banner333

banner309

Aydın: Tarım ve Hayvancılıkta Şehrimizi Kalkındıracak Proje'ye Onay Çıktı

Gümüşhane’ye sağlanan yeni yatırımla birlikte tarım ve hayvanlık alanında kalkınma hızının artacağını belirten Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr.Kemalettin Aydın, “Tamamlanacak olan yeşil yol projesiyle birlikte Gümüşhane, tarım ve turizm kenti olacak” dedi.

Gümüşhane 07.08.2014, 17:55 07.08.2014, 17:58
Aydın: Tarım ve Hayvancılıkta Şehrimizi Kalkındıracak Proje'ye Onay Çıktı
banner400

 Gümüşhane’ye sağlanan yeni yatırımla birlikte tarım ve hayvanlık alanında kalkınma hızının artacağını belirten Aydın, “Tamamlanacak olan yeşil yol projesiyle birlikte Gümüşhane, tarım ve turizm kenti olacak” dedi.

Doç. Dr. Kemalettin Aydın’ın yaptığı o açıklamalar: Uzun zamandır takip etmekte olduğumuz İFAD Projeleri, yani Avrupa Birliği proje desteklemeleri Sayın Bakanımızla defalarca yaptığımız görüşmeler sonucunda Gümüşhane,  Rize Bayburt’u içeren Kırsal Kalkınma Proje çalışması fizibilite kalkınma projesi daha önce hazırlanmış olup Kalkınma Bakanlığına sunulmuştu ve projeler kabul edilmişti. Kabul edilen bu Gümüşhane, Rize, Bayburt Kırsal Kalkınma projelerinin etüt çalışmaları 2014 Yatırım programına dâhil edildi ve bu projelerin de ilimizde fizibilite hazırlıklarına başlandı. Tarım Bakanlığımızın ilgili elemanları Ağustos ayı içerisinde 12 Ağustos’ta Gümüşhane ilimize gelerek görüşme ve proje sahalarında ön etüt çalışması gerçekleştireceklerdir. Tarım Bakanlığı köylümüzün müracaat ettiği kırsal kalkınma ve makine ekipman alımlarını kooperatif müracaatlarının bugüne kadar hepsi yüzde yüz oranında desteklenmiştir. İlimize hangi proje geldiyse tüm projeler Tarım Bakanlığı’ndan geçmiştir. Kırsal Kalkınma Projelerinin yanında da İFAD projesi olarak da adlandırılan Avrupa Birliği fonlu projede uzun uğraşlar sonucunda Kalkınma Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’ndan onaydan geçip saha çalışmalarına başlanmıştır. Yaklaşık üç ili içeren 30 milyon Euro’luk bir projedir.

Bu proje daha çok küçük ölçekli hayvancılık ve tarımla uğraşan ilimizin hızla kalkınmasına ve kalkınan tarımsal alt yapının tamamlanacak olan yeşil yol projesiyle turizmle entegre olduğunda, eğitim kenti olan Gümüşhane’de turizm ve tarım bileşkesiyle refaha kavuşacak bir süreç başlayacak. İFAD projesi hepimize hayırlı uğurlu olsun.

  

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11