banner333

banner309

“Damla Projesi” Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Gümüşhane’de 23-30 Ekim tarihleri arasında uluslararası katılımla gerçekleştirilecek olan “Damla Projesi”yle ilgili hazırlık ve istişare toplantısı, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Gümüşhane 15.10.2015, 08:44 15.10.2015, 08:55
“Damla Projesi” Değerlendirme  Toplantısı Gerçekleştirildi
banner400
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, programla ilgili yapılan sunumla başlayan toplantıya, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve ilgili kurum müdür ve temsilcileri katıldı.
Yapılan sunumun ardından toplantıda, 16 farklı ülkeden 28 yabancı ve 12 de Türk olmak üzere ülkemizde üniversite öğrenimi gören toplam 40 öğrencinin, ilimizde en iyi şekilde ağırlanması amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 
Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Yücel Yavuz; Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Damla Projesi” kapsamında, ülkemizde eğitim gören yabancı öğrencilerin de katılımıyla 40 kişilik bir kız öğrenci grubunun ilimize geleceğini ve Kelkit ilçemiz merkezli olmak üzere bir haftalık bir programla ağırlanacaklarını dile getiren Vali Yavuz, “Misafirlerimizi, Gümüşhane Belediyemizin, Kelkit Kaymakamlığımızın, Kelkit Belediyemizin ve ilgili tüm kurumlarımızın katkılarıyla ilimizde en iyi şekilde ağırlamanın gayreti içerisinde olacağız. Öncelikle, bizim geleneğimizde ve özümüzde olan ev sahipliği ve misafirperverliğin en güzelini gelen misafirlerimize göstermek durumundayız.” dedi. 
Bu vesileyle, ilimizin hem gelenek ve göreneklerinin, hem de tabii ve kültürel güzelliklerinin tanıtılması anlamında da iyi bir fırsat olacağını düşündüğünü ifade eden Yücel Yavuz, ”Tüm arkadaşlarımız, hem programın içeriği, hem de uygulanış biçimiyle ilgili, en ince ayrıntısına kadar detayları görüşüyorlar. Güzel bir hafta yaşanacağını düşünüyorum. İlimiz de, bu konuda her şeyiyle müsait.” şeklinde konuştu.
Bu tür programların devamının da gelmesi yönünde çalışmaların da bulunduğunu söyleyen Vali Yavuz, “Bu tür etkinlikler, hem kaynaşma ve dayanışma, hem de birlik ve beraberliğin temini açısından çok büyük önem arz ediyor. Bu açıdan bu tür programları önemsiyoruz. Bu konuda, yerel basınımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın da katkısı mutlaka olacaktır.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27