banner333

banner309

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gümüşhane’de

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6.Olağan İl Kongresine katılmak üzere Gümüşhane’ye geldi.

Gümüşhane 19.11.2017, 18:49 20.11.2017, 08:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gümüşhane’de
banner400

Aydın Doğan Spor Salonunda düzenlenen kongrede Erdoğan ve beraberindekiler, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Salona ‘Büyük dönüşüm, kutlu gelecek’ ve ‘Yiğidin bakışı, korkağın kılıcından keskindir’, ‘Herkes sever biz ölürüz’, ‘Tenzile anne ne güzel emanet bıraktın bize, emanetiniz başımız üstüne, bırakmayız onu düşman ellere' yazılı pankartlar asıldı.

GÜMÜŞHANE TÜRKÜSÜNÜ SESLENDİRDİ

Seçimlerde alınan yüksek oy oranları için Gümüşhanelilere teşekkür eden Erdoğan, Gümüşhane türküsü olan ‘Dut dibine yaslanırlar, çise vurur ıslanırlar, elma ile beslenirler Gümüşhane güzelleri’ dizelerini seslendirdi.

'GÜMÜŞHANE SİYASET VE İŞ DÜNYASINDA ÖNEMLİ İSİMLER YETİŞTİRDİ'

Gümüşhane’nin nüfusunun az olmasına rağmen siyaset, iş, ilim, kültür ve sanatta oldukça önemli isimler yetiştiren önemli bir il olduğunu ifade eden Erdoğan, Gümüşhane’nin çok daha iyi yerlerde olmayı hak ettiğini, Gümüşhane’de devam eden yatırımları anlatan Erdoğan, ulaşıma köklü çözüm getirecek Yeni Zigana Tüneli’nin 2019 seçimi öncesi hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. Gümüşhane ve Bayburt’a hizmet verecek havalimanı müjdesini yineleyen Erdoğan, 1 ay içerisinde havalimanı ihalesinin yapılacağını ve 2019 seçimleri öncesi projenin tamamlanacağını ifade etti.

YEREL MİMARİ ÇAĞRISI

Nadide değerleri bünyesinde barındıran şehirlerin en büyük eksikliğinin imar meselesi olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: “Görüyorum aslında ülkemizde pek çok şehrin sorunu olan imar çarpıklıklarının Gümüşhane’yi de pençesine almış olmasından üzüntü duyuyorum. Onun için belediye başkanımızdan rica ediyorum ihmalkar davranmayalım. Şehri saran çirkin yapılaşmayı bir an evvel önleyecek ve ortadan kaldıracak bir imar anlayışını derhal Gümüşhane’mize hakim kılmamız lazım. Yerel mimari ile bu işi özdeş hale getireceğiz. Gümüşhane’nin yerel mimarisi neyse onu yapacağız. Bundan taviz olamaz, olmamalı. Bakanlığımızdan belediyelerimize sorumluluk sahibi tüm kurumlarımızı bu konuda hareket etmeye davet ediyorum.”

'BAZI ÜLKELER DÜNYAYI KENDİ TAPULU MÜLKLERİ GİBİ GÖRÜYOR'

Türkiye’yi büyütmek, güçlendirmek, kalkındırmak, zenginleştirmek için çalışırken diğer yandan ülke ve milletin bekasına yönelik tehditlerle mücadele içinde olduklarını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyanın düzeni belki her zaman sorunluydu ama şuanda çok daha çarpık bir işleyişle karşı karşıyayız. Bazı ülkeler tüm dünyayı kendi tapulu mülkleri gibi görüp istedikleri gibi kural koyma, kural çiğneme hakkına sahip olduklarını sanıyorlar. Tarihe şöyle bir baktığımızda nice kuralların, nice zalimlerin aynı hissiyatla hareket ederek hem kendilerinin hem de bölgelerinin mahvına sebep olduklarını görüyoruz. Bugün sırlarını henüz tam olarak keşfedemediğimiz nice parıltılı medeniyet öldürmekten ve yıkmaktan başka meziyet olmayan güçler tarafından ortadan kaldırılmıştır. İran, Irak, Suriye, Mısır, Kuzey Afrika’daki, Endülüs’de, Güney Asya’daki, Güney Amerika’daki medeniyetlerin yıkılışlarına bakarsanız hep benzer hikayeleri görürsünüz. Ama daha dikkat çekici olan kadim medeniyetleri yıkan güçlerin hiçbiri dünya tarihinde kalıcı olmamışlar ya kısa sürede yok olup gitmişler, ya da kendi kabuklarına çekilmişlerdir. Bugünde benzer bir hoyratlıkla karşı karşıyayız. İnsanların kadim dertlerinden arda kalan bir avuç miras yine hoyrat istilacı bir güç tarafından hedef alınmıştır. Ülkemizde bu hedeflerden biridir. Yaşadığımız dönem bize Mehmet Akif’in tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar. Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi tespitini kulaklarımıza küpe etmemizi gerektiriyor. Geçmişte yaşadıklarımızdan ibret alıyor ve geleceğimizi kendi arzu ettiğimiz istikamette biçimlendirmek için çalışıyoruz.”

