında idarecilerimizden istekte bulunulmuş çözüm önerileri sunulmuştur. Genel manada yapılan hizmetler çıkartılan kanunlar engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak adına yürütülen çabalar takdire şayandır. Düne kadar gizlediğimiz açıklamaktan utandığımız gerçeğimiz bugün bu adımlar sayesinde artık bende varım ben bir engelliyim duygusuna dönüşmüştür. Bu duyguda umut, güven ve azmimizi artırmıştır. Aynı bakış açısının da yerel ölçekte oluşturulması elzemdir. Erişilebilirlik konusunda gerek kurumlarımızın iş ve işlemlerinin engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak ölçüde yürütülmesi gerekmektedir. Kamuda çalışan engelli kardeşlerimizin sorunlarıyla da yakinen ilgilenilmeli ve engel durumuna göre de çözüm üretilmelidir. Geçen engelli bir kardeşimizle sohbet ettik. Kurum amirinin aradığını müsaitse evine çay içmeye geleceğini söylediğini söyledi. Bende çok güzel davranış olduğunu ve bu davranışın bütün kurum amirlerine örnek olması gerektiğini söyledim. Sahiplenme duygusu değer verilmesi duygusu bizim için çok önemliydi. Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi medeni toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli kardeşlerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir. Engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalar ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından daha kapsamlı bir şekilde yürütülmelidir. Engelli bireyler kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürmeli, sosyal ve ekonomik hayata daha çok katılım sağlamalı buna dönük mevzuat düzenlemeleri yanında program ve projeler ile de istihdam olanakları oluşturmaya kadar daha geniş yelpazede çok önemli adımlar hayata geçirilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimizin 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyor aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür idame etmelerini Yüce Allahtan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
Davut Şenel 4 yıl önce
Enğelli :
a noktasından, b noktasına hiçkimsenin yardımı olmadan gidebilmesidir.
" Yıllardır Gümüşhane 'nin ilgili kurumlarından sonuç alamıyoruz.
Bizler için temel sorunlar kanunda yeri olduğu halde çözülmedi ki ufak tefek sorunlara sıra gelsin !
İlğili kişilerden yani Gümüşhane Milletvekilleri Sn. @H.OsmanAkğül
@Cihan Pektaş Kamuran Taşbilek @ErcanÇimen ve yetkili kurum müdürlükleri,
Uyğulamalı, manuel tekerlekli sandalya ile Zafer Meydanından Valilik binasına veya Belediye binasına kimsenin yardımı olmadan girmeleri gitmelerini senede bir kerede olsa rica ediyoruz.
▪︎ Valilik, Belediye , Ptt, Türk Telekom, Sosyal hizmet ve diğer kurum binalarına giriş rampaları ve engelli tuvaletleri,
▪︎ Şehrin uygun yerlerine şehir engelli tuvaletleri,
Şöyle diyelim, evinizde aniden su borusu patladı ...
Aciliyeti nasıl ise bu kalemlerin aciliyetide odur.
Yıllardır birebir ilgili yerlere dilekçe internet sanal alemden yazışmalar, sonuç alamıyoruz sonuç !!!
Gereğinin yerine getirilmesini rica ediyoruz.
11.05.2020 pazartesi
18.Ramazan.1441
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59