banner333

banner309

Engelliler Haftası

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Gümüşhane 14.05.2014, 12:29 14.05.2014, 12:31
Engelliler Haftası
banner400
Açıklama şu şekilde;

Gelişmiş çağdaş toplumların göstergelerinden biri olan engelli vatandaşların sosyal topluma gerektiği gibi ente
gre olması hem ileri bir kamu yönetimi anlayışının hem de sosyal bir devlet olmanın da göstergesidir. Ülkemizde bu konuda birçok düzenleme yapılmış ve engelli vatandaşlarımızın daha rahat edebileceği düzenlemeler hayata geçirilmiştir.

Devletimizin gücü arttıkça şüphesiz ki her alanda olduğu gibi bu alanda da gözle görülür iyileşmeler sağlanmıştır. Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları engelleri en aza indirmek için devletin her kurumuna kanunlarla verilmiş görevler vardır. Bunların başında eğitim-öğretimi sürdürebilmeleri için ihtiyaç duyulan araç gereç temini, engellilerin fiziki durumuna uygun iş sağlanması, rehabilitasyon ve tedavi imkanlarının sağlanması, kentsel altyapılar engellilerin durumuna göre düzenlenmesi, yönünde bağlayıcı düzenlemeler hayata geçirilmesi gerekmektedir. Tabi bu gelişmeler çok güzel ve sevindirici olsa da bizler yapılanları yeterli görmüyor, daha iyisine ulaşmayı hedefliyoruz.

Valilik olarak engellilerimize yönelik olarak hazırladığımız projelerimizi hayata geçirerek onlara bağımsız bireyler olarak spordan sanata, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alacak ortamlar hazırlamaya devam ediyoruz. Her birimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan yurttaş olarak kazalara yol açan davranışlardan ve kuralsızlıktan kaçınmamızı tavsiye ediyorum. Hafta münasebetiyle tüm engelli yurttaşlarımız ve ailelerine yaşam kolaylığı diliyor, saygılarımı sunuyorum."

           

                                                                                              Dr. Yusuf Mayda

                                                                                              Gümüşhane Valisi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51