banner333

banner309

Ercan Çimen Resmen Açıkladı

Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen Belediye Başkanlıgına Aday Adaylıgı Resmi Başvurusunu Yaptı.

Gümüşhane 04.11.2013, 20:45 05.11.2013, 19:47
Ercan Çimen Resmen Açıkladı
banner400

Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen Gümüşhane İçin Bende Varım Dedi  Belediye Başkanlıgına aday adaylıgını resmen açıkladı. Çimen açıklamada ;"

Bildiğiniz üzere son günlerde partimizin çalışmaları nedeniyle Ankara’da partimiz genel merkezindeydim. Bu nedenle de birkaç gün, Gümüşhanemiz’den uzaklaşmak zorunda kaldık. Ancak, gerek Ankara’ya gitmiş olmam,  gerekse yerel seçimlere yönelik aday adaylıkları ile ilgili başvuruların 1 kasım itibariyle dolmuş olması nedeniyle halkımızda meraklı bir bekleyişin olduğunu görüyorum. Bu nedenle de, son günlerdeki gelişmeleri değerlendirmek adına sizlerle bir araya gelmenin uygun olacağını düşündüm.

Öncelikle partimizin seçim çalışmalarıyla ilgili kısa bir bilgi vermemin yerinde olacağını düşünüyorum. AK Parti olarak bir aday belirlerken birçok kriteri dikkate alarak, adeta kuyumcu terazisi hassasiyetinde çalışmalar yaparak karar veriyoruz. Bu çerçevede, partimizin yapmış olduğu kamuoyu araştırmaları, temayül yoklamaları, il başkanı, milletvekilleri görüşleri gibi kriterler dikkate alınarak en iyi adayı çıkarmaya çalışıyoruz.

Partimiz, yerel seçim çalışmalarına startvermiş ve 26 Ekim itibariyle 16 büyükşehir belediyesinin il ve ilçelerinde temayül yoklamaları başlamıştır. 9 Kasımdan itibaren ise, , başta 14 büyükşehir belediyesi olmak üzere diğer il ve ilçelerin temayül yoklamaları yapılmaya başlanacaktır. Gümüşhane’mizde ise 16-17 kasımda temayül yoklamaları gerçekleştirilecektir.

 

BAŞBAKANIM VE PARTİMİN İSTEĞİYLE ADAYLIĞIMI 1 ARALIK’TA AÇIKLAYACAĞIM

Şahsımla ilgili başta teşkilatımız olmak üzere hemşehrilerimin beklentilerinin bütünüyle farkındayım. AK Parti Genel Merkezimiz ’in aldığı yeni bir kararla il başkanlarının aday adaylık süresi bir ay daha uzatılarak,1 Aralık tarihine ertelendi. Genel merkezimiz seçim süreci yaklaşırken, kadrolarımızın daha sağlıklı bir seçim atmosferine hazırlanması için bazı il başkanlarımız gibi şahsımın da görevine bir ay daha devam etmem yönünde telkinlerde bulunuldu. Bu nedenle, bir ay daha il başkanı olarak sizlerle birlikte şehrimize hizmet etmeye devam edeceğim. Bu sürecin sabırla ve kararlılıkla hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Son süreçte teşkilat ve halkımız ile yerel yazılı ve görsel medyamız ve sosyal medyada şahsıma yönelik ortaya konulan kadirşinas vefaya ve teveccühe karşı minnettarlıklarımı buradan ifade etmek istiyorum. Bize karşı gösterilen bu ilgi ve dualardan dolayı tüm Gümüşhane sevdalısı kardeşlerime, ablalarıma, büyüklerime en derin şükran ve saygılarımı sunuyorum.

