banner333

banner309

Asırlık çınar Ayşe nineye ziyaret

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencileri, Cumhuriyetimizin 100. yılına bir asırlık ömrü ile şahitlik eden Ayşe Tuncay'ı evinde ziyaret etti.

Gümüşhane 21.10.2023, 15:28
Asırlık çınar Ayşe nineye ziyaret
banner400

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencileri, Cumhuriyetimizin 100. yılına bir asırlık ömrü ile şahitlik eden Ayşe Tuncay'ı evinde ziyaret etti.

Gümüşhane Gökdere Köyü'nde yaşayan Ayşe Tuncay, 1923 yılında doğdu. Cumhuriyetin ilk yıllarına şahitlik eden Ayşe nine, ziyaretçilerinin öğretmen ve öğrencilerden oluştuğunu görünce "Ben de ilkokul beşten mezun oldum" dedi.

Bir asırlık ömrünün bu günlerinde köy yaşamı içinde bağ bahçe işleriyle sağlıklı olarak meşguliyeti devam eden Ayşe nine, üç çocuk annesi. Üç çocuğundan altı torunu olan Ayşe nine'nin torunlarından biri büro yönetimi okudu ve özel bir kurumda yönetici. Kız torunlarından biri Cumhuriyet Savcısı, biri İnşaat Mühendisi, ikisi ise Mimar. Bir erkek torunu ise Özel Harekât Daire Başkanlığında Başkomser.

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinden gelen öğrenci konuklarına da şöyle nasihat etti: "Öğretmenlerimizi dinleyin. Onları üzmeyin ve sözlerini dinleyin."

Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, asırlık çınarımız Ayşe nine'ye veda ederken: "Yaşamı boyunca adaletli olmayı şiar edinmiş, komşuluk bağlarına değer veren; örf, adet, gelenek ve göreneklerine bağlı, çocuklara gençlere çok değer veren ve onların okumalarını tavsiye eden, milli ve manevi duyguları yaşam tarzı belirlemiş, Vatan sevgisini kutsal bilen, Türkiye Cumhuriyeti'nin dününü bilen, bugününü yaşayan ve geleceğini düşünen bir değerin yanında geçirdiğimiz iki saat hepimiz için bir lütuftu." dedi.

Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, Müdür Yardımcısı Ergin Aslan, öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan grup ayrılırken Tuncay'a gümüş işlemeli Türk Bayrağı takdim ederek elini öpüp hayır duasını alarak vedalaştı.

Özet:

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencileri, Cumhuriyetimizin 100. yılına bir asırlık ömrü ile şahitlik eden Ayşe Tuncay'ı evinde ziyaret etti. Ayşe nine, ziyaretçilerine nasihat ederek, öğretmenlerini dinlemeleri ve onları üzmemeleri gerektiğini söyledi. Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, Ayşe nine'nin yanında geçirdikleri zamanın hepimiz için bir lütuf olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54