banner333

banner309

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Gümüşhane’de

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Gümüşhane’ye geldi.

Gümüşhane 20.07.2014, 13:37 20.07.2014, 13:38
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Gümüşhane’de
banner400

 Beraberinde Vali Yücel Yavuz, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün ve diğer yetkililerle birlikte ilk olarak Kürtün ilçesinde temaslarına başlayan Başbakan Yardımcısı İşler, burada vatandaşlara seslendi.



“10 AĞUSTOS SEÇİMLERİ DİĞERLERİNDEN ÇOK FARKLI”



İlçe meydanında Türkiye’nin 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir seçim atmosferinde olduğunu belirterek, bu seçimin diğerlerinden çok farklı olacağını söyledi. İşler, “Sizlerin vermiş olduğu kararla milletimiz ilk defa Cumhurbaşkanını kendisi doğrudan seçecek.” dedi.



“TARİH BOYUNCA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ HEP SIKINTILI OLMUŞTU, EN SON SEÇİMDE 367 GARABETİNİ ORTAYA ATMIŞLARDI”



Cumhuriyet tarihinde bütün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep sıkıntılar ve krizler yaşandığını kaydeden İşler, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü aday gösterdiğimizde, onu seçtirmemek için, eşi başörtülü olduğu için birtakım katakulleler yaptılar ve 367 garabetini ortaya attılar. Ondan dolayı Cumhurbaşkanını seçemedik. Onun için de erken seçim kararı alarak biliyorsunuz halka gittik. Yapılan değişikliği referanduma götürerek sizler de şu mesajı çok net biçimde verdiniz. Dediniz ki 'madem siz böyle ayak oyunları yapıyorsunuz, cumhurbaşkanını seçtirmiyorsunuz, o zaman biz yetkiyi sizden alıyoruz ve bundan sonra da cumhurbaşkanını kendimiz seçeceğiz'. İnşallah 10 Ağustos'ta ilk turu yapılacak seçimlerle ilk defa halkımız cumhurbaşkanını seçecek.” 



“KİMSEYE DANIŞMADAN ADAY BELİRLEDİLER”



İşler, muhalefetin çatı adayını ve Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’a diktatör demesini de eleştirerek, “Biz kimi AK Parti'den Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istiyorsunuz diyerek çok çeşitli istişareler yaptık. Çıkan sonuç büyük oranda Recep Tayyip Erdoğan oldu, biz de onu Cumhurbaşkanı adayımız olarak açıkladık. Muhalefete baktığımız zaman bir çatı aday formülü ortaya attılar. 1-1,5 ay kadar kamuoyunu meşgul ettiler, 'şu olabilir, bu olabilir' dediler ve hiç kimsenin bilmediği bir ismi sürpriz şekilde birdenbire açıkladılar. Şimdi bunu yapanlar kendileri demokrasiden bahsediyorlar ve bizi diktayla suçluyorlar. Kendileri kimseye danışmadan, kimsenin ismini bilmediği bir şahsı aday olarak getirdiler ve dayattılar. Bu eksikliğini örtmek için de Kılıçdaroğlu ikide bir çıkıyor ve sayın Başbakanımızı diktatör olmakla suçluyor. Halbuki kendi aday belirleme taktiği, ne kadar dayatmacı olduğunu ortaya koyuyor.”



“GAZZE SALDIRILARINI ŞİDDETLE KINIYOR VE LANETLİYORUZ”



Başbakan Yardımcısı İşler, Kürtün temasları sırasında İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları da değerlendirdi. Gazze’de, çocukların, kundaktaki bebeklerin ve masum siviller öldüğünü dile getiren İşler, “Bizim bu saldırıları tasvip etmemiz mümkün değil. Bunu şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Türkiye olarak da uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek için her türlü çağrı ve girişimde bulunduk.” ifadelerini kullandı.



“TÜRKİYE ULUSLARARASI KAMUOYUNU HAREKETE GEÇİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ ÇAĞRI VE GİRİŞİMDE BULUNDU VE İLK YARDIMI DA BİZ ULAŞTIRDIK”



Gazze'de bir insanlık trajedisi yaşandığını dile getiren İşler, "Mübarek ramazan ayında sürekli Gazze halkı bombaların altında yatıyor, kalkıyor. Her gün yapılan bu saldırılar neticesinde masum siviller ölüyor. Çocuklar, kundaktaki bebekler ve masum siviller ölüyor. Dolayısıyla bizim bu saldırıları tasvip etmemiz mümkün değil. Bunu şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Türkiye olarak da uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek için her türlü çağrı ve girişimde bulunduk. TİKA aracılığı ile bölgeye ilk yardımı da biz ulaştırdık. Temenni ederiz ki bu saldırılar bir an önce durur.” diye konuştu.



“SAHİLDE OYNAYAN ÇOCUKLAR MI TERÖRİSTTİ?”



