banner333

banner309

Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Gümüşhane'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98.yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane 29.10.2021, 08:18
Cumhuriyet Bayramı Mesajları
banner400

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelemizin şanlı bir zaferle noktalanmasının ardından, Atatürk’ün, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” dediği Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli cumhuriyettir.”  ifadeleriyle ilan edilen Cumhuriyetle birlikte, geride kalan 97 yıllık süreç içerisinde çok büyük başarılara imza atılmıştır. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için canı ve malı ile mücadele eden kahraman ecdadımızı da hiçbir zaman unutmayacak, her zaman şükran ve minnetle yâd edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda Cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha güçlü ve büyük Türkiye idealine emin adımlarla yürümeye devam edecek, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda çalışacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimiz ile şehit ailelerine minnet ve şükran duygularımızla sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Bugün, Kurtuluş Savaşı'nda milletimizin gösterdiği kahramanlık ve cesaret örneği ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktayız.

98 yıl önce aziz milletimizin, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen bağımsızlığına kavuşabilmek için; kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşı’mız, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. 

Vatan, bayrak ve mukaddesatı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve her türlü zorluğa göğüs geren Milletimizin kahraman evlatları, tarihinin her döneminde insanlığa barış, huzur, güven ve umut olmuştur. Kutsal vatan toprağını canları pahasına savunan ecdadımızın torunları olarak geçmişten aldığımız güç ve kararlılıkla bugün kendi tankını, tüfeğini, insansız hava aracını, gemisini, helikopterini, roketini üreten bir devletin ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.

2200 yıllık bir devlet geleneği ve büyük bir medeniyet tasavvuru üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti; bu topraklar üzerinde yaşayan vatandaşlarımızın her bir ferdinin aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir olarak gören, kucaklayıcı ve kapsayıcı bir telakkiye sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; değerli hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çimen, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in ilanı ve milletin bağımsızlık mücadelesinin ruhunun ortaya konulduğunu belirterek, “Cumhuriyet; her türlü imkânsızlıklar içinde varoluş mücadelesi veren milletimizin azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar kuvvetli olduğunun ve milli iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır” dedi.

Türk milletinin 29 Ekim 1923 tarihinde tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan ettiğini kaydeden Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Adını tarihe altın harflerle yazdırmış milletimiz, her buhranın üstesinden gelmeyi başarmış ve her defasında dünya sahnesinde hak ettiği yerini almıştır. İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyaya kendi geleceğini belirleme iradesinden asla ödün vermeyeceğini haykırdığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyet, bu coğrafyada, milletimizin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesidir. 98 yıl önce zor şartlar altında kurulan Cumhuriyetimiz, bu güne gelindiğinde çok önemli siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal gelişmeler ile gücüne güç katmakta, aziz milletimizin yarınlara daha umutla bakmasına ve hedeflerine daha kararlı adımlarla yürümesine vesile olmaktadır. Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerlerken, bölgemize ve dünyanın geneline örnek bir yapı ve yaşam tarzı sergilemek ve atalarımızdan aldığımız mirası gelecek nesillere daha sağlam ve daha güvenilir bir şekilde ulaştırmaya olan inancımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Ülkemizin köklü tarihi, kadim devlet geleneği ve muasır medeniyet fikri üzerine inşa edilen Cumhuriyetimizin 98’nci yılını kutlarken, başta Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı ifade ediyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Şanlı tarihimiz, milletimizin şeref dolu bağımsızlıklarıyla ve gurur duyulacak mücadelesiyle doludur. Milletimiz, Cumhuriyeti kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ödeyerek kazanmıştır. Vatan uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun. İstiklal harbimizi kutlu bir zafere doğru götüren, Cumhuriyetimize ve şanlı bayrağımıza sonsuz bir hayat veren o ruh ve iman, bugün de dimdik ayaktadır. Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için bu ülkenin evlatları olarak, tüm gayretimizle durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki hepimize düşen ortak görev; milli değerlere, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, bu ruh ve bilinci gelecek nesillere aktarmaktır. Hiç şüphesiz bu çalışma ve gayretlerimizle Türkiye Cumhuriyeti; dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle geleceğe her daim emin adımlarla yürüyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla anıyor, tarihi nice zaferlerle dolu olan halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 
Sevgi ve saygılarımla…”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Yüce Türk Milletin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyerek, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığı Cumhuriyetin kurulması ile anlam bulmuştur. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumuna Ulus olma bilincini aşılaması, bireyi vatandaş, yurttaş konumuna yükseltmesidir. Milletimiz Cumhuriyet ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilemez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır.

Atatürk’ün Türk Gençliğine ve Türk Milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyetin erdemlerine, kazanımlarına ve temel haklarına sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak, ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin ortak görevidir, sorumluluğudur.