'İNLERİNE GİRECEĞİZ'

‘Bugün vatan uçurumun kenarındayken seyretmeyeceğiz ki yarın kendi evlatlarımız mezarlarını kazarken başlarında ağlamayalım’ ifadelerini kullanan Erdoğan, “Masa başında ülkemiz ve bölgemiz ile ilgili yapılan hesapları, çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak bugün de Allah’ın yardımıyla aynı şekilde paçavraya çevireceğiz.  Türkiye’yi istedikleri gibi evirip çevirecekleri uydu devletleri ile karıştıranlar gerçekleri yavaş yavaş görmeye başladılar. Biliyoruz ki durmayacaklar. Bizde durmayacağız. Önce 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Ardından 2053 ve 2071 vizyonlarımızı hayata geçireceğiz. Bugüne kadar milletimizi ‘Aman kimseyi ürkütmeyelim, başımıza bassalar bile herkesle iyi geçinelim. Bir yanağımıza tokat atıldığında karşılık vermek bir yana öte yanağımızı çevirelim’ dendi. Bu telkinler sebebiyle darbeler yapıldı. Sesimizi çıkarmadık. Ülkemizi, kriz ve faiz oyunları ile soyup soğana çevirdiler. Sesimizi çıkarmadık. Sanayimizi, ticaretimizi, teknolojik alt yapımızı, ihracatımızı ve istihdamımızı geliştirecek adımlar engellendi. Bunlarda yetmedi. Kendi vatanımızda parya muamelesi gördük, sesimizi çıkarmadık. Sandılar ki bu millet ‘Artık öldü, bitti’. Halbuki Türk milleti binlerce yıldır olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz bunun en büyük ispatıdır. F-16’lar, helikopterler, tanklar, toplar bomba yağdırmıyor muydu? Ama benim genç yaşlı o kardeşlerim o F-16’ların yağdırdığı bombalardan kaçmadı, hepsi şahadete yürüdüler. Tankların altına kendilerini attılar, yılmadılar. Niye? Onlar bir şeye inanıyordular. Şahadet makamdır ve bunun üzerine yürüdüler. 16 saate o FETÖ denilen kahpenin arkasından gidenler hepsi kaçacak delik aradılar. Şimdi bir kısmı nerede ceza evinde. Bir kısmı yurt dışına kaçtılar. Bitti mi, bitmedi. İnlerine inlerine gireceğiz, kovalayacağız. PKK neyse bunlarda odur. İnşallah önümüzdeki dönemde ayakta olduğumuzun daha çok işaretleri görülecektir” diye konuştu.

"İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE YAPACAĞIZ"

Türkiye'ye yönelik 2013 yılından itibaren gözle görülür, siyasi, diplomatik, ekonomik hatta askeri taarruz başladığını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu: “Başımıza gelenler birazda bundan geliyor. 'Haddinizi bilin. Ne demek yani ilk 10'a gireceksiniz. Biz size müsaade ettik mi?' işte bundan rahatsız oluyorlar. Türkiye kendi uçağını yapacak, SİHA'sını, İHA'sını yapacak. 'Yapamazsınız biz size vereceğiz' Yapacağız, yapacağız, isteseniz de istemeseniz de yapacağız. Yaptık ve yapıyoruz. Dikkat edin 2010 yılından sonra özelikle de 2013 yılından itibaren ülkemizde gözle görülür, bir siyasi bir diplomatik, ekonomik hatta askeri taarruz başlamıştır. Bizi 17-25 Aralık gibi sofistiki operasyonlarla, Gezi gibi toplumsal tahriklerle, Çukur eylemleri gibi bölücü provokasyonlarla, DAEŞ saldırıları gibi sinsi yöntemlerle durduramadıklarını görenler işi 15 Temmuz'a kadar vardırdılar. FETÖ davalarında da görüyoruz ki, bu yapı öyle bir kurgulamış ki, bu örgütün bizim insanlarımızın eseri olması mümkün değil. Tabanı ibadet, ortası ticaret tavanı ihanet. Böyle bir yapı. Tıp ki bir matruşka gibi açtığınız kapının ardından yeni bir kapı çıkıyor. Tıp ki bir labirent gibi girdiğiniz hiç bir yol sizi faillere götürmüyor. Bu karmaşık yapı bize FETÖ'nün gerçek amacını bize çok daha iyi anlatıyor”

“FETÖ NEYSE DAEŞ O DUR”

DAEŞ, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerinin aynı fabrikada üretildiğini kaydeden Erdoğan şunları söyledi: “Burada bir kez daha ifade ediyorum. DAEŞ neyse PYD o dur. PYD neyse FETÖ o dur. FETÖ neyse DAEŞ o dur. Hepsi de aynı fabrikada üretilmiş sadece ambalajları ve etiketleri farklı. Her şey gün gibi ortadadır. Kimse kusura bakmasın Cumhuriyet döneminde defalarca yapılan bir hatayı biz bugün tekrarlamayacağız. Kendi ikbalimiz uğruna ülkemizin ve milletimizin geleceğini heba etmeyeceğiz. Tehditlere boyun eğip istiklalimiz ve istikbalimizi tehlikeye atmayacağız. Milletle ya adam gibi yaşayacağız ya da adam gibi mücadelemizi verip neticesine katlanacağız. Terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlarda 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitlerimize, bu uğurda gazi olan kahramanlarımıza olan borcumuzu başka türlü ödeyemeyiz. AK Parti'nin millete olan sorumluluğu seçime kadar değil kıyamete kadardır. Bunun için her seçim bizim için bir imtihandır. Ülkemizin içinden geçtiği kritik dönemde 2019 seçimlerine çok daha fazla önem vermemizi gerektiriyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gümüşahe-Bayburt illeri arasında yapılacak olan Salyazı Havalimanı projesinin inşasına da yakın zamanda başlanacağını da duyurdu. 

Kongrenin ardından Erdoğan Gümüşhane Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.



Kaynak: www.gumushane.gen.tr

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37