Şu hususu burada özellikle ifade etmek istiyorum; Gümüşhane sahipsizlik girdabından önümüzdeki süreçte inşallah bütünüyle kurtulacak ve geleceğe güvenle bakacağı yeni bir yönetim anlayışıyla bütünleşecektir. Ben Ercan Çimen olarak tüm gayret ve sorumluluğumu bu istikamette yürütürken, şehrim adına geçtiğimiz zaman diliminde ortaya çıkan olumsuz bir dizi sorunu halkımızla el ele vererek tasfiye edeceğimizden eminim.

 

ŞEHRİMİZİN ÇILGIN PROJELERE İHTİYACI VAR

Hepimizin bildiği üzere şehrimizin çılgın projelere ihtiyacı var. Bizler, Gümüşhanemiz’in makus talihini değiştirecek çılgın projeler üretmeliyiz. Bu anlamda, adaylığım kesinleşince sizinle tekrar bir araya gelerek bu yöndeki projelerimi açıklayacağım.

Ak Parti olarak ülkemizin her bir köşesinde gerçekleştirdiğimiz Marmaray Projesi gibi Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarıyla ülkemizi yeniden dizayn ediyor, 2023 hedefine hazırlıyoruz. Partimizin büyük kalkınma ve atılım ruhuna sahip kadrolarıyla ülkemizi nerelerden nerelere getirdiği hepimizin malumudur. Mensubu olmanın bahtiyarlığı ile ülkeme, şehrime ve aziz milletime hizmet etmenin derin huzuru içinde bana tevdi edilen hangi görev olursa olsun, bu görevi hakkıyla yerine getirmenin azmi ve kararlılığı içindeyim. Mensubu olmaktan her zaman büyük onur duyduğum milletimin hizmetinde sürdürdüğüm çalışmalarım doğrultusunda, Ak Parti Gümüşhane İl Başkanlığım süresince ülkemi ve şehrimi, bağlı olduğumuz büyük medeniyet ülküsüyle daha ileriye taşımak hep en esaslı gayretim oldu.

 

BELEDİYE BAŞKANI ADAYI İKEN VERDİĞİM SÖZLERİ İL BAŞKANIĞIM ESNASINDA YERİNE GETİRDİM

Malum olduğu üzere 2009’da da adaydım. Ancak ufak bir yol kazası yaşadık ve Belediye Başkanlığı nasip olmadı. Fakat o dönem başkan olmam halinde gerçekleştirmeyi taahhüt ettiğim projeleri il başkanı olarak gerçekleştirme fırsatı buldum. Çünkü bizlerin amacı bir koltuk elde etmekten ziyade halkımıza hizmet etmek, şehrimizin ülkemizin gelişmesi için çaba göstermektir. Zaten Ak Parti mensubu olmanın, Ak Partiye gönül vermenin gereği de budur. Bu çerçevede ne mi yaptık. Seçimdeki vaatlerimizden birisi olan ve belediyenin yükümlülüğünde bulunan Harşit Çayı Islah Projesi’ni DSİ aracılığıyla ihale ettik ve bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Yine içme suyu ile ilgili şehrimizin problemi malum. Bu noktada da yine projelerimizden birisi olan Bahçecik Barajı Projemiz için bakanımızdan sözünü aldık ve proje çalışmalarına başladık. Gördüğünüz gibi hiçbir zaman vazgeçmedik, geçmeye de niyetimiz yok. Çünkü bizler Gümüşhanevi Hazretleri’nin şu veciz sözünü kendimize bir rehber edindik;

ESAS OLAN HİZMETTİR.

İNSAN HİZMET ETTİKÇE HİMMETE MAZHAR OLUR,

İZZET BULUR.

HEM DÜNYA HEM DE AHİRET SAADETİNE ERİŞİR.”

