banner333

banner309

Ekmeği İsraf Etmemeliyiz

Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi Trabzon Şube Müdürlüğü tarafından ülke ekonomisine katkı sağlamak ve toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen “ Ekmek İsrafını Önleme ” kampanyası çalışmaları devam ediyor.

Gümüşhane 18.06.2013, 16:54
Ekmeği İsraf Etmemeliyiz
banner400

 Kampanya kapsamında yapılacak, bayat ekmekten yapılan yemekler yarışmasına yoğun katılım beklediklerini ifade eden Koordinatör İl Müdürü Engin Pehlivan; İsraf edilen her ekmekle çiftçinin alın teri, emeği, çabası ve milli serveti heba edilmektedir.  Dünyada aç uyuyan ve açlık sebebiyle hayatını kaybeden yüz milyonlarca insan varken, ekmeğin dikkatsizce israf edilmesinden üzüntü duyduğunu söyledi.

Un, ekmek, bulgur, yarma ve benzeri ürünlerin imalinin temel besin maddesi olan tahıllar; buğday, arpa, pirinç, mısır, çavdar ve yulaf gibi taneli bitkiler ve tohumlarından oluştuğunu ifade eden İl Müdürü Pehlivan; Tasarruf, toplumun temelini oluşturan aileden başlar. Özellikle de kadınlarımızın çocuklarımızın ve gençlerimizin ekmek israfına karşı daha hassas olmaları gerekmektedir. Ekmeği israf etmeyen bir nesil yetiştirmeliyiz. Toplu tüketim yapılan kuruluşların yemekhanelerinde, ekmeğin ince dilimlenmiş olarak ve düşük gramajlı olarak sunulması, tam buğday ekmeği bulundurulmasının sağlanması, tüketiminin yaygınlaştırılması da ekmek israfını önemli ölçüde önleyecektir” dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48