banner333

banner309

Çimen, İftar'da Konuştu !

Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı iftarda konuştu.

Gümüşhane 25.07.2013, 18:28
Çimen, İftar'da Konuştu !
banner400
 Sayın Bakanım,

Değerli Milletvekillerim,

Saygı değer yol arkadaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler…

Basınımızın güzide temsilcileri,

Sözlerime başlamadan önce Ramazan-ı Şerif’inizi en kalbi duygularımla kutluyor, bu mübarek Ramazan ayında iftarınızı bizlerle açtığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Sayın Bakanımıza da, doğumunun 200. yılında Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinin aziz yurduna, anlamlı teşrifleri nedeniyle şehrim ve halkım adına hoş geldiniz diyorum.

Tüm dünyada Müslümanların cefa çektiği, yeni bir doğumun sancılarıyla kıvrandığı günümüzde, böylesine rahat bir ortamda bizlere oruç tutmayı ve iftar etmeyi nasip ettiği için Yüce Rabbime hamd ediyorum.

Değerli kardeşlerim,

Bildiğiniz üzere, bugün tüm İslam coğrafyası sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Özellikle Mısır, halkın iradesine ve gerçek demokrasiye saygısı olmayan zümreler tarafından bölünmenin eşiğine getirilmiş durumdadır. Bugün, milyonların doldurduğu Adeviye meydanına gözlerini ve kulaklarını kapatanlar, inanıyorum ki Kuran-ı Kerim’de geçen “Onların gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar” ayetindeki mesajın günümüzdeki muhataplarındandır.

Ülkemizde gezi parkı olaylarında gece gündüz ve kesintisiz canlı yayın yapanlar, her nedense, Müslüman kardeşlerin milyonlarca insanla meydanları doldurmasına sessiz kalmış, görmezlikten ve duymazlıktan gelmişlerdir.

Değerli Misafirler,

Bugün Mısır’da yaşananlar gezi parkı olaylarıyla ortaya konulmaya çalışılan senaryonun ne olduğunu bize ayan etmektedir. Eğer o süreçte, Sayın Başbakanımızın vakarlı duruşu olmasaydı ve halkımızın güçlü iradesi ortaya konmamış olsaydı, muhtemelen bugün bizler de Ramazan’ımızı benzer bir atmosferde yaşıyor olacaktık.

Yüce Rabbime, binlerce kez, şükürler olsun ki, böyle bir sürecin yaşanmasına izin vermedi.

Saygı Değer Gümüşhaneliler,

Bu nedenle, gezi parkı olaylarında sürekli sevgili başbakanımızın yanında olan bir il yönetimi olarak astırdığımız pankartlar ve verdiğimiz ilanlarda Sayın Başbakanımıza şöyle seslendik ve “Sayın Başbakanım, onlar sokakta yapsalar da eylem, bizlerin duası varken gelmez sana elem” dedik.

Bununla da kalmadık, il yönetimi olarak basın bildirilerimiz ve basın açıklamalarımız ve de sosyal medyada yaptığımız paylaşımlar ile sürecin Sayın Başbakanımızın ve partimizin lehine dönmesi için büyük bir çabanın içine girdik. Bu süreç içerisinde, gerek eleştirileriyle, gerek teşvikleriyle bizlerden desteklerini eksik etmeyen değerli ekip arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Değerli Misafirler,

İl olduğu tarihten bugüne her alanda büyük devasa gelişmeleri son on yılında Ak kadrolarla elde eden Gümüşhane’nin özellikle sağlık alanında yaşadığı büyük devrim ile derme çatma, hatta ruhsatsız hastanelerden adeta 5 yıldızlı otel konforunda hastanelere sahip bir şehir haline geliyor olması, asla tesadüfi değildir.

Bugün ilçelerimizde yaptığımız hastane yatırımlarını büyük ölçüde tamamlamış bulunmaktayız. Şehir merkezimizde ise, 200 yataklı yeni hastane binamızın yapımı için start verildi. İnşallah 2015 yılında bu hastanemizde tamamlanarak, hizmet vermeye başlayacaktır. Yeni hastane binamızın yapımında verdiği destekten dolayı Sayın Bakanımıza Gümüşhane halkı adına şükranlarımızı bizzat sunmaktan büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Partimize Gönül Vermiş Değerli Gümüşhaneliler,

Özellikle önümüzdeki 3 yıl hem şehrimiz, hem ülkemiz ve hem de İslam âlemi için çok önemli bir dönüm noktası niteliğindedir. Bu anlamda bizler, şehrimizde mücadelemizi vererek önümüzdeki 3 yılda başarılı sonuçlar almaya çalışmalıyız. Bu çerçevede, bu Ramazanda da çalınmadık kapı bırakmamaya çalışıyoruz.

Ramazan Ayı boyunca her gün farklı bir mahallemizde il yönetimimiz, merkez ilçe yönetimimiz ve mahalle başkanlarımızla birlikte kardeş aileler belirliyoruz ve iftarımızı kardeş ailelerimiz ile birlikte açıyoruz. Kardeş ailelerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek onların yardımına koşuyoruz.

Bu vesile ile Ramazan’ın Mısır’dan Arakan’a, Filistin’den Türkistan’a kadar tüm İslam coğrafyasında ki Müslüman kardeşlerimiz, vatanımız, milletimiz ve hepimiz için hayırlar getirmesini diliyorum.

Bu organizasyona katkılarından dolayı Milletvekilimiz Sayın Feramüz Üstün’e teşekkür ediyorum.

Bu mübarek ayda, bizleri ziyaretiyle şereflendirerek iftarını değerli Gümüşhane halkıyla açtığı için Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu ziyaretin her açıdan hayır ve bereketler getirmesini Yüce Rabbimden temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü