banner333

banner309

Başkan Çimen: Zigana Tüneli açılışı TOGG ile yapılsın

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Zigana Tüneli’nin TOGG ile yapılmasını istedi.

Gümüşhane 05.04.2023, 09:45 05.04.2023, 09:46
Başkan Çimen: Zigana Tüneli açılışı TOGG ile yapılsın
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte önceki gün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi avlusunda düzenlenen törenle ilk TOGG otomobillerini teslim almaları sonrasında Zigana Tüneli’nin TOGG ile yapılmasını istedi.

Başkan Çimen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ilgili bakanlıklara resmi yazı yazdıklarını kaydederek, “Önümüzdeki günlerde Trabzon-Erzurum aksındaki 14,5 kilometre çift tüp toplamda 29 kilometre uzunluğu ile dünyanın üçüncü ve Avrupa'nın ise en uzun kara yolu tüneli olan yeni Zigana Tüneli'nin açılışı içerisinde bulunduğumuz bu ay içerisinde gerçekleştirilecek. Bu gurur gününde yine Ülkemizin diğer bir gururu olan yerli ve millî markası olan TOGG açılışın yapılması talebimizi ilettik. Bu gurur gününde yine başka bir gururumuz olan ülkemizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesini sağlayan yerli ve milli aracımız olan TOGG ile Zigana Tüneli’nin açılışının yapılması için Cumhurbaşkanlığımıza ve Bakanlıklarımıza başvuruda bulunduk” dedi.

Başkan Çimen, TOGG’un bir vizyon eseri olduğunu ifade ederek, “Bazılarının hayalleri bazılarının hayal kırıklığı oldu. Yıllardır hayal edilip ama gerçekleşmeyen bir vizyonun hayat bulmasına gururla şahitlik ettik. Yerli otomobilimiz ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşmasında bir mihenk taşı olacaktır. Türkiye'nin yerli otomobil girişimi hepimiz için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bilimin öncülüğü ve aklın ışığında yapılan her türlü çalışmayı destekliyoruz. Emin olun TOGG, çevreci oluşuyla birlikte trafiğe çıktığı ilk andan itibaren sadece ülkemizin değil dünyanın parmakla gösterdiği otomobil kategorisine çoktan girdi. Türkiye yerli ve milli otomobilini üreterek yalnız elektrikli otomobiller bağlamında değil, bu üretimin oluşturacağı ekosistem sayesinde birçok sanayi alanında üst liglere tırmanmıştır. Dünya ekonomisinde söz sahibi olmak, var olmak için bizler de yerli ve milli otomobilimizi tercih edeceğiz. Bu otomobilden kazanılan her kuruş Türkiye'nin kazancıdır. Bu yatırım ülkemizin geleceğine, çocuklarımızın refahına yapılmış bir yatırımdır. Bu yıllardır hayal edip de gerçekleştiremediğimiz bir vizyondur. Yerli ve milli elektrikli otomobilimizin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu iki gururumuzun bir araya gelmesinden onur, gurur ve mutluluk duyacağımızı belirtiyor, tekrar bu iki eserin milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49