banner333

banner309

Başarıya Giden Yol

Gümüşhanespor eski Teknik Direktörü ,1461 Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ve Trabzonspor Gençlik Geliştirme Merkezi Genel Koordinatörü Hamit Cihan Gümüşhaneli antrenörlere tavsiyelerde bulundu.

Gümüşhane 29.12.2012, 23:33
Başarıya Giden Yol
banner400

 Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) eğitim merkezinde düzenlenen panele Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, GTSO Başkanı İsmail Akçay, 1461 Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor Gençlik Geliştirme Merkezi Genel Koordinatörü Hamit Cihan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi ve AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, TÜFAD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi veGümüşhane Sorumlusu Sezgin Köprülü, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Salyazı Belediye Başkanı Müdür Uçar, kulüp başkanları ve antrenörler katıldı.



TÜFAD Trabzon Şube Başkanı ve Genel Başkan Danışmanı Nurettin Balaban’ın panelin ülke futboluna katkı sağlayacağı inancıyla yaptığı konuşmayla başlayan etkinlikte Trabzonspor Gençlik Geliştirme Merkezi Genel Koordinatörü Hamit Cihan, Türkiye’de futbolda gelinen nokta ile ilgili dünyadan örnekler verdi.



“FUTBOLCUNUN NE KADAR KOŞTUĞU DEĞİL, EN YÜKSEK HIZDA KOŞTUĞU MESAFE ÖNEMLİ”



Bir futbolcunun saha içinde ne kadar koştuğu değil de en yüksek hızda koştuğu mesafenin önemli olduğunu vurgulayan Cihan, yüksek şiddetteki koşunun önemini belirterek dünya futbol liglerindeki istatistikler ile kendi çalışmalarını grafik eşliğinde sunum halinde aktardı. 



FUTBOLCULAR BİR MAÇTA ORTALAMA 10-14 KİLOMETRE YOL YAPIYOR



Cihan, 90 dakikalık bir futbol maçında futbolcuların ortalama 10 bin ile 14 bin metre arasında yürüyüp, koştuğunu, bu rakamın avrupa ile hemen hemen aynı olmasına rağmen Türk futbolunda yüksek şiddetteki koşu oranının düşük olduğunu söyledi. Son 20 yıldır futbol sahalarında sporcuların kat ettiği toplam mesafede bir değişiklik olmadığını hatta 1 ve 2.lig arsında da fark olmadığını dile getiren Cihan, amatör bir oyuncunun bile aynı mesafeyi koştuğunu ifade etti.



“FUTBOL SAHASI STATİK AMA FUTBOLCU DİNAMİK”



Bir maçın fizyolojik iş yükü uygun antrenmanlar ile futbolcuya yaşatılması gerektiğinin altını çizen Cihan, futbol sahasının statik yani değiştirilemeyen bir alan olduğunu fakat futbolcuların dinamik olduğunu belirterek, “Bir milyar euro ile dünyanın en pahalı liglerinden birisi olmasına karşın Türkiye'de futbolun atletik yönü çok düşük. Televizyonda herkesin fark ettiği tempolu oyun aslında bizden fazla koştuklarından değil, hızlı koşarak o mesafeleri kat ettiklerinden kaynaklanıyor.” dedi.



“TÜRKİYE’YE BİR GÜN MUTLAKA FUTBOL MÜHENDİSLİĞİ GELECEK”



Türkiye’de bir gün mutlaka futbol mühendisliği kavramının yürürlüğe gireceğini dile getiren 1461 Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise dünyanın en akıllı milletinin Türkler olduğunu belirterek, “Spontan zekası çok yüksek olan bir milletiz. Bilgi arttıkça kaygı artar. Bilgi alacağız, heybemizi dolduracağız. Antrenörlük mesleğinde sıkıntılardan birisi de genç antrenörlerin olmadan oldum gibi hareket edip kendi önündeki, yarıştığı kişiyi, onun nasıl oraya ulaştığını araştırmadan kendi mevcut bilgisiyle kıyaslayarak ilerlemesinden kaynaklanıyor. Eğer öğrenirsek, bilgi bizi kaygılandıracak ama doğru yere getirecek. Ve siz eğer doğru bilgi alırsanız doğru şey vereceksiniz.” dedi.



Salonda bulunan antrenörlere “Çok çalışmalıyız” telkininde bulunan Akçay, “Çocuk, genç ve profesyonel oyuncularla uğraşıyoruz. O zaman her ilgilendiğimiz grubu hem fizyolojik olarak hem ruhsal olarak iyi tanımalıyız. Babasından da çok, anasında da çok tanımalıyız. Çünkü onun kalbi, beyni ve damarları sana emanet oluyor.” tavsiyelerinde bulundu.



TÜFAD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Gümüşhane Sorumlusu Sezgin Köprülü ise Türk futbolunun iki önemli isminin Gümüşhane’de görmekten mutlu olduğunu belirterek, katılan herkese teşekkür etti. 



Programda daha sonra ASKF İl Temsilcisi Ercan Çimen tarafından Gümüşhane sporuna yaptıkları katkılar nedeniyle kurum müdürleri, kulüp başkanları ve antrenörlere plaket ve teşekkür belgesi verildi.


Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48