banner333

banner309

Arife Eleman: Suyumuz sağlık kriterine uygun

Gümüşhane Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Arife Eleman, Belediye olarak sağlık kriterlerine uygun su hizmeti sunduklarını belirtti.

Gümüşhane 03.09.2019, 15:48 03.09.2019, 18:27
Arife Eleman: Suyumuz sağlık kriterine uygun
banner400

Eleman, son günlerde basında ve sosyal medyada Gümüşhane Beledisince sağlanan su hizmetleri ile ilgili çeşitli haber ve yorumlar yapıldığını ifadede ederek, “Belediye olarak su hizmeti sağlarken sağlık kriterlerine uygun suyu halkımızın tüketimine sunmaktayız. Bu konudaki alt ve üst yapımızın güvenliklidir. Depolarımızda ve kuyularımızda 24 saat güvenlik elemanları bulunmaktadır. Güvenlik elemanı olmayan depo ve kuyularımıza da dışarıdan müdahale edilmesi mümkün değildir” dedi.

Gümüşhane halkının tüketimine sunulan suyun her 15 günde bir tahlil edildiğini kaydeden Eleman, “Halkımızın tüketimine sunduğumuz su, İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından her 15 günde bir alınan numunelerle tahlil edilmekte, ayrıca 3 ayda bir alınan numuneler de Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarında ileri düzeyde tahlilleri de yapılarak tarafımıza bilgi verilmektedir. Bu güne kadar da alınan numunelerde insan sağlığını olumsuz etkileyecek bir bulguya rastlanılmamıştır. Ayrıca şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan çeşmelerle ilgili de su analizleri yapılmaktadır. Bu analizlerin sonucuna göre halkımız bilgilendirilecektir” diye konuştu.

Eleman, küresel ısınmanın yeryüzünde kullanılabilir su kaynaklarını tükettiğini de belirterek, “Son yıllarda sadece ilimizin değil, ülkemizin ve dünya gündeminin birinci meselesi, küresel ısınmanın yeryüzünde kullanılabilir su kaynaklarını tüketmesidir. Bizler, bu bilgiden yola çıkıp, doğanın bir parçası olduğumuzu düşünerek ve gelecek nesillere karşı sorumlu olduğumuz gerçeğiyle elimizdeki kaynakları, özellikle suyu çok daha bilinçli tüketmeliyiz. Hep birlikte bilinçli su tüketimini davranış biçimi haline getirerek zaman zaman mecbur kaldığımız akut sıkıntıları yaşamayabiliriz. Burada en etkin ve kalıcı çözüm; son kullanıcı olan bizlerin, musluklarımızdan başlayarak suyu itinalı ve kıymet vererek kullanmasıdır. Suyumuzu tüketirken ‘ben bugün suyumu içebiliyorum, yarın çocuğum içebileceği suyu bulabilecek mi’ diye sorabilirsek alacağımız sonuç inanın hepimizi şaşırtacaktır. Halkımızın bu konuda bizi anlayacağına ve elinden geleni yapacağına dair inancımız tamdır. Belediye olarak biz de, imkânlımız dahilinde halkımızı mağdur etmeme adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11