banner333

banner309

Dr. Yemenici: Sevdiklerimiz İçin Haydi Gümüşhane Aşıya

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, özellikle son iki yıldır pandemi nedeniyle halk sağlığının öneminin anlaşıldığına dikkat çekerek, “Dolayısıyla bu yıl kutlama her zamankinden önemli. Halkın sağlığı için büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür etmeye devam etmeliyiz” dedi.

Gümüşhane 09.09.2021, 10:12
Dr. Yemenici: Sevdiklerimiz İçin Haydi Gümüşhane Aşıya
banner400

Sağlık Müdürü Dr. Yemenici, açıklamasında toplulukları güvenli ve sağlıklı kılmanın halk sağlığı çalışmalarının en önemli önceliği olduğunu belirterek, “Covid-19 pandemisi bunu daha önemli hale getirdi. Pandemi, ülkemizde 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz Halk Sağlığı Haftasını daha da anlamlı kıldı. Halk sağlığı çalışmaları; bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi hedefler. Bu hedeften yola çıkarak, bireyin anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte, sağlıklı yaşam sürmesine ve yaşam kalitesini arttırmaya çaba harcar” dedi.

“Çalışmaların esası hastalanmadan koruyabilmektir”

Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmanın, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemenin ve hayat standardını yükseltmenin halk sağlığı çalışmalarının temel amacı olduğunu ifade eden Dr. Yemenici, “Halk sağlığı çalışmalarının esası; toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatılabilmesini sağlamaktır” diye konuştu.

“Sevdiklerimiz için haydi Gümüşhane aşıya”

Dr. Yemenici, “Birbirimizden fiziksel olarak uzak olabiliriz, ancak kurallara riayet ederek, verilen mücadeleye hep birlikte katkı sunmak şimdilerde her zamankinden daha önemlidir. Hayatımızın en zorlu halk sağlığı krizinin ortasında, halk sağlığını kutlamak her zamankinden daha önemli. Vatandaşlarımızı sağlıkla güvende tutmak ve de toplumsal bağışıklığı sağlamak için bu önemli haftada Gümüşhane halkımıza bir kez daha seslenerek, sevdiklerimiz için haydi Gümüşhane aşıya diyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39