banner333

banner309

Ateş'ten, Siyasilere Acil Çevre Yolu Çağrısı !

İlimizde esnaflık yapan, Çamlıca mahallesi yerli sakinlerinden MHP İl Başkan Yardımcısı Ali Ateş, Gümüşhane merkez ilçe Çevre yolunun çamlıca mahallesinde meydana getireceği olumsuzluklarla ilgili olarak 7 Haziran 2013 Cuma günü bir yazılı basın açıklaması yaptı.

Gümüşhane 07.06.2013, 16:12
Ateş'ten, Siyasilere Acil Çevre Yolu Çağrısı !
banner400


                
Yapacağımız açıklama çevre yolu ile ilgili Gümüşhane’nin bundan sonraki şehirleşmesi ve çevresinin değişmesine ön ayak olacak bir şehrin olmazsa olmazlarından olan çevre yolunu en çok sevinenlerden biri de bendim. Ömrünün tamamını bu şehirde geçiren biri olarak şu anki trafiği bu şehrin kaldırmadığını biliyorum.

              Bugüne kadar gördüğüm bütün çevre yolları şehrin büyümesine engel olacak bir şekilde değil de şehrin açılımını sağlayacağı şekilde yapılarak o şehrin büyümesine katkı sağlamıştır.

 Şimdi gelelim asıl konumuza;  iki üç yıldır alt yapı çalışmaları ve proje çalışmaları sonucu oluşan proje, değim yerinde ise dağ fare doğurmuştur.

Bu  işi başından beri takip etmeme rağmen hiçbir zaman yolun nereden geçeceği ile ilgili hiçbir bilgi mahalleli tarafından alınmadan ihale yapılıp yolun geçiş güzergahı ortaya Çıktığında gördük ki Gümüşhane’nin geleceğini kurtarmak bir mahallenin yok olması ve en az 2000 kişi evsiz kalması ile olacakmış.

 Ey Gümüşhane’yi yöneten siyasetçiler sizler sıcak evlerinizde otururken şimdi evlerinin yıkılmasını bekleyen benim Gümüşhanelim korku ve belirsizlik içinde günlerini geçirmektedir. Bu evler ki   yolların yokluğunda sırtlarında ve at sırtında taşıdıkları kumlar, Tuğlalar ve çimentolarla yapılmıştır. Yani dişinden  tırnağından artırdıkları el zorluklar çerisinde yapılmıştır.

Şimdi soruyorum benim şehrimin vekillerine, iktidar partisine, il başkanına ve yerel yönetimin başı olan belediye başkanına? Devletin gücü bu insanların gücünden daha mı az ki bu yol 1985 yılında o zamanki belediye başkanı tarafından yapılan tanjant yoluna kadar indirildi.

Bu günkü İmkanlarla yapılmayacak delinemeyecek hiçbir dağ olmamasına rağmen bu  yol niye bu kadar aşağıya düşürüldü?

 Bu yol daha yukarıdan giderek hem şehrin açılımı sağlanacaktır hem de hiç kimseye zarar Vermeyecekti. Buradaki evlerin çoğu tapusuz olduğu için bu insanların alacağı üç beş lira ile hiçbir şey  yapamayacağı için çoğu bu ilden göçecektir.

Sizler bu şehrin nüfusunu artırmak mı istiyorsunuz yoksa azaltmak mı bu saatten sonra ne yapılır ne yapılmaz bilmem bu sorumluluk ve vebal iktidar olan siyasilerden omzundadır?  İster dua alırlar, isterseler beddua alırlar.

Ha illa buradan geçecek diyorsanız bu evler yıkılmadan evlerin yola gidenlere konutlar yapılarak vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi sağlanmalıdır. Devletimizin bu gücü ve imkanı da vardır unutmayın ki ağlayanın malı hiçbir zaman gülenlere hayır etmez buda  böyle  bilene  bir sözümde sivil toplum örgütleri ve siyasilere en ufak şeylere protesto edip açıklama yapıyorsunuz da bu durumdan hiç mi haberiniz olmadı niye susuyorsunuz.

Bu vatandaşlar sizlerin değil mi benim insanım hiçbir zaman koyun olmamıştır. Neyin nerden geldiğini çok iyi bilecek kadar da zekidir. Yeri ve zamanı geldi mi de   bunun cevabını layıkı ile de verecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

                       Saygılarımla. 07.06.2013

 

                      ALİ ATEŞ

     CAMLICA MAHALLESİ SAKİNİ

    Gümüşhane  MHP İl Başkan Yard.

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45