banner333

banner309

Bu Köyden Geçen Ücretsiz İftar Yapıyor

Gümüşhane-Erzincan karayolu üzerinde yer alan merkeze bağlı Kırıklı köyünde, 8 yıldan beri devam ettirilen iftar uygulaması ile iftar saatinde yoldan geçen herkese ücretsiz yemek veriliyor.

Gümüşhane 12.07.2013, 16:39
Bu Köyden Geçen Ücretsiz İftar Yapıyor
banner400
  Köyün bir önceki muhtarı merhum Alim Aşkın tarafından başlatılan uygulamada, ilk olarak evlerinde pişirdikleri yemekleri yol kenarında bulunan özel bölüme taşıyan köylüler, son iki yıldır köyde yaptıkları mutfakta özel aşçı tutarak üç çeşit yemek, tatlı ve salatanın yer aldığı iftar yemekleri hazırlıyor. Aşçının yanına iki de yardımcı tutan köylüler, kendi aralarında topladıkları paralarla organizasyonu finanse ederken, iftar yemeğine katılan bazı vatandaşlar ise organizasyonu lokanta sanıp yemekten sonra para teklif ediyor.



Kırıklı köyünde bu yıl 8. kez geleneksel iftar sofrasını kurduklarını ifade eden köy muhtarı Hasan Yavuz, yoldan geçen vatandaşları, yolcuları veya etkinliği bilip gelenleri yedirip, içirip gönderdiklerini söyledi.



Bu geleneği bir önceki merhum köy muhtarının başlattığını, 6 yıl onun sürdürdüğünü ve ondan sonra da bayrağı kendilerinin devraldığını belirterek, uygulamayı sürekli devam ettireceklerini kaydeden Yavuz, organizasyonun başlamasıyla ilgili anıyı şöyle anlattı: "Merhum muhtarımız bir gün iftara giderken, bir yolcunun kahvede çay ve pide ile iftarını açmakta olduğunu görünce köylülerle istişare ederek, böyle bir uygulamaya karar vermiş."



Eskiden köylülerin belirlenen sıra ile yemekleri evlerde yaptıklarını ve yol kenarındaki kahvehanenin yanında bulunan alana taşındığını fakat iki yıldır köyde kurdukları mutfakta tuttukları aşçı tarafından yemeklerin yapıldığını ifade eden Yavuz, "Yemekler eskiden evlerden gelirdi. Bir ay boyunca 30 kişiye gün veriyorduk yemekleri yapıp getiriyordu. Şimdi bunu 8-10 bin liraya kurduğumuz mutfakta tuttuğumuz aşçı ile yapıyoruz. Yemekler ve aşçının gideri için köyde liste yaptık. O listeye göre para toplayarak organizasyonu finanse ediyoruz" dedi.



Yavuz, iftar sofrasına gelenlerin 'Allah razı olsun' deyip gittiklerini, bazılarının ise burayı lokanta zannederek para teklif ettiğini belirterek, "Parayla değil Allah rızası için yapıyoruz bu işi" diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48