banner333

banner309

Başbakan Binali Yıldırım'dan Esnaflara Müjde!

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali İsmail Daltaban, Başbakan Binali Yıldırımın Esnafa Yönelik Müjdelerini Değerlendirdi

Gümüşhane 07.01.2017, 14:05
Başbakan Binali Yıldırım'dan Esnaflara Müjde!
banner400

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali İsmail Daltaban, Başbakan Binali Yıldırımın Esnafa Yönelik Müjdelerini Değerlendirdi

Esnaf Sigortası Ahilik Fonu ile ilgili Çankaya Köşkünde gerçekleştirilen toplantıya TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve 81 İl Oda Başkanı ile birlikte katılan Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali İsmail Daltaban, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarının esnaf kesiminde memnuniyet oluşturduğunu söyledi.

Konuya ilişkin Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Başkanı Ali İsmail Daltaban, “Bakanlık ve Başbakanlık nezdinde girişimler yapıldı. İlk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar verilecek faizsiz kredi için 2016 Aralık ayında 244 bin 980 kişi müracaat etti ve sadece 15 bin kişiye bu kredi verildi. Israrlı takiplerimiz ve yoğun taleplerimize Başbakanımız Binali Yıldırım karşılık verdi. Başbakanımız, müracaat edip şartları tutan her esnafa 2017 yılında 50 bin liralık kredinin yeniden verileceğine ilişkin açıklaması esnafımızı ve piyasaları rahatlattı. Bu kredi ile esnaf ve sanatkârlarımız önünü görecek ve piyasada yeni bir hareketlenme meydana gelecek. Esnafa can suyu olacak 0 faizli ilk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin liralık kredi, şartları taşıyan tüm esnafımıza verilecektir” dedi.

2017 Yılın İlk 3 Ayında Kredi Verilmeli

2017 yılında kredi için KOSGEB veri tabanına kayıt yaptıran ve şartları yerine getiren tüm esnaf ve sanatkârlara bu kredinin verilmesi ile piyasaların nefes alacağını ve ekonomide bir rahatlama olacağını anlatan Daltaban, “230 bine yakın kişiye şartlarının uyması koşulu ile yeni kredi verilecek. Bu soğukta kuyruklarda bekleyen bu insanların emekleri boşa gitmemiş olacak. 50 bin liralık krediden faydalanmak için müracaat eden tüm esnafımıza şans verilmesi ekonomiyi ve piyasaları canlandıracak. Esnaf ve sanatkârımız krediyi büyük bir sevinçle karşıladı. Şimdi isteğimiz bu kredinin yılın ilk 3 ayı içerisinde esnafımıza verilmesi. Bu büyük önem taşıyor” diye konuştu.

“Ahilik ve Esnaf Fonu Kuruluyor”

Başbakan Yıldırım’ın müjdelerinden birinin de Esnaf ve sanatkârlar için yeni bir imkân olan ‘Ahilik ve Esnaf Fonu’ olduğunu belirten Daltaban, “Hükümetimiz tarafından Ahilik ve Esnaf Fonu kuruluyor. Esnaf ve Sanatkârlarımızı yakından ilgilendiren bir konu. Nasıl ki işten çıkartılan bir işçinin işsizlik maaşı alması gibi günün birinde işsiz kalan, dükkânını kapatılan veya dara düşen esnaf, bu fonla güvence altına alınıyor. Devlet ve millet birlikte elini taşın altına koyuyor. Sorumluluk birlikte üstleniliyor. Esnafımız işlerinin iyi olduğu dönemde iki koyarken devletimizde bir lira koyuyor.  Böylece fonda biriken paralar, günü geldiğinde esnafımızın imdadına yetişecek” şeklinde konuştu.

Esnafa Sicil Affı

Esnaf için hayati önem taşıyan bir diğer konunun sicil affı olduğuna dikkat çeken Daltaban, sicil affı düzenlemesinin bu hafta içerisinde Meclis’te görüşüleceğini ve en kısa zamanda da  yürürlüğe gireceğini söyledi. Sicil affının hem bankaların vereceği krediler, hem devletin vereceği destekler,  krediler ve düşük faizli destekleriçin gerekli olduğuna vurgu yapan Daltaban, “Esnafın sicilinin düzgün olması lazım. O veya bu nedenle sicili bozulmuş  esnafa sicil affı getiriliyor. Çeki yahut senedi dönen, sicili bozulmuş, bu  nedenle verdiğimiz kredilere erişime imkanı zorlaşanlar için çok önemli bir düzenleme bu hafta içerisinde Meclise taşınmış olacak. Sesimize kulak veren Başta Başbakanımız Binali Yıldırım, Bakanlarımız ve bürokratlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48