banner333

banner309

Binali Yıldırım: İlçelere doğalgaz konusunun takipçisi ben olacağım

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 27. ve son Başbakanı, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallılar Heyeti Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek üzere Gümüşhane’ye geldi.

Gümüşhane 19.04.2023, 22:12
Binali Yıldırım: İlçelere doğalgaz konusunun takipçisi ben olacağım
banner400

AK Parti İl Başkanlığı önüne gelerek burada kendisini bekleyen vatandaşlarla buluşan Yıldırım, bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

“Şimdi üçünü, beşini, altısını, bir de yedincisini bir araya getirerek emellerine ulaşmak istiyorlar”

İl Başkanlığı merdivenlerinde İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Milletvekili adayları Av.Celalettin Köse ve Ünal Yılmaz’ın ardından yaptığı konuşmada Türkiye ve coğrafya üzerinde oynanmaya çalışılan oyunun çok açık bir şekilde bölücü terör örgütünü meşrulaştırmak olduğunu kaydeden Yıldırım, “Türkiye’de eyaleti ve bölünmeyi gündeme getirmektir. Gümüşhane şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakların bölünmesine rıza gösterir mi? O halde ülkemiz için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. 7 düvel bir araya gelmiş. Hedef Erdoğan ve Erdoğan’ı indirmek. Niye indiriyorsunuz? Çünkü Türkiye’yi Suriye yapamadılar, Irak yapamadılar, Libya yapamadılar, karıştıramadılar güçleri yetmedi. Çünkü millet Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında, Cumhur İttifakının arkasında dimdik durdu. 15 Temmuz’da Gümüşhane alçaklara dur dedi. Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle ay yıldızlı al bayrağını eline alan meydanlara indi. FETÖ alçak örgütüne, katillerine hak ettiği cevabı verdi. Size yakışan da budur. Siz size yakışanı yaptınız. Darbelerle, dayatmalarla sonuç elde edemeyenlerin şimdi üçünü, beşini, altısını, bir de yedincisini bir araya getirerek emellerine ulaşmak istiyorlar” dedi. 

“Önümüzdeki yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak”

Milletten aldıkları destek ve güçle millet yürü dedikçe doğru yolda doğru adamla yürümeye devam edeceklerini ifade eden Yıldırım, “14 Mayıs’ta Gümüşhane’den çok gür bir ses ve destek bekliyorum. Size güveniyor ve inanıyorum. Bugüne kadar yaptığınız gibi bundan böyle de en güzel cevabı sandıkta vereceksiniz. Bölücülerin de FETÖcülerin de hak ettiğini sandıkta göstereceksiniz” diye konuştu.

“İlçelere doğalgaz konusunun takipçisi ben olacağım”

Konuşması sırasında bir vatandaşın ilçelere doğalgaz talebini yüksek sesle dillendirmesi üzerine “Köse, Torul ve Kürtün’e doğalgaz gelecek” ifadelerini kullanan Yıldırım, “Eksik olan yollar, tünellerin hepsi yapılacak. Doğalgaz olmayan ilçelerimize doğalgaz gelecek. Bunun takipçisi de ben olacağım. Bu meydanda söz veriyorum” dedi.

“Gümüşhane yeni bir destan yazacak”

AK Parti döneminde Gümüşhane’ye yapılan yatırımları hatırlatan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Vekil adaylarımızın çiçeği burnunda. Bu şehrin evladı Celalettin Köse ve Kelkit’in evladı Ünal Yılmaz. Onlara sahip çıkacak ve 14 Mayıs’ta Gümüşhane yeni bir destan yazacak. Coğrafya kader diye boynumuzu büküp bekleyecek halimiz mi var? O dağları dize getirir, tünellerle deler geçeriz, Gümüşhane’yi erişilebilir hale getiririz dedik ve yaptık. 3 Mayıs’ta Trabzon’u Gümüşhane’ye komşu kapısı yapacak büyük Zigana Tüneli açılıyor. 2017’de bir kış günü yağmurlu bir havada temelini atmıştık. Avrupa’nın en uzun tüneli daha uzunu yok. AK Parti yaparsa böylesini yapar. Gümüşhane-Bayburt Havalimanımız da eli kulağında bitti bitiyor. Bir yandan Pekün tüneliyle Kelkit, Vauk tüneliyle Bayburt’a yakınlaşacağız” ifadelerini kullandı.

“Türkiye 100 yıllık hizmetlerini, 100 yıllık kalkınmasını sizlerin desteğiyle 20 yıla sığdırdı”

Gümüşhane’den Trabzon’a giderken tünel geçmekten insanın başının döndüğünü kaydeden Yıldırım, “Tüm bunları Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşları yaptı. Hizmetlerin hepsi olur hiç dert etmeyin. 20 yıl önce bu tüneller yoktu buralarda. Üniversite yoktu. Türkiye 100 yıllık hizmetlerini, 100 yıllık kalkınmasını sizlerin desteğiyle 20 yıla sığdırdı. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyetin ilk yüzyılını geride bıraktık ve ikinci yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak” dedi.

Yıldırım daha sonra Atatürk Caddesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında bir vatandaş Binali Yıldırım’a türkü söyledi. Vatandaşı dinleyen Yıldırım türküye eşlik ettiği anlar renkli görüntülere sahne oldu.

Gümüşhane Belediyesi’ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım daha sonra Kelkit ilçesine gitmek üzere kentten ayrıldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48