Bu saldırıların hedefinin Filistinlileri bölüp parçalamak olduğunun altını çizen İşler, İsrail’in sahilde oynayan çocukları vurmasını örnek göstererek, şunları söyledi: “O çocukların acaba hangisi teröristti? Böyle bir şey olabilir mi? Filistin halkı acımasız bir şekilde öldürülüyor. Maalesef İsrail yıllardır aynı şekilde zaman zaman saldırılar yapıyor ve bir devlet terörü estiriyor. Bu devlet terörü karşısında tabi ki uluslararası kamuoyunun sessiz kalması son derece anlamlı ama en önemlisi, belki de en kötüsü İslam coğrafyasından bir ses çıkmaması. Doğrusu İslam dünyası açısından bu durum son derece düşündürücü ama biz herkes sussa bile bu zulüm karşısında sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda bu saldırılar durur."



“ABD VE DİĞER AB ÜLKELERİNİN DESTEĞİYLE İSRAİL SALDIRIYOR”



Almanya'nın İsrail'in savunma hakkını kullandığı yönündeki açıklamasını da eleştiren İşler, bu ülkelerden gelen siyasi desteğin İsrail'i cesaretlendirdiğini ve teşvik ettiğini belirterek, “İsrail bundan dolayı da pervasız bir şekilde Amerika'dan ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinden aldığı destekle saldırılarına devam ediyor. Filistinlileri terörist görerek masum insanları katlediyor. Bu İsrail'in herhangi bir meşru müdafaa hakkını kullanarak yapabileceği bir saldırı değil. İsrail'in neresine, nasıl bir şekilde zarar gelmiş? İsrail vurduğu zaman Filistin tarafından birtakım etkisiz füzeler atılıyor. Filistin tarafı etkin bir saldırı yapsa da İsrail tarafı da 'savunma hakkımızı kullanıyoruz' dese o zaman makul kabul edilebilir. Böyle bir şey yok, yıllardır aynı şeyleri görüyoruz.” diye konuştu.



“PENSİLVANYA’DAN DAHA FAZLASINI BEKLEMİYORDUK”



Bir gazetecinin, “Fethullah Gülen'in Filistin halkı için taziye mesajı yayımladığını ancak açıklamasında İsrail'i kınayamadığını” söylemesi üzerine konuşan İşler, “Doğrusu Pensilvanya'dan gelen açıklamalara baktığımız zaman göstermelik birtakım ifadeler var ama İsrail'in adı anılmıyor ve İsrail açıkça kınanmıyor. Zaten daha fazlasını doğrusu beklemiyoruz.” ifadelerini kullandı. 



GÜMÜŞHANE VALİLİĞİNİ ZİYARET



Kürtün ilçesinin ardından Torul ilçesine geçerek burada vatandaşlara seslenen Başbakan Yardımcısı İşler, daha sonra Gümüşhane’ye hareket etti. Gümüşhane Valiliğini ziyaret eden Bakan İşler’e Vali Yücel Yavuz tarafından brifing verildi.



Burada yaptığı konuşmada Valilik öncesinde İl Müftülüğü tarafından Oltanbey Mahallesinde yapımı devam ettirilen külliyeyi ziyaret ettiğini ve tamamlandığında Gümüşhane’ye yakışır bir yapı olacağını ifade eden İşler, önümüzdeki dönemde buraya hatırı sayılır bir yardımda bulunacaklarını, ayrıca hayırsever bir vatandaşın da yardımda bulunacağını söyledi.



Valilik ziyaretinde Vali Yavuz, İşler'e, Karaca Mağarası rölyefinin bulunduğu tablo ile Osmanlı döneminde Gümüşhane'de basılan sikkelerin yer aldığı plaket sundu.



KÖSE ZİYARETİ



Valilik ziyaretinin ardından Köse ilçesine geçen Başbakan Yardımcısı işler, kent meydanında vatandaşlara seslendi. 10 Ağustos tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yeni Türkiye taraftarları ile eski Türkiye taraftarları arasında geçtiğini dile getiren İşler, “Biz 2002 yılından beri yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Bu hareketin lideri şuanda Cumhurbaşkanı adayı. İnşallah 10 Ağustos itibarıyla halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanımız olacak. Doğrudan sizin tarafınızdan seçilecek olması ayrıcalıklı kılıyor.” dedi.



“BİZ BU ÜLKEDE DAHA FAZLA KAN VE GÖZYAŞI AKMASIN DİYE ÇALIŞIYORUZ”



İşler, konuşması sırasında bazı vatandaşların Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köse ilçesinden yüzde 90 oy alacağını söylemesi üzerine şunları kaydetti: "Bu Türkiye daha özgür bir Türkiye. İnsan haklarına riayet eden ve kimseyi ötekileştirmeyen bir Türkiye. Biz bu dönemde herkesi kucakladık. Kürt kardeşlerimizi de Alevi vatandaşlarımızı da kucakladık. Geçmişte kendisini ötekileştirilmiş olarak gören ne kadar kimse varsa hepsine kucak açtık. 77 milyon insanın her birinin kendini birinci sınıf vatandaşı olarak görmesi için elimizden geleni yaptık. Hepsinden önemlisi bu ülkede bir terör belası vardı. Bu terör belasından çok şükür ülkemizi kurtarmış bulunuyoruz. Çözüm sürecini de inşallah ilelebet başarıya ulaştırmış olacağız. Bu ülkedeki silahları inşallah toprağa gömeceğiz. Bu ülkede bir daha kan ve gözyaşı akmasın diye çalışıyoruz." 



