banner333

banner309

Çoruh EDAŞ'tan Kuş Çarpılmalarına Özel Önlemler

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Gümüşhane İl Müdürlüğü, kuş çarpılmalarını önlemek için enerji nakil hatlarına özel ekipman tesis ediyor.

Gümüşhane 27.07.2020, 10:41
Çoruh EDAŞ'tan Kuş Çarpılmalarına Özel Önlemler
banner400

Kuşları elektrik çarpmasından korumaya odaklanan Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürlüğü, kuşların göç güzergahında yer alan Kelkit İlçesi sınırlarındaki Yunus Emre Mahallesi, Ünlüpınar Beldesi ve Özen Köyü’nün elektrik ihtiyacını karşılayan enerji nakil hatlarına kuşkonmaz tesis ederek kuş ölümlerine ve buna bağlı yaşanan elektrik kesintilerine karşı önlem aldı.

Kuşların Yolları Artık Daha Güvenli

Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürü Muhammet Özkurt, kuşların göç yolları güzergahında bulunan Yunus Emre Mahallesi, Ünlüpınar Beldesi ve Özen Köyü elektrik ihtiyacını karşılayan enerji nakil hatlarının belli noktalarında kuş çarpılmalarının ve buna bağlı yaşanan kesintilerin sıkça meydana gelmesi üzerine yüksek gerilim direklerine özel kuşkonmaz tesis çalışması yapıldığının bilgisini verdi. Birkaç noktada ağaç budama işlemi yapılarak çalışmanın desteklendiğini belirtilen Özkurt, “Yüksek gerilim hatlarımızda 31,5 kilovolt gerilim seviyesi mevcut. Bu gerilim seviyesi kuşlar için oldukça tehlikelidir. Doğanın vazgeçilmez unsurlarından olan kuşların güvenle göç etmelerini ve enerji arzının kesintisiz devam etmesini sağlamak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09