banner333

banner309

Arzular Beldesi’nin “Toz Duman” İsyanı

Arzular Kabaköy Beldesinde bulunan çimento fabrikasının çıkardığı tozun beldede yaşanmaz hale geldiğini dile getiren İstanbul Bağcılar daki Arzular Beldesi Dernek Başkanı Yalçın Tanış konu İle alakalı basın açıklaması yaptı.

Gümüşhane 04.09.2018, 20:53
Arzular Beldesi’nin “Toz Duman” İsyanı
banner400

Arzular Belde Dernek Başkanı Yalçın Tanış’ın açıklaması;

2010 yılında beldemizde faaliyete başlayan Aşkale Gümüşhane Çimento Fabrikası sürekli çevreyi kirletmektedir. Fabrika etrafında bulunan meyve ve sebzelerin tozdan zarar gördüğü ve yenilemeyecek durumda olduğu acı bir gerçektir. Tozun ürünlere verdiği zarar herkes tarafından görülmektedir. Fabrikadan çıkan tozun beldemizin heryerine yayıldığı evlerin çatılarına ve araçlara yapıştığı suyla temizlenemediği görülmektedir. Fabrikanın açık alandaki öğütme değirmeninin çıkardığı toz ve gürültü yüz metre yakınında bulunan ilköğretim okulundaki eğitim ve öğretime aşırı derecede zarar vermektedir. Geçen yıl Ağustos ayında kadınıyla, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla yaptığımız eylemde milletvekillerimiz ve valimiz huzurunda yapılan görüşmelerde fabrika yönetiminin bu sorunu altı ay içerisinde çözüm bulunacağı sözü verildi. Fakat geçen bir yılda çözüm bulunmadığını ve fabrikanın aynı haliyle çalışmaya devam etttiğini görüyoruz.O günde bu işin takipçisi olacağımızı söylemiştik. Buradan sayın vekillerimiz ve valimize sesleniyoruz sesimizi duyun artık. Neden verilen bu sözler yerine getirilmedi? Neden bu kirlilik hala artarak devam ediyor?

Artık gereken önlemlerin alınmasını ve  beldemizin bu kötü havadan kurtulmasını istiyoruz. Vekillerimizin ve valimizin her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz ve gereken önlemleri aldıracaklarına inanıyoruz. Saygılar

Yalçın Tanış

İstanbul Bağcılar Arzular Dernek Başkanı

Yorumlar (1)
Yakup 6 yıl önce
Kime para lazım arsası satılacak ....?
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38