 

İşte tüm gayretlerimizin dayandığı temel ilke budur… Bu temel değer yargımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum…

 

EVET, BU ŞEHİRLE İLGİLİ BİR HAYALİM VAR. İLK HEDEF 2018, BÜYÜK HEDEF 2029, MARKA KENT GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Belediye Başkanı olmam durumunda amacım, ülkemizin önüne koyulan 2023 ve 2071 hedefleri gibi hedeflerle güzel Gümüşhanemiz’e bir vizyon çizmek ve bu vizyon etrafında üretilecek ÇILGIN PROJELER ile şehrimizi yeniden güçlü birşekilde imar etmektir. Büyüyen Gümüşhane hedefi önceliğimizdir.

Bu hedeflerden ilki şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı olan 2018’DİR. Bizler 2018’e kadar şehrimizin tüm alt yapı ve üst yapı problemlerini çözmek ve şehrimizin yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz.

BÜYÜK HEDEFİMİZ İSE 2029 bu hedefe doğru ilerlerken ise, üreteceğimiz ÇILGIN PROJELERLE şehrimizin bir MARKA ŞEHİR haline getirmek istiyoruz.

 

Bugün Ak Parti Hükumeti olarak her şehre bir üniversite projesi çerçevesinde açmış olduğumuz Gümüşhane Üniversitemiz değerli Rektörümüz Prof. Dr. İhsan GÜNAYDIN’ın üstün gayretleriyle kısa sürede 13 bin öğrenci sayısına ulaşmış ve şehrimizin lokomotifi haline gelmiştir. Ancak şehrimiz buna hazır mı? Hayır. Peki neden hazır değil? Çünkü, Belediye üzerine düşen görevi yerine getirmiyor. İmar ile ilgili sıkıntılardan dolayı öğrencilerimiz ve memurlar ev bulamıyor. Kiralar ateş pahası. İnsanımızın ve öğrencilerimizin sosyal faaliyetlerde bulunacakları alanlar yok. Böyle bir şehirde öğrenci neden okumak istesin. Bir memur neden çalışmak istesin. Bir Gümüşhane’li neden yaşamak istesin.

İL BAŞKANI OLARAK BUNUN SIKINTISINI ÇOK ÇEKTİK.

İyi bir doktor getirmeye çalışıyoruz. Doktor geliyor, Şehri şöyle bir geziyor ve o gün kaçmanın yollarını aramaya başlıyor. Bunların hepsi şehrimizin yaşanabilir olmamasından kaynaklanıyor.

Belediye sürekli bütçesinin yetersizliğinden bahsediyor.  Şimdi soruyorum, iyi de 15 yıldır neden belediyenin gelirlerini artıracak çalışmalar yapmadın. Diğer belediyeler gibi kendine kaynak oluşturmadın. Bu süre bir yıl değil iki yıl değil. Tam 15 yıldır iktidardasın. Bunun adı tam anlamıyla beceriksizlik.

ÜNİVERSİTEMİZİN 5 YILDA GELDİĞİ NOKTAYA BAKIN, BELEDİYEMİZİN 15 YILDA YAPTIKLARINA BAKIN.

Birisi sürekli büyürken, diğeri sürekli yerinde saymış. Biz bu anlayışın değişmesini istiyoruz. Daha çok üreten, daha çok çalışan, halkı için mücadele eden şehre refah ve zenginlik getiren yeni bir belediye inşa etmek istiyoruz.

Bu hedeflerimizi gerçekleştirirken de Türkiye’nin her iline dağılmış ve üstün meziyetleriyle milletimize hizmet yolunda önemli mesafeler almış tüm Gümüşhaneli Hemşehrilerimizle de geniş kapsamlı ve devamlı bir ‘İSTİŞARE MECLİSİ’ kurmak gibi bir hayalim var… Bu hayalimi nispeten Ak Parti İl Başkanlığım döneminde ‘ORTAK AKIL TOPLANTILARI’ düzenleyerek gerçekleştirdim. Bu hedefimiz için de temel dayanak zeminimiz, Gümüşhane Üniversitesi’nin zihinsel ve akademik potansiyelidir. Bu arada Yeni Türkiye ile uyumlu Yeni Gümüşhane’nin inşasında Gümüşhanevi Hazretleri’nin büyük manevi mirasıyla uyumlu bir kentleşme hedefini takip edeceğimizi bilmem buradan bir kez daha ifade etmeme gerek var mı?

