banner333

banner309

Çimen'den, Fatih Dolmuş Kooperatifine Tebrik !

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, şehir içinde Bağlarbaşı-Hacıemin hattında dolmuş hizmeti veren araçların minibüsten midibüse çıkarılması nedeniyle kooperatif yetkililerine teşekkür etti.

Gümüşhane 22.09.2013, 02:46
Çimen'den, Fatih Dolmuş Kooperatifine Tebrik !
banner400
 AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, şehir içinde Bağlarbaşı-Hacıemin hattında dolmuş hizmeti veren araçların minibüsten midibüse çıkarılmasının, kısa zamanda 13 bin öğrenci sayısına ulaşan üniversitemiz ile kampüs şehir haline gelen Gümüşhane’de, zorunlu bir düzenleme olduğunu belirterek, şehir içi ulaşım alanında önümüzdeki süreçte daha köklü ve çağdaş çözüm yollarının hayata geçirilmesinin artık elzem olduğunu, 20,000 üniversite öğrencisi sayısına doğru hızla ilerleyen şehrimizde öğrenciyi şehirle bütünleştirmek için tramvay hattının da AK Belediyecilik ile artık hayal olmadığını söyledi.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA YAPILAN HİZMETİ ÖNEMSİYORUZ.

     Bağlarbaşı-Hacıemin hattında dolmuş hizmeti veren, “S.S. Fatih Dolmuş ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Yetkilileri’ne aldıkları bu önemli karar münasebetiyle teşekkür eden Başkan Çimen, “Bu, artık zorunluluk haline gelen kararın içeriğinde, engelli vatandaşlarımızın da düşünülmüş olması takdirle karşılanacak bir tutum. Faaliyete geçen yeni midibüslerde engelli rampalarıyla engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ulaşım konforuna katkı sunulmasını çok önemsiyoruz.” dedi.

Söz konusu dolmuş hattında 40’ı aşkın midibüsün hizmet vermeye başladığını ifade eden Başkan Çimen, taşıma kapasitesinin ise 13 artı 1’den 25 artı 22’ye çıkmış olmasının getirdiği ekonomik artışın, vatandaş ve öğrenciye ücret indirimi şeklinde yansıtılmasının da yeni durumla gerekli olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTEMİZ BAYBURT ÜNİVERSİTESİNİ İKİYE KATLADI.

     Gümüşhane’nin geçmişte yıllarca göç veren bir il olarak kan kaybettiğini hatırlatan Çimen, bu vahim durumun AK Parti’nin Büyük Türkiye Vizyonuyla Gümüşhane’ye kazandırdığı üniversite ile aşıldığını ve şehrin artık göç alan iller kategorisine çıktığını belirterek, bu yeni durumun önümüzdeki yıllarda da artarak süreceği öngörüsünü yeniledi.

Kentteki yerel yöneticilerin şehrin bu yeni niteliğine uygun stratejiler üzerinde kafa yormasının zorunluluğuna vurgu yapan Başkan Çimen, ulaşım alanında başta yollar olmak üzere hayata geçirilen tüm projelerle Gümüşhane’nin eşsiz doğal ve kültürel nitelikleriyle bölge illeri için çok daha kolay ulaşılabilir bir şehir konuma geldiğini ifade ederek, “Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Gümüşhane inşallah bölgesel bir cazibe merkezi olacak. Zaten bunun işaretlerini şimdiden görüyoruz. Aynı tarihte kurulmuş olmasına rağmen Bayburt Üniversitesi ile Gümüşhane Üniversitesi arasındaki fark neredeyse iki kattır. Bugün öğrenci sayısı 13 bine dayanmış olan Gümüşhane Üniversitesi’ne karşın, Bayburt Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 6 bini geçmemektedir. Dolayısıyla bir eğitim şehri olarak dikkat çeken Gümüşhane, sosyoekonomik gelişmesini bu zemini de dikkate alarak planlamak zorundadır. Diğer yandan öğrenci yurtları konusunda ortaya koyduğumuz performans da komşu illerde gıpta ile takip edilmektedir. Çok önemli yatırımlarla şehrimizin çehresi değişirken, yerel yönetimlerin bu değişime özde değil de sözde ayak uydurma girişimleri halkımızın dikkatinden kaçmamaktadır.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11