banner333

banner309

Bu mahallede 4 yıldır iletişim yok

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Kocadal köyünün Erdemler mahallesi çekmeyen cep telefonlarının yanında bir de 4 yıldır kablolu telefondan da mahrum kalınca Cumhuriyetin 100.yılında iletişimsiz bir hayat sürüyor

Gümüşhane 20.08.2023, 21:49
Bu mahallede 4 yıldır iletişim yok
banner400

İkisu-Şiran karayolunun Tersun Dağı zirvesine yakın bir noktada yer alan ve eski adı Genek olan Erdemler Mahallesi sakinleri cep telefonu kapsama alanının dışında olmalarının yanında 4 yıldır bozuk olan telefon hatlarının yapılmaması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor.

İnsanlara uydu aracılığıyla internet sağlanan, bilim ve teknoloji çağında yaşanan bu mağduriyet nedeniyle kış aylarının oldukça çetin geçtiği ve tırların yoğun olarak kullandığı yolda gerçekleşen trafik kazaları ve yangınlar başta olmak üzere birçok konuda iletişim sağlanamıyor.

Olası acil bir durumda Tersun Dağı zirvesine giderek iletişim sağlayabilen mahalle sakinleri yaşanan bu duruma isyan ederken, çocuk ve gençlerin bile internet olmayışından gelmediği mahalle sakinleri yetkililerin ilgisizliğinden de yakınıyor.

“Anayasal hakkımızı elimizden alıyorlar”

Son yıllarda başta Covid-19 salgını olmak üzere köylere dönüşün en büyük örneğinin yaşandığı ve yaklaşık 20 yeni evin yapıldığı mahalle sakinlerinden İsmet Yıldız, 75 yaşında ve kalp hastası olduğunu belirterek, “Burada cep telefonu çekmiyor. Ev telefonları vardı onlar da kesildi. Gitmediğimiz, demediğimiz yer kalmadı. Hiçbir gelen yok giden yok. 4 sene oldu. Telefon kurumuna dedik. Cumhurbaşkanına bile söylediler. Ben belki 50 defa gittim kaymakamlığa hiç kimse gelmiyor. Geçtiğimiz aylarda burada gerçekleşen bir kaza oldu. İki kişi bağıra bağıra öldü. Telefon açamadık, adamlar gelemedi. Sonradan geldi ambulans ama haber veremedik. Yakında da yine bir tır devrildi. Çıkıp dağın başına oradan haber veriyoruz. Çok sıkıntı çekiyoruz burada. Burası gavur memleketi mi? İletişim hakkımız var. Bu anayasal hakkımızı elimizden alıyorlar” dedi.

“Burası komple yansa kimsenin haberi olmaz”

Mahalle sakinlerinden 56 yaşındaki esnaf Mevlüt Yıldız da köye yeni ev yapanlardan birisinin de kendisinin olduğunu belirterek, “Köyümüz yenileşmeye girdi, evler yapılıyor. Erzincan işyerim var, bırakıp buraya geliyorum. Telefon yok ki iş yerimle irtibata geçeyim. Çocuklar geliyor buraya internet yok, burada durmuyorlar. Sıkıntı oluyor. Burada bir kaza olduğunda veya bir yangın olsa, biz gece yansak bizi kimse duyamaz. Burası orman köyü. Burası komple yansa kimsenin haberi olmaz. Onun için bizim telefonumuzun ve cep telefonlarının çekmesini istiyoruz. Bu köye vatandaşlar geliyor. Şu anda 20 civarında yapılaşma var. Bizim işimiz icabı olmasa bile burası bir yangında, bir şey olduğunda telefon çekmediğinden sıkıntı. Sene 2023, Cumhuriyet'in 100. Yıldönümü. Biz burada telefonsuz dumanla haberleşiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52