banner333

banner309

Canlı'dan Çimen'e Cevap

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen’in ‘Belediye Kar Altında Kaldı” başlığı altında yapmış olduğu açıklamaya Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı yanıt verdi.

Gümüşhane 11.01.2013, 09:34
Canlı'dan Çimen'e Cevap
banner400
 Mustafa Canlı,  karın yağdığı ilk günden itibaren vatandaşların mağdur olmasını engellemek için şehir merkezinde hummalı bir çalışma başlattıklarını ve bu çalışmanın hala devam ettiğini belirterek, “3 gün önce başlayan yoğun ve etkili kar yağışının ilk gününde gece saat 04.00’da ekiplerimiz tüm gayretleriyle 48 saat boyunca aralıksız bir şekilde karla mücadelesini sürdürdü. Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park Bahçeler ve İşletme Müdürlüğü işbirliği ile yapılan yoğun çalışma neticesinde bu gün itibari ile şehir merkezinde açılmamış yol kalmamıştır. Kar toplama çalışmalarımız da hala devam etmektedir. Tüm bunlara rağmen yapılanların takdir edilmesini beklerken acımasızca eleştirilmeyi manidar buluyorum. Biz vatandaşımıza en iyi hizmeti vermenin gayretindeyken yapılan bu insafsız eleştiriler ve maksatlı haberler gerçekten üzüntü vermektedir. Kaldı ki yapılan bu açıklama ekiplerimizin 3 gün boyunca devam ettirdiği emeğe yapılan bir saygısızlıktır. Bırakın Gümüşhane merkezini vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yakında bulunan belediyemiz dışında kalan yolları da açtık.” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Çimen’in artık Gümüşhane Belediyesi fobisinden kurtulması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Canlı , “Sayın Çimen yalnızca Gümüşhane Belediyesini hedef görmektedir. İl Başkanı olarak kendisinin diğer 18 belediyenin sorunlarını mercek altına alması gerekmektedir. Kendisi yalnızca şehrin değil belediyenin de kar altında kaldığını belirtirken yerel basında ve sitelerde çıkan 286 köy yolunun kapandığı haberini galiba görmezden gelmiştir. Bizi eleştireceği yerde öncelikle köy yollarının açılması konusunda çaba göstermelidir.” dedi.

Sayın Çimen ilgili haberde Haziran ayında tuzlama aracı ve temizleme ekipmanlarının alımı için encümenlerin desteği ile kredi onayı verdiklerini belirtmiş. Kredi onayını aldıklarını doğrulayan Başkanımız, “Belediye Meclisi 4 Ekim 2012 tarihinde 1.157.000 TL tutarındaki 5 aracın alımı için 700.000 TL kredi yetkisi vermiştir. Biz de süreci hızlandırmak için yetkiyi aldıktan bir gün sonra yani 5 Ekim 2012 tarihinde İller Bankasına müracaat ettik. Herhalde ihaleler 1 günde olup bitmiyor. Kamuoyu da biliyor ki kredi süreci yayımlanması, karar süreci olan bir durum. Yani kredi onayı Çimen’in dediği gibi haziran ayında değil 4 Ekim’de verilmiştir. İller Bankasından kredi onayı 3 aralık’ta belediyemize bildirilmiştir. Bunun akabinde bahse konu araçların ihalesi yapılarak sözleşmeleri imzalanmıştır. Buna rağmen Sayın Çimen’in kredinin haziran ayında onaylandığını söylemesine anlam veremiyorum.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, bu şekilde vatandaşın kafasını karıştırıcı haberlerin yapılmasını ve hangi emellere hizmet ettiğini anlamakta zorluk çektiklerini belirterek, yapılan bu karalama ve yanıltıcı haberlerin sağduyulu Gümüşhane halkı tarafından değerlendirileceğine inancının tam olduğunu sözlerine ekledi. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11