banner333

banner309

Elektrikli 'Tomara’ya yoğun ilgi

Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı, Bilgisayar Programcılığı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri ile akademisyenlerden oluşan 13 kişilik ekip tarafından yüzde 95 yerli üretim ve otonom sürüşe sahip üretilen ‘Tomara’ ulusal basında yoğun ilgiyle karşılandı.

Gümüşhane 28.08.2018, 07:18
Elektrikli 'Tomara’ya yoğun ilgi
banner400

3 kilowat gücündeki bataryadası 2 saatte şarj olan ve maksimum 110 kilometre hıza ulaşan Tomara, TÜBİTAK'ın 6-12 Ağustos 2018 tarihlerinde Kocaeli’de, elektromobil, hidromobil ve otonom araçların yarıştığı "14. Efficiency Challenge Electric Vehicle" yarışmasına katıldı. 29 aracın yarıştığı otonom kategorisinde ilk 5 arasına girmeyi başaran Tomara, 39 aracın katıldığı 40 kilometrelik sürücülü yarışı da tamamlamayı başardı. En büyük özelliğinin yüzde 95 yerli üretimle üretilmesi olan araç, katıldığı yarışmada da hem tasarımı hem de performansı ile tüm ilgileri üzerine çekmeyi başardı.

2013 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalara katılan Gümüşhane Üniversitesi, kentin önemli turizm alanlarından Tomara Şelalesi’ne dikkati çekmek amacıyla ürettiği yeni aracına "TOMARA" adını verdi. 

Aracın gösterdiği başarının yanı sıra herkes tarafından yoğun bir ilgi odağı olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Projede görev alan ekip arkadaşlarımızı kutluyorum, iyi bir eser ortaya koydular. Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimize teorik bilginin yanında uygulamalı eğitimler de vererek kendi alanlarında uzman, bilgi donanımına sahip, vatanı için üretken bireyler yetiştirmenin ve mezun etmenin gayreti içerisindeyiz. Bunları yaparken de ilimiz ile birliktelik içerisinde çalışıyoruz. Bu nedenle de aracımızın basın tarafından yoğun bir ilgiyle takip edilmesi bizleri açıkçası çok memnun etti. Bu durum üniversitemiz ile birlikte Gümüşhane ilimizin de tanıtımı açısından büyük bir fırsat oldu. Tomara adını verdiğimiz aracımız, katıldığı "14. Efficiency Challenge Electric Vehicle" yarışmasında birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak, kendisine yaraşır bir şekilde derecesini aldı. Bu gelişme, hem üniversitemiz hem de ilimiz için çok güzel bir başarıdır. Gümüşhane Üniversitesi olarak şehirle entegre olmuş ve bilginin üretildiği önemli bir merkez olmanın yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu çalışmalarımız ileriki aşamalarda daha da güçlenerek devam edecektir. Bu gayretlerimizde bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45