banner333

banner309

Doç. Dr. Çavdar: Her An Göçme Potansiyeli Bulunan Çürük Yapılarımız Var

Gümüşhane Üniversitesi'nde (GÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Çavdar, Türkiye'nin her an göçme potansiyeli bulunan çürük yapılara sahip olduğunu söyledi.

Gümüşhane 28.04.2013, 00:01
Doç. Dr. Çavdar: Her An Göçme Potansiyeli Bulunan Çürük Yapılarımız Var
banner400

 Doç. Dr. Ahmet Çavdar, Gümüşhane Üniversitesi, İnşaat Mühendisleri Odası ve Genç İMO tarafından organize edilen 'Betonarme Yapılarda Taşıyıcı Sistem Güvenliği' konulu konferansta konuştu. Doç. Dr. Çavadar, bütün alanlarda olduğu gibi inşaat mühendisliğinde de yaşanan sorunların birçoğunun temelinde eğitim eksikliğinin yattığını anlattı.

2007 yılında yürürlüğe konan deprem yönetmeliğinde, 1975 ve 1998 yönetmeliklerinden farklı olarak mühendislik literatürüne 'performans analizi' adlı yeni bir kavramın girdiğini hatırlatan Çavdar, "Deprem yönetmeliğindeki performans analizi' kavramı önemsenmeli. Çünkü meydana gelebilecek bir deprem, her an göçme potansiyeli bulunan çürük bir yapı stokuna sahip ülkemiz için oldukça önemli." dedi.

Doç. Dr. Çavdar, son dönemlerde deprem mühendisliği alanında yapılan birçok çalışmanın incelendiğinde tespit edilen hataların performans analizi kavramının tam olarak anlaşılması ve uygulamasında birçok eksik yönün olduğunu ifade etti.

GÜ Mühendislik Fakültesi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen konferansa, üniversite akademik ve idari personeli ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38