banner333

banner309

Çimen: Çevre Yolu Son Şeklini Aldı !

ÇİMEN: ‘PROJEDE YAPILAN REVİZYONLARLA KAMU YARARI EN YÜKSEK NOKTAYA ÇIKARILMIŞTIR’

Gümüşhane 19.09.2013, 11:31
Çimen: Çevre Yolu Son Şeklini Aldı !
banner400

      AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, şehrin en temel yatırımlarından biri durumunda olan şehir çevre yolu projesi için gerekli revizyonların tamamlandığını belirterek, “Gerek Karayolları uzmanları, gerekse ihaleyi alan Cengiz İnşaat yetkilileri ile sürdürdüğümüz görüşmeler neticesinde projenin şehre azami fayda sağlaması ve bölgede ikamet eden vatandaşlarımızı mağdur etmemesi için çok önemli değişikliklere gidilmesini sağladık. Kamulaştırmanın minimuma indirilmesi ve kavşakların artırılması hususundaki önemli değişikliklerle Türkiye standartları gereğince 2 km'de bir olacak olan kavşakların sayısını arttırarak 1 km'de bir 5 kavşak yapılmasını sağlayıp yolun şehre bağlantısı ile faydasını arttırmış olduk. Ayrıca kamulaştırmanın minimuma indirilmesini sağlayarak da tapu sorunları yüzünden sıkıntı yaşayan vatandaşımızın sıkıntılarını en aza indirmiş olduk.” dedi.

      Konuyla ilgili olarak Cengiz İnşaat İkisu yol şantiyesinde geçtiğimiz hafta bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen ve beraberindeki heyet, Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar ile Cengiz İnşaat Firma yetkililerinin katıldığı toplantıda, proje güzergâhının netleşen nihai durumu masaya yatırıldı.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, projenin en verimli hale getirilmesi için sürdürdükleri temaslardan sonuç almanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, nihai projenin önümüzdeki günlerde düzenlenecek halkı bilgilendirme toplantısıyla Gümüşhane Kamuoyuna açıklanacağını duyurdu. Şehir trafiğini önümüzdeki 50 yıllık zaman periyodunda çözüme kavuşturacak olan toplam 11 kilometrelik çevre yolunun Gümüşhane’nin vizyon projelerinden biri olduğunu anımsatan Başkan Çimen, “Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü şehrimizde halihazırda toplam 21 proje yürütüyor. Kamu yatırımları alanında öne çıkan duble yollarla şehrin stratejik konumu bütünüyle değişiyor. Gümüşhane-Köstere arasındaki bölünmüş yol çalışmaları bu yıl sonu itibariyle inşallah tamamlanmış olacak. Diğer yandan ise Türkiye’nin en uzun ikinci büyük tüneli Zigana’da inşa edilecek. Bu yıl sonu itibariyle ihaleye çıkması öngörülen bu tünel de inşallah 2015’in ortalarında tamamlanarak hizmete açılacaktır. Bu devasa yatırımları on yıl önce birileri söyleseydi kimse inanmazdı. Ama hamdolsun şimdi hayallerimiz bir bir hayata geçiriliyor.

      SORUNLARI GÖRMEZDEN GELENLERİN AKSİNE, BİZLER HEP ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ.

     Öte yandan Gümüşhane Şehir Çevre Yolu gibi dev bir yatırımı şehirde partimizin ve hükumetimizin aleyhine çevirmek isteyen kirli siyasete hep birlikte şahit olduk. Gümüşhane için en hayati projelerden biri olan bu projeyle ilgili olarak muhalefet partisi yetkilileri kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, şehrin önünü kesecek beyanatlarla halkımızı tedirgin etme cihetine gidebilmiştir. AK Parti’yi, halkı mağdur ediyor safsatasıyla karalamaya kalkışan bu anlayış sahiplerini daha önce net bir dille uyararak, AK Parti’nin milletin mağduriyetini gidermek ve önlerini açmak için iktidar olduğunu kendilerine ifade ettik. Vatandaşlarımızın tapu sorunlarını yıllardır çözüme kavuşturmayarak milleti mağdur edenlerin bugün çözüm adına kullanabilecekleri tek meşru bir sözü olamaz. Bu anlayış sahipleri büyük bir pişkinlikle vatandaşlarımızın hassasiyetlerini hoyratça kaşıyabilmişlerdir. Bu her şeyden önce Gümüşhane adına utanılacak bir durumdur. Ama biz bu meseleyi bu kesimlerin siyasi hesaplarına heba etmeyerek, vatandaşlarımızı onların insafından kurtardık. Bu istikamette gerek karayolları gerekse ihaleyi alan Cengiz İnşaat firma yetkilileri ile işin her aşamasında sürdürdüğümüz yoğun görüşmeler neticesinde projede çok önemli revizyonlara gidilmesine ön ayak olduk. Geçtiğimiz süreçte kamuoyuna yaptığımız açıklamalarda projenin nihai şeklini eylül ayı ortalarında alacağını ifade ederek, zihinleri karıştırmaya dönük kara propagandaya itibar edilmemesi çağrısını hep yenilemiştik.

      HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ TÜM GELİŞMELERİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE HALKIMIZLA PAYLAŞARAK İSTİŞARE EDECEĞİZ.

     Şimdi nihai şeklini alan projenin tanıtımı için önümüzdeki günlerde uzmanlarında katılacağı halkı bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, şehrin bu vizyon projesini kamuoyu ile paylaşacağız. Başta Çamlıca Mahallesi’nde ikamet eden mahalle sakinlerimiz olmak üzere tüm halkımızı bu toplantıya katılarak, meseleyi mütalaaya davet ediyoruz. Projede yer alan 5 kavşak, çevre yolu ile şehri kaynaştıracak, kamulaştırma alanları ise tünel geçişleriyle minimize edilerek yolun vatandaşımızı mağdur etmesinin önüne geçilerek kamu yararı esas alınmıştır.” diye konuştu.

Öte yandan Ramazan Bayramı’nda hizmete açılan Torul-1 ve Torul-2 Tünellerinin giriş ve çıkışlarında inşa edilen kavşakların ciddi tehlike yarattığının görüldüğünü ifade eden Başkan Çimen, söz konusu kavşakların değiştirilmesi için çalışma başlatıldığını söyledi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39