banner333

banner309

Ercan Çimen, otogar yapılacak alanın son gelişmelerini paylaştı.

Ercan Çimen, otogar yapılacak alanın son gelişmelerini paylaştı.

Gümüşhane 08.07.2017, 13:26
Ercan Çimen, otogar yapılacak alanın son gelişmelerini paylaştı.
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yerine AVM yapılacak olan şehirlerarası otogar ve taşınacak olan Daltaban sanayi sitesiyle ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Yaptığı açıklamada şehir merkezindeki 3-4 noktada otogarın nerelere yapılabileceğini planladıklarını ifade eden Başkan Çimen, şehrin fiziki şartlarının kısıtlı olduğuna değinerek, şehrin gelecek 50 yılını hesap ederek en az 15 bin metrekarelik bir proje hazırlattıklarını söyledi.

Otogar’ın Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından yaptırılacağını ifade eden Başkan Çimen, “Oltanbey Mahallesinde Altınpark evlerinin karşısında kamyon ve tır garajı, ilçe garajı ve otogar yapmayı planlıyoruz. Şehrin içinde, çok uzak olmayacak. Biz bunları STK’larla konuştuk ve paylaşıyoruz. Bu manada herkese kapımız açık. Otogarımız o bölgede olacak” dedi.

Bağlarbaşı Sanayi GÜDESAN'ın arkasına taşınabilir

Uzun vadede Bağlarbaşı Sanayi Sitesini eski un fabrikasının orada hazineye ait alanda Cengiz İnşaatın şantiyesinin olduğu noktaya taşımak için ön hazırlık çalışmaları olduğunu ifade eden Başkan Çimen, hedefledikleri büyük projelerden birisinin de bu olduğunu kaydetti.

AVM inşaatı Ağustos'ta başlayacak

Otogar’ın yıkılması için geçici otogarı karşısına yaptıklarını, Daltaban sanayi sitesindeki esnaf için Bağlarbaşı Sanayi Sitesi arkasında oluşturulan alanda 32 dükkan yaptıklarını dile getiren Başkan Çimen, “Dün itibariyle başlandı. Bunlar hep kamu ihale sürecinde giden işler. 1 ay içinde tamamlanacak ve esnafı buraya taşıyacağız. Geçici otogarı da yaptık. Bu ayın sonunda bitecek. Ağustos’ta otogarı da oraya taşıyacağız. 30 yıl yap-işlet-devret modeliyle alan firmamıza devredeceğiz. Projeleri hazır. Bizi bekliyor firma. Hemen başlayacaklar. 1 yıl içerisinde binayı bitirecekler ve inşallah önümüzdeki yıl AVM’ye kavuşacağız. Ağustos ayında otogarı yıkacağız” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57