YOLDA KALAN SURİYELİ AİLEYE  DESTEK



Konuşmasının ardından Trabzon’dan Van’a giden bir Suriyeli aile ile karşılaşan Bakan İşler, arapça konuştuğu Suriyelilerin akaryakıtlarının ve paralarının bittiğini öğrenince ilçe Kaymakamına talimat vererek vatandaşların hem iftarlarını yapmalarını, hem de para ihtiyaçlarının giderilmesini istedi.



KELKİT İLÇESİNDE 3 BİN KİŞİLİK İFTAR



Başbakan Yardımcısı İşler, Köse ilçesinin ardından Kelkit ilçesine geçerek burada Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar programında konuştu.



Kelkit Meydanında semazen ve ney eşliğinde yapılan iftar programında konuşan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz tüm vatandaşların katılımıyla kalabalık bir iftar yaptıklarını belirterek, “Mübarek Ramazan ayının en güzel yönü birlik beraberliktir. Manevi duyguların yaşandığı bu günlerde vatandaşlarımızla aynı sofrada yemek yiyebilmek bizleri çok mutlu etti.” İfadeleriyle katlım sağlayan başta Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti. 



İftarla ve Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise, “Öncelikle Kelkit Belediyemize bu güzel iftarda bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Ramazan ayının güzelliklerinden biri olan sokak iftarları hemşerilerimizle hep birlikte aynı sofradan yemek yemeyi bize sağlıyor. Öncelikle davetimize icabet eden Başbakan Yardımcımız Emrullah İşler’e, katılım sağlayan  bütün hemşerilerime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi. Öte  yandan Üstün Cumhurbaşkanlığı seçimleri için açıklama yapan Üstün “ Her zaman söylüyorum, bu cumhurbaşkanlığı seçimi sıradan bir seçim değil. İlk defa halkın doğrudan iradesi ile Cumhurbaşkanı seçiliyor ve bizim adayımız Sayın R. Tayyip Erdoğan Türkiye’de ki bir çok ilkin sahibi olduğu gibi inşallah bu seçimde de milletimizin desteği ve teveccühü ile bununda sahibi olacak.” dedi.



Millet Kendisi İçerisinden Birini İstiyor



Üstün konuşmasında, milletin kendi içinden çıkmış birini desteklemek istediğini belirterek, “Türkiye’de ki birçok hizmetin baş mimarı olan Başbakanımız da milletin içinden çıkmış, siyasetin her kademesinde bulunmuş ve hizmet etmiştir. Tepeden veya ‘çatı’ dan inme kişilere bu millet nezdinde hiçbir zaman yer bulmadı bulmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri milletimize hayırlı olsun.” dedi.



Her zaman garibanların ve mazlumların yanında olduklarını vurgulayan İşler, şunları söyledi: “"Terörist İsrail devleti telefonlara mesaj göndererek insanlardan evlerini boşaltmalarını istiyor. Bu 21. Yüzyılda oluyor ve bütün dünya susuyor. Biz artık batı ve gelişmiş dünyanın susmasına alışmıştık. Ancak son yıllarda İslam dünyası da sustu ya da susturuldu. Türkiye'den ve liderinden başka sesini çıkaran kimse kalmadı. Bizim millet olarak bir özelliğimiz var. Biz her zaman garibanların yanında olduk. Bunun için Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk. Bizim bu politikamızı da eleştirenler oldu. Ölümden kaçan Suriyeli kardeşlerimize elbette kapılarımızı açacaktık."



Suriye'de zalimin karşısında durduklarını, aynı şekilde Filistin'de de mazlum halkının yanında duracaklarını ifade eden İşler, "Filistin meselesi artık ülkemizde milli mesele haline geldi. İsrail'in kara savaşını başlatmasının ardından çok şükür parlamentoda grubu bulunan dört parti ortak bildiri yayınlayarak İsrail'in bu zulmünü kınadı. Bunun son derece önemli bir gösterge olduğunu düşünüyorum. Maalesef İsrail terör estirerek ve masum sivilleri öldürerek Filistin halkına adeta soykırım uygulamakta. Bundan dolayı İsrail'i lanetliyor ve kınıyoruz. İçimiz yanıyor ve İslam dünyasındaki dağınıklık bizleri en derin değerlerimizden yaralıyor.” dedi.



İşler, buradaki konuşmasının ardından Suriye’den Kelkit’e ilim öğrenmeye gelen çocuklarla bir süre sohbet ettikten sonra 1961 yılında yapılan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda restorasyonu tamamlanan Büyük Cami’nin açılışını gerçekleştirdi.



Başbakan Yardımcısı İşler, cami açılışının ardından Gümüşhane kent merkezine gelerek teravih namazını merkez Kemaliye Camiinde kıldı ve namazın ardından Zafer Meydanında vatandaşlarla bir süre sohbet etti.


Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38