Bu anlamı büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü aziz milletimizle birlikte büyük bir gururla kutluyoruz. Milletimizin canı pahasına, büyük  fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu ülkenin evlatları Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlayacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki güçlü Türkiye, 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonu için bugünden yarınlara hazırlanmaktadır. Emin olmalıyız ki yarınımız, bugünümüzden çok daha güzel olacaktır. Aziz milletimizden aldığımız destekle, 2023 vizyonunu gerçekleştirebilir, 2053 ve 2071 nesillerine güçlü, sorunlarını çözmüş lider bir ülke bırakabiliriz. Bizim en büyük gayemiz budur.
Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ


“Bizlere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile cennet vatanı armağan eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum.

Her türlü hain düşünce ve emellere rağmen şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan büyük milletin, özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümünün büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz. 

Cumhuriyetimiz, Yüce Türk milletinin bin yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak ve en muhteşem yönetim biçimi olmuştur. Çağlara medeniyet mührünü vuran milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek nasıl bir var olmak şuuru ortaya koyduysa, zaman boyunca yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlı olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır. Cumhuriyet; insan yaşamına ve toplumsal düzene, aklın ve bilimin öncülüğü ile yön verilmesini kabul eden özelliğiyle bir aydınlanma sürecidir. Bize göre, cumhuriyete sahip olmak yeterli değil, ona layık olmakta gereklidir.  Atatürk diyor ki,  “Ey yükselen nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak Sizsiniz”.  Bu vatan için gözlerini kırpmadan şehit ve gazi olan başta Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere, bugüne kadar şahadet şerbetini içen Mehmetçiklerimiz ile ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun, Gümüşhaneli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” 

MEMUR-SEN GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİSİ HARUN ŞEKER

“98 yıl önce, acıların, yokluk ve sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, milletimiz, var olma mücadelesi vermiş; varlığına yönelen tehditlere karşı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandırarak, tarihe unutulmaz bir destanla geçmiştir. Cumhuriyetin kuruluşuna giderken yaşanan sıkıntıların benzerlerini, içeriden terör, dışarıdan kanlı, kirli emperyalist tezgâhlar olmak üzere, varlığımızı ve bütünlüğümüzü hedef alan saldırılarla karşı karşıyayız. Uluslararası siyasetin gizli odalarında planlanan oyunun farkında olarak, millet olma şuurunu daha kararlı, daha kucaklayıcı, kuşatıcı ve her vatandaşımızı içine alan yüksek duygu ve inançla sürdürmeliyiz. Bu ideale, ancak inançları, tasaları, kıvançları, kederleri bir olan insanlar ulaşabilir. Millet, böyle bir birlikteliktir. Cumhuriyetin kurucu ruhu buydu. 15 Temmuz’da kanlı bir darbeyle ülkemizi işgal etmek isteyen ihanet odaklarına karşı yeni bir istiklal direnişi, milli mücadele yıllarındaki ruhun canlandırılmasıyla kazanılmıştır. Bu ruh özenle korunup yaşatılmalıdır. Kökü insanımızın kültür, inanç ve irfan dünyasına dayanan Memur-Sen olarak, Cumhuriyeti, temel insan hak ve özgürlüklerine dayalı, demokratik bir anayasa ile güçlü kılmanın gereğine inanıyoruz. Milletimizin, Yeni Türkiye’nin barış ve kardeşlikle aydınlanmış ufkuna doğru hep birlikte durmak, yorulmak bilmeden el ele, gönül gönüle yürüyüşünü kutluyor; paralel, yatay, dikey bütün hainlerin temizlendiği, adaletin tam anlamıyla tesis edildiği, özgürlüklerin ve huzurun hâkim olduğu, birlik ve beraberliğin güçlendiği, kardeşlik ikliminin hâkim olduğu nice yıllar diliyoruz. Bu vesile ile 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet’i Türk milletine emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, bu uğurda şehit düşmüş ve Hakk’ın rahmetine kavuşmuş bütün gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz”

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMININ 98. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI

28 EKİM 2021 (PERŞEMBE) ANIT ÖNÜ
Saat:13.00
-Çelenklerin Atatürk Anıtına Sunulması
-Saygı Duruşu 
-İstiklal Marşı

29 EKİM 2021(Cuma) BAYRAM TEBRİKATI
SAAT:10.00 
Valilik Makamında Tebriklerin Kabulü
SAAT:10.30
Cumhuriyet Caddesi Fatih Parkında Tören
-Törene katılan öğrenci ve halkımızın Cumhuriyet Bayramının Kutlanması
-Saygı Duruşu,İstiklal Marşı
-Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’in günün anlamı ile ilgili konuşması
-Halk oyunları Gösterileri
-Öğrenciler tarafından şiirler okunması
-Spor gösterileri
-Öğrencilerin geçit töreni

SAAT: 19.00 - Kabul Töreni (Ramada Otel)

SAAT: 20.30 - Havai Fişek gösterisi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11