banner333

banner309

Doka Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA) Yönetim Kurulu toplantısı Ordu'da gerçekleşti.

Gümüşhane 03.09.2013, 11:25
Doka Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
banner400
 Ordu Valisi Kenan Çiftçi başkanlığında Ordu'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya,Rize Valisi Nurullah Çakır, Trabzon Valisi Abdil Celilöz, Giresun Valisi Hasan Karahan,Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı,Ordu TSO Başkanı Servet Şahin, Trabzon TSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ArtvinTSO Başkanı Kurtul Özel, Rize TSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Doka Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım katıldı.


Toplantının başkanlığını yapan 
Ordu Valisi Kenan Çiftçi toplantı öncesi yaptığı açılış konuşmasında, "Geçtiğimiz yıla göre bölgemizde yüzde 60 turizm artışı var" dedi.

Kalkınma ajanslarının bölgelerin kalkınması adına çok güzel çalışmalar yaptığını belirten Vali Çiftçi, "Bölgemizde 4 valimiz değişti. Bu değişim ile birlikte bir değerlendirme olacaktır. Valilerimiz kendi bölgelerinde daha önceden bu konular ile iligli çalıştılar. Burayla ilgilide inşallah yeniden Doka'nın yaptıklarıyla, yapacaklarıyla bir bilgilenme olacaktır. İlk toplantının ardından belkide en kısa sürede bir Artvin'de bir toplantı yapıp orada da değerlendirmemizi yapacağız. Özellikle kalkınma ajansları bölgelerin kalkınması adına çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Diğer bölgelerde de yapıyorlar. Ama benim burada edindiğim bilgiye göre 502 proje ve 52 milyon TL'lik çok güzel hizmetler yapılmış. İnşallah 2014 yılında çıkartılması planlanan yaklaşık 5 milyon TL'lik Mali destek programı, yine turizmi hedef alan ciddi yatırımları hedef alan Malidesteklerinde geleceği diğer alanlar ile birlikte güzel hizmetler yapacaktır. Bu toplantının yeni gelen valilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bölgemize güzel hizmetler yapmayı, sürdürülebilir kalkınmayı ve turizm alanında yapılan bu yatırımların faydasını aldı dahada olacak. Geçtiğimiz yılla göre bölgemizde yüzde 60 turizm artışı var. Bunu dahada ileriye taşınması ve diğer alanlarda da yatırımların yapılması faydalı olacaktır. Ben şimdiden bütün illerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıda, tanıtım ve işbirliği faaliyetleri, 2014 yılı içerisinde çıkartılması planlananMali destek programları, 2013 yılın doğrudan faaliyet desteği projeleri, izleme ve değerlendirme faaliyetleri görüşüldü.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48