banner333

banner309

Ali Çelik'den, Gümüşhane İçin 29 Proje Önerisi

Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) Trabzon Temsilcisi Elektrik Mühendisi Ali Çelik Gümüşhane için 29 Proje Önerisi'ni kamuoyu ile paylaştı.

Gümüşhane 13.11