Buradan sizlerin aracılığıyla, diğer partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza da sesleniyorum.

Ben inanıyorum ki halkımız kendi geleceğine el koyarak, bu keşmekeşliğe muhakkak surette son verecek derin ferasete ve basirete sahiptir. Önümüzdeki yerel seçimlerin şehrimiz adına anlamı işte bu açıdan çok ama çok büyüktür. Tercihlerini farklı partilerden, ister MHP’den, ister CHP’den, isterse SP’den ya da diğer partilerden yana yapmış tüm Gümüşhaneli kardeşlerime seslenmek istiyorum. Tüm kardeşlerimden bir istirhamım var; Gümüşhane’nin geleceği için, şehrimizin her anlamda kalkınması, gelişmesi ve büyümesi adına bu süreçte üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirerek, şehri iktidar gücüyle buluşturma fırsatını bu kez çok iyi değerlendirmeliyiz. Gümüşhane’nin geleceği için bu hayati kararı hep birlikte vermek zorundayız. Son 15 yıllık ortak tecrübemiz çok açık bir şekilde bize göstermiştir ki; şehrimizin farklı maceralara sürüklenmeye ne mecali nede böyle bir lüksü artık vardır. Bu şehre ve onun aziz halkına hizmet eden, taş üstüne taş koyan herkese elbette şükranlarımızı sunmaktan imtina etmeyiz ama şimdi artık devir değişmiş, işin önemi bambaşka bir hal almıştır. Dolayısıyla önümüzdeki seçim, her şeyden daha çok, şehrin kaderiyle ilgili, ortak geleceğimizin nasıl olması gerektiğiyle ilgili bir karar aşamasına bizi getirmiştir. Gümüşhane halkının sabır ve vefasını istismar ederek, halkımızın yüksek meziyetleriyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

AK Parti iktidarları eliyle son 11 yıl içinde şehrimiz her anlamdaki büyük kamu yatırımlarıyla çok önemli bir kalkınma sürecine girdi… Bundan hiç kimsenin şüphesi yok… Ancak, yatırımların şehre tam anlamıyla ve her boyutuyla yansıması ve dağılımı istenilen düzeyde gerçekleştirilememektedir. Çünkü merkez belediyemiz doğası gereği ve ideolojik nedenlerle üstüne düşeni yerine getirmekten kaçınırken, AK Kadrolar ve AK Vizyon’la tam anlamıyla bütünleşemeyerek ciddi arızalara neden olmaktadır… Bu durum şehrin istenilen nispette hizmet almasına engel teşkil ettiği gibi, kaynakların planlanmasına ve her anlamda verimli kullanımına zarar veriyor. Bu engelin ortadan kaldırılması için gereken tarihi fırsat 30 mart’ta önümüze gelmektedir. Gümüşhane için bu fırsatın çok iyi değerlendirileceğinden artık kimsenin şüphesi olmamalıdır. Önümüzdeki 5 ayın ardından sonra şehrimiz, İnşallah makus talihini bütünüyle aşarak yepyeni bir döneme merhaba diyecek… Bu konu tesadüflere bırakılamayacak kadar önemli bir husustur. Gümüşhane halkının genel seçimlerde AK Parti’ye karşı gösterdiği büyük teveccühün bu yerel seçimlerde Gümüşhane Belediyesi’ni de AK Kadrolar’a emanet ederek, Gümüşhane’yi taçlandıracağı halkımızın ortak beklentisi olarak, artık şehrin her hanesinde konuşulan en önemli konu durumundadır.

