banner333

banner309

Başkanlar Havaalanında Buluştu

Köse ilçesi Salyazı beldesi sınırları içerisinde bulunan ve 22 yılda bir kez, dönemin Milli Savunma Bakanı Oltan Sungurlu'nun, birkaç kez de gazetecilerin bölgenin fotoğrafını havadan çekmek amacıyla kullandığı Köse Havaalanı'na dikkat çekip, yeniden faaliyete geçirilmesi için model uçak eğitim uçuşu yapıldı.

Gümüşhane 09.03.2013, 15:17
Başkanlar Havaalanında Buluştu
banner400
 Türk Hava Kurumu (THK) Kelkit Şubesi'nce ''Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu'' kapsamında Köse Havaalanı'nda düzenlenen eğitim uçuşu etkinliğine Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Türk Hava Kurumu Kelkit Şube Başkanı Süheyla Acar, öteki ilgililer, kursiyerler ve yöre halkı katıldı. 

 Burada konuşan Bayburt Belediye Başkanı Polat, Köse Havaalanı'ndan bir gün mutlaka yolcu uçaklarının uçacağını belirterek, ''Hava yolu çok önemli bir ulaşım. İllerimizin dışında yaşayan insanlar memleketlerine gelmek için daha iyi ulaşım şartları arıyor. Buradaki havaalanında teknik imkanlar çok fazla. Çevre illerimizdeki havaalanlarının teknik olarak buraya oranla imkansızlıkları var. Kimisinde kardan, kimisinde fırtınadan, kimisinde de irtifa farkından dolayı belli zamanlarda inişlerde ve kalkışlarda sıkıntı yaşanıyor. Oysa burada o üç sıkıntının hiçbiri yok. Buranın faaliyete geçmesi için çok fazla masrafa ihtiyaç da yok. Biz buradan mutlaka uçacağız'' dedi. 

 Kelkit Belediye Başkanı Duran da Köse'den yolcu uçağının uçmasını arzu ettiklerini kaydederek, şunları söyledi: 

''Bugün küçüğünü, yarın büyüğünü bu havaalanında uçuracağız. İnşallah yakın bir zamanda hem Gümüşhane hem de Bayburt'un ortak bir havaalanı olacak. İllerimizin ulaşım noktasındaki en büyük problemini de ortadan kaldırmış olacağız. Biz burada belediye başkanları olarak maket uçak uçuruyoruz, hükümetimizin de yolcu uçaklarını uçurmasını bekliyoruz.'' 

Köse Belediye Başkanı Aygün ise havaalanının bir gün mutlaka hizmete açılacağını belirterek, ''Havaalanı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kelkit Türk Hava Kurumunun yaptığı eğitim çalışmasının uçak uçurma bölümünün burada yapılmasını arzu ettik. Bu çalışma alanımızın tanıtımına yönelik bir çalışmadır. İnşallah havaalanımız önümüzdeki yıllarda hizmete açılır'' diye konuştu.
 
 THK Kelkit Şube Başkanı Acar, 20 kursiyer ile kurslarına devam ettiklerini belirterek, ''Kursumuza 10 gündür 20 kursiyer Kelkit'te devam ediyoruz. Çocuklarımıza pilotluğun başlangıç kursu olarak radyo kontrollü model uçak kursu verebileceğimizi düşündük. Bu kapsamda eğitim uçuşu gerçekleştiriyoruz'' dedi. 
Konuşmaların ardından kursiyerler, THK model uçak eğitmenleri Tolga Karaduman ve Aydın Aydeniz'in gözetiminde model uçakları uçurdu.
 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27