banner333

banner309

Balki Adaylığını Açıkladı

Gümüşhane’nin genç avukatlarından Emre Balki, 18 Eylül tarihinde yapılacak olan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu’nun genel kurulu için adaylığını açıkladı.

Gümüşhane 28.08.2021, 13:44
Balki Adaylığını Açıkladı
banner400

Gümüşhane’nin genç avukatlarından Emre Balki, 18 Eylül tarihinde yapılacak olan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu’nun genel kurulu için adaylığını açıkladı.

Yaptığı açıklamada adaylık için karar almalarındaki en büyük etkenin baronun büyük çoğunluğunun genç meslektaşlarından oluşması olduğunu kaydeden Balki, “Türkiye’nin en genç baro yönetimini ve kurullarını oluşturmak, gençlerin yönettiği ve örnek gösterilecek bir baro olmak için genç meslektaşlarımızla bu yola çıktık. Meslek büyüklerimizin tecrübelerinden her daim faydalanarak, genç meslektaşlarımızın heyecanıyla beraber aktif ve şeffaf bir yönetim sergileyerek mesleğimiz ve meslektaşlarımız için güzel işlerin sahibi olma iradesi içerisindeyiz. Almış olduğumuz kararın baromuz ve meslektaşlarımız adına hayırlı olmasını ve adil bir seçim yaşanmasını temenni ediyoruz” dedi.

Aday olma kararını alıp bunu meslektaşlarıyla paylaşıp seçim çalışmalarına başlamalarının 2020 yılına uzanmasına rağmen seçim tarihinin Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında netleşmemesi sebebiyle bugüne kadar bu kararı kamuoyuyla paylaşmadıklarını kaydeden Balki, “Gümüşhane Merkez İlçe Seçim Kurulana verilen seçmen listesinde Bayburt bölgesi avukatlarının olmasını hayretle karşıladık ve manidar bulduk. Bayburt Barosunun kurulması için 2020 yılının Eylül ayında Bayburt bölgesinde bulunan en kıdemli meslektaşımız olan Avukat Naci Kavi kurucu başkan olarak görevlendirilmiş ve kuruluş süreci tamamlanarak Bayburt Barosu 4 Ekim 2020 tarihinde seçimli olağan genel kurulunu yapmak üzere seçim kuruluna müracaat etmiştir. 2 Ekim 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile coronavirüs salgını tedbirleri kapsamında seçimler ertelenmiştir. Son zamanlarda kamuoyuna yansıyan haber ve beyanlarda Bayburt’ta Baro kurulması için Gümüşhane Barosunun genel kurulu yapması sanki zorunluymuş, Gümüşhane seçim yapmadan Bayburt’ta Baro kurulması mümkün değilmiş, Gümüşhane seçim yaptıktan sonra Bayburt’ta bulunan meslektaşlarımızın bir araya gelip ancak bu şekilde baro kuruluşunu gerçekleştirebileceği şeklinde algı yaratmaya yönelik ifadelere şahit olduk. Bayburt Barosunun nasıl kurulacağı Avukatlık Kanunu’nun 77. Maddesinde ve Avukatlık Kanunu Yönetmeliği’nin 29. Maddesinde açık bir şekilde düzenlenmiştir. Yasal düzenlemelere göre Bayburt Barosu’nun Gümüşhane Barosundan önce seçim yapmasında hiçbir engel yoktur. Bayburt’ta tüzel kişilik kazanmış bir baro mevcuttur, bunun en açık göstergesi 4 Ekim 2020 tarihinde olağan genel kurul gerçekleştirmek üzere Bayburt Barosu’nun seçim kuruluna müracaat etmiş olmasıdır. Bu sürecin hüsnü niyet ile yürütülmediği kanaatindeyiz. Avukatlık Kanunu’na göre baro başkanı adayı olabilmek için 10 yıllık mesleki kıdeme sahip olma şartı aranmaktadır, ancak avukat sayısının 100’ün altında olması durumunda herhangi bir kıdem şartı aranmamaktadır. Bayburt bölgesinde bulunan meslektaşlarımızın seçmen listesine eklenmesi ile sayı 100’ü geçmekte ve seçime katılmamız mümkün olamamaktadır. Ayrıca Bayburt bölgesindeki meslektaşlarımızın Gümüşhane seçimlerine dahil olmalarının hemen akabinde kendi baroların seçimlerinde oy kullanacak olmalarını hem etik açıdan sorunlu hem de demokratik bir seçimin en temel unsurlarından olan tek ve eşit oy ilkesine aykırı buluyoruz. Seçim kuruluna Bayburt bölgesi avukatlarının listeden silinmesi için gerekli itirazları yapacağız ve bu sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Emre Balki kimdir?

1991 Gümüşhane Merkez İlçeye bağlı Dörtkonak köyünde dünyaya geldi. 2014 yılından beri Gümüşhane’de serbest avukat olarak çalışmakta. Balki evli ve iki çocuk babası.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48