banner333

banner309

Canlı, Çimen'e Sert Çıktı !

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı: 'Gümüşhane'ye hizmet etmek ahlaksızlıksa bunu yapmaya devam edeceğiz'

Gümüşhane 19.04.2013, 00:09
Canlı, Çimen'e Sert Çıktı !
banner400
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sunduğu şehrin önemli sorunlarından oluşan yedi maddelik talepler listesinin kamuoyundan olumlu tepkiler almasına karşın, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen tarafından Gümüşhane için istenen taleplerin, ‘sirklerde keyifle izlenen sihirbazların el çabukluğu ile yaptıkları illüzyon’ olarak değerlendirmesinin hayretle karşılandığını söyledi.

Gümüşhane’nin sorunlarının şehrin sahibi Gümüşhanelilerin güvenini kazanmış Belediye Başkanı tarafından dile getirilmesinden daha tabi bir şey olamayacağının altını çizen Belediye Başkanı Mustafa Canlı,  mesele Gümüşhane olduğu zaman haklarını da, sorumluluklarını da son noktasına kadar yerine getirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Şehir için yaptığı taleplerin Sayın Bakan tarafından sonuna kadar dinlenerek notlar alındığının altını çizen Başkan Canlı, takdir ve destek beklerken, konuyla alakalı yapılan değerlendirmeyi anlamakta zorluk çektiğini söyledi.

Gümüşhane’ye maden müzesi kurulmasından yaylalara elektrik bağlanmasına kadar değişik konuları kapsayan 7 talebin Gümüşhane için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Canlı, bunları şehrin belediye başkanının talep etmesinde nasıl yakışıksız olduğu sorusunu sordu.

Başkan Canlı şöyle konuştu: “Kamuoyunun bildiği üzere yaklaşık 10 gün öncesinde şehrimize Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız teşrif ettiler. Şehrin Belediye Başkanı olarak Sayın Bakanın devletle alakalı programlarına katıldım. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında şehrimizin yedi önemli sorununu kendisine aktarmayı vatandaşlarım adına bir görev olarak kabul ettim. Sayın Bakan büyük bir olgunlukla taleplerimizi dinleyip notlar almıştır. Özellikle şehirde kurulması gereken maden müzesi konusuna büyük ilgi gösterdi. Konunun uzmanı bir elektrik mühendisi olarak, şehirde elektrik kesintilerinin ez aza indirilmesi için ek trafo merkezlerinin kurulmasının öneminden bahsettiğimizden doğal ne olabilir. Kamuoyuna soruyorum; sihirbazlık ve illüzyonistlik bunun neresinde? Diğer maddelerde yine şehrin önemli talepleri arasında olduğundan tamamını kendisine arz etme imkanımız oldu. Bu taleplerin tarafımızdan sunulduğuna bütün toplantıya katılan heyet şahit olmuştur.  Bununla birlikte bu sorunların şehrin başkanından devletin bakanına aktarılmasında yanlış olan nedir anlamıyorum. Biz, mesele Gümüşhane ise gerisi tefarruattır anlayışı ile hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunu ahlaksızlık ve edepsizlik olarak adlandıranlara da, Gümüşhane’ye hizmet etmek ahlaksızlıksa bunu yapmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum”

Çimen’in açıklamalarının bir hezeyan anında sarf ettiğini umduğunu vurgulayan Başkan Canlı “Biz millet olarak oyun bilmeyiz, hele hele bizans oyunu nasıl oynanır bir fikrimiz yoktur. Ayrıca rol çalmayı bırakın, biz görevimiz sırasında oyunculukta rol da yapmayız. Kendimiz olarak, Mustafa Canlı olarak vatandaşın hizmetinde oluruz. Rol yapmayı iyi bilen insanlar Bizans oyunlarında hangi roller vardır onu daha iyi bilecektir. Vatandaşlarımız rolle samimiyeti ortaya koyduğu teveccühle defalarca aşikar etmiştir. Biz onlar adına hizmet etmeye devam edeceğimizi her alanda onların haklı taleplerini savunacağımızı belirtmek zorundayız. Biz belediye başkanı olarak hakkımızı, sorumluluğumuz ve haddimizi biliriz. Ayrıca, eğer biz bu talepleri dillendirmezsek o zaman verilen yetkiyi ve şehrin hakkını temsil etmediğimiz konusu dile getirilebilir. Kaldı ki iktidardaki bir partinin il başkanı şehir için istenen taleplerin yerine getirilmesi noktasında enerjisini harcarsa daha iyi olur kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37