 

İNSAN ODAKLI FARKLI BİR KENTLEŞME MODELİ İLE İNŞAALLAH, ŞEHRİMİZİ MARKA KENT HALİNE GETİRMEYE MUVAFFAK OLACAĞIZ…

Şehrimizde AK Belediyecilik’le birlikte öncelikle belediyecilik anlayışı kökten bir değişime uğrayacak ve mevcut ekonomik ve personel potansiyeli halihazırdaki durumundan en az 3 kat büyüyecektir… Bütçeden, personel sayısına kadar en az 3 kat büyümüş bir AK Belediye, medeniyetimizin en güçlü göstergesi olan İNSAN ODAKLI farklı bir kentleşme modeli ile şehrimizi marka kent haline getirmeye muvaffak olacaktır… Bu nispette büyüyecek bir belediyenin tüm kaynakları şehir halkının refah ve mutluluğunun arttırılması yönünde seferber edilecektir.

 

Siyaseti kendilerine şahsi bir ikbal müessesesi olarak görenlerin oluşturduğu anlayışların temelden çöktüğü bir zaman ve zeminde, milletin umudu olarak iktidara gelen AK Parti ve onun yüksek ideallerine bağlı kadrolar, aradan geçen 11 yıl gibi çok kısa sayılabilecek bir zaman diliminde, milletimizin derin ruh köklerinde bulunan önderlik mefkuresini hayata geçirmeye muvaffak olmuştur. Bu ‘Büyük Uyanış’ı gerçekleştiren öncü kadroların içinde bir nefer olarak bulunmak, mükafat olarak bana en büyük armağandır. AK Parti ve O’nun şerefli lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemizde hemen hemen her alanda başlatılan büyük kalkınma seferberliğinden şehrim Gümüşhane’nin de faydalanması doğrultusunda harcadığım tüm mesaim Hamd olsun ki sonuç vermiş ve şehrimiz tüm cumhuriyet hükümetleri süresince görmediği yatırımlara sahne olmuştur. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan, enerjiye Kamu yatırımları alanında altın yıllarını yaşayan bu Gümüş Şehir, inşallah önümüzdeki süreçte AK Belediyecilik’le de eklemlenerek yeni bir merhaleye ulaşacak ve hayalini kurduğu  ‘Erdemli ve Müreffeh Bir Şehir’ olarak yüksek bir ilgiye mazhar olacaktır. AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığım süresince, yürüttüğüm tüm çalışmalarda, öncelikle teşkilatımı güçlendirerek, milletimizle her açıdan bütünleşmesine azami oranda gayret gösterdim. Eylemle söylemi bütünleştirmeyi hedefleyen bu gayretimiz neticesinde milletimizin gönül gözüyle gördüğü hakikatleri şehrimizde tesis etmeye muvaffak olduk.

Çalışmalarımız sonucu elde edilen başarının takdiri öncelikle milletimizde ve teşkilat mensuplarımızın gönlündedir.

 

Şunu asla unutmuyoruz, devlet milleti için vardır. Tüm yerel yönetimler dolayısıyla belediyecilik, milletiyle vardır. Milletine hizmet etmek için vardır. Yani Şeyh Edebali'nin ifadesiyle 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Vatandaşları arasında ayrım yapan, bir kısım vatandaşını makul diğerlerini hor gören bir devlet, bir idare adil devlet adil bir yönetim olamaz. Vatandaşını en temel insani haklarından mahrum eden, vatandaşını eski, köhne, hantal hizmet anlayışına mahkum eden bir yönetim anlayışı, halkına zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Bu nedenle biz, Gümüşhane Belediyesi’nde de Şeyh Edebali'nin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturunu bayraklaştıracağız. Gümüşhane insanının her açıdan huzur ve refahını gerçekleştirme adına çıktığımız bu bereketli yolda Allah yar ve yardımcımız olsun diyor, tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu vesileyle huzurlarınızda tüm hemşehrilerimi tekrar muhabbet ve saygıyla selamlıyor, yeni hicri yılın şehrimize aydınlık bir gelecek getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38