banner333

banner309

Emekli Olan Defterdar Demirel İçin Veda Kokteyli

Gümüşhane Valiliği, yaş haddinden emekliye ayrılan Defterdar Mehmet Adil Demirel için veda kokteyli düzenledi.

Gümüşhane 14.01.2014, 08:09 14.01.2014, 08:09
Emekli Olan Defterdar Demirel İçin Veda Kokteyli
banner400

 Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen kokteyle, Vali Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Vali YardımcısıMeral Uçar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir, Adalet Komisyonu Başkanı Asabil Yırtıcı, Emniyet Müdürü Ahmet Can, Vali Yardımcısı Vekili Recai Karal, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Mayda, burada yaptığı konuşmada, kamu görevinin sorumluluk ve fedakarlık içeren, o ölçüde de iftihar edilen görev olduğunu belirterek, "Kamu görevinin temeli insana hizmeti içeriyor. Herhangi bir sıkıntıya yol açmaksızın sağlıklı ve sıhhatli olarak emekli olabilmek büyük bir nasip, büyük bir niteliktir" dedi.

Deftardar Demirel ile 2.5 yılı aşkın süredir birlikte çalıştıklarını ifade eden Mayda, şunları söyledi:

"Güzel bir çalışma ortamına şahit olduk. Bazı kamu hizmetlerinde doğası gereği ciddiyet ve mesafe vardır. Maliye teşkilatı da öyledir. İki yönlü çalışma söz konusudur. Bunlardan birisi kamunun alması gereken paraları alacaksınız, diğeri ise kamu parasını harcarken de yetim hakkını zarara uğratmama bakımından ciddiyet göstermek gerekiyor. Defterdarımız her iki alanda örnek faaliyet gösterdi. Bu hem Gümüşhane'nin hem de kendisinin güzelliğidir. Bunun en güzel örneği de geçtiğimiz yıl biz vergi tahsilatında Türkiye ikincisi olduk. Kendilerine emeklilik yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyorum."

Demirel ise Gümüşhane'nin kendisi için son derece önemli olduğüunu belirterek, "Memuriyetimi noktaladığım ildir. İnsanları Gümüş ve altın gibi saf ve temiz, memleketini seven, bilinçli, vergisini doğru ödeyen, saygın insanların yaşadığı bir il. Herhangi bir kabahatimiz, kusurumuz, çalışırken, görev yaparken yol kazası yaptıysak onlardan özür diliyorum" diye konuştu.

Vali Mayda, Demirel'e plaket, teşekkür belgesi verdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38