banner333

banner309

CHP'li Bedri Ağaç: "Atatürk'le derdiniz ne?"

Milli bayramların 2002 yılından bu yana çeşitli bahanelerle yasaklanarak veya sönükleştirilerek geçiştirildiğini söyleyen Bedri Ağaç, bir okul duvarına ters asılan Atatürk resmine sert tepki gösterdi.

Gümüşhane 31.08.2016, 12:40 31.08.2016, 12:56
CHP'li Bedri Ağaç: "Atatürk'le derdiniz ne?"
banner400
CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, 30 Ağustos Zafer Bayramı sonrası bir açıklama yayımlayarak, eleştirilerde bulundu. Ağaç,
"Şurası açık ve nettir ki; Kurtuluş Savaşımız ve Mustafa Kemal Atatürk unutturulmak ve değersizleştiril
mek istenmektedir. Kardeşim sizin Büyük Önder Başkomutanımız Atatürk’le derdiniz ne? Neden yıllardır bu tavırları sürdürmeye gayret ediyorsunuz?Gümüşhane’de de bu yaklaşımla bir 30 Ağustos daha geçirdik. Dikkatimizi çeken halkımızı üzen uygulamalara maalesef ilimizde de şahit olduk. Bir okulun duvarına Atatürk Resmi ters olarak asılırken, diğer okulların neredeyse tamamında Atatürk posteri yoktu. Yetkilileri uyarmak zorunda kaldık. Gaziler günü davetiyelerinde Atatük’ün esamesi bile okunmuyor" dedi.

15 Temmuz sergisine eleştiri


AKP Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından açılan 15 Temmuz sergisinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun resminin olmamasına tepki gösteren Bedri Ağaç, "Darbe girişimine açık tavır koyan ana muhalefetin liderinin bir ismi ve resmi bile koyulmamış. Belediyenin ilimizde Zafer Bayramı ile ilgili hiçbir faaliyeti olmadı. 'Yenikapı ruhu' falan denildi ama demek ki AKP genel merkezine Atatürk posteri asılması gibi görüntüler yeterince samimi değilmiş. Kabul etseniz de etmeseniz de, nelki bilmiyorsunuz veya bilmezden geliyorsunuz ama; bu ülke bir Kurtuluş Savaşı zaferi kazandı ve bu zaferin planlayıcısı ve uygulayıcısı; ülkenin kurucusu, önderi, lideri, Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Dünya bunu kabul etmiş siz ne haldesiniz?" şeklinde konuştu.

Yorumlar (3)
serkan bayrak 8 yıl önce
Atatürk resmini ters asan zihniyeti ayaklarından başaşağı asmak lazım.
Meryem suru 8 yıl önce
Gebze de de olmuştu aynı olay ama bilinçli olarak yapılmadığını biliyorum..Poster ters katlandığı icin olmuştu, burda da aynısı olmuş olabilir..ayrıca ben Atatürk dusmani falan da değilim ama Atatürk sadece Liderlik yaptı, vatanımızda düşmanlara karşı savaşan Türk Askerlerimiz di
Murat 8 yıl önce
Meryem hnm bu düşünceniz yanlış vahim atatürk liderlik yaptı aynı sana da savaşların içinde bir komutandı akĺıyla ülkeyi kurtardı ve kurdu mehmetçiğimizle düşman deilim diyorsun ata türkü bunun dışında tutuyorsunuz o bir dağıydı bu topraklarda rahat huzurlu namuslu bir biçimde yaşıyorsanız önce hz Allaha sonra atatürkle ve mehmet çoğu ye tşk etmelisiniz onun dahi akĺı olmasa bu ülke yoktu bile başsız ordu bir hiçtir unutmunutmayın..
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38