banner333

banner309

CHP Gümüşhane'den 30 Ağustos mesajı

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Gümüşhane 29.08.2016, 20:27 29.08.2016, 20:35
CHP Gümüşhane'den 30 Ağustos mesajı
banner400
Mesaj şöyle:

"30 Ağustos Zafer Bayramının 94.ncü yıldönümünü onur ve kıvanç içerisinde kutluyoruz. Bizlerin bu günlere gelmesini sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kahraman Mehmetçiklerimiz
e ve aziz milletimize en derin şükranlarımı sunuyorum.

Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla, ülkemiz sürekli işgal altında tutulmak, insanlarımız esaret altında bulundurulmak isteniyordu. Tarih boyunca, hür ve bağımsız bir şekilde varlığını devam ettiren Türk milleti, asla bu durumu kabul etmemiş, Büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesini yüz binlerce şehit vererek kazanmasını bilmiştir.

23 Nisan 1920`de TBMM kurulmuş, böylelikle hem memleketin yönetimi halkın iradesine verilmiş, hem de Kurtuluş Savaşı'nın merkezi Ankara olmuştur. TBMM "Misak-ı Milli sınırları içinde vatanın bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı görüşü"nden hareketle, düşmanla mücadele kararı almış, oluşturulan düzenli ordularla savaşa girilmiştir.

Batı cephesinde, Yunanlılarla, I. İnönü ve II. İnönü Savaşları yapılarak elde edilen başarılarla ordu ve milletin moral gücü en üst seviyeye çıkmıştır. İnönü Savaşlarının kazanılmasıyla Yunanlılara ağır kayıplar verdirilmiş, ancak Yunan ordusu yeniden saldırıya geçmiş, bu saldırı üzerine Mustafa Kemal, Türk ordusuna: "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz." emrini vermiştir.

Türk askeri, büyük bir azim ve fedakârlıkla bu karara uymuş, 23 Ağustos ve 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan Sakarya Meydan Muharebesiyle, ordumuz savunma durumundan taarruz durumuna geçmiştir. Bu zaferin sonunda, TBMM'nce, Mustafa Kemal'e "Gazi" unvanı ve "Mareşal" rütbesi verilmiştir.

Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşı'nın kazanılmasının ardından, Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922`de düşmana saldırmış, bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirilmiştir. 30 Ağustos'ta düşman kesin yenilgiye uğratılmıştır.

Atatürk'ün başkomutanlığında yapılan bu savaş, "Başkomutanlık Meydan Muharebesi" olarak adlandırılmış, Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edilmiş, 9 Eylül 1922`de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan tamamen temizlenmiştir.

Düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline "dur" diyen ve kanının son damlasını akıtmadan yurdunu bırakmayacağını tüm dünyaya ispatlayan ordumuzun bu onurlu zaferini, her yıl 30 Ağustos günü kıvançla kutlamaktayız.

"Ulus olarak rahatsızız"

İçerisinden geçmekte olduğumuz bugünlerde; mazisi Şanla ve Şerefle dolu, tarihi 2225 yıl öncesine kadar giden Şanlı ordumuzun; kumpaslarla ve içerisine yerleştirilen Cemaat Mensupları ile yıpratılmış ve itibarı zedelenmiş halinden, ulus olarak son derece rahatsızız. Vatanın bütünlüğü, Üniter yapımızın, demokratik ve laik Sosyal Hukuk Devleti olan Cumhuriyetimizin teminatı olan Ordumuzun; hedef alınarak gücünün kırılması çabalarında bulunanları veya buna gerek kasıtlı gerekse de göz yumarak ve sessiz kalarak katkıda bulunanları şiddetle kınıyoruz.


"Var gücümüzle çalışacağız"


Ancak; Halkımızın içi rahat olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığımız bu günde, Cumhuriyet Halk Partililer olarak bizler var olduğumuz sürece; Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyetimizin varlığını devam ettirmek adına var gücümüzle çalışacağımızı ifade ederek, büyük Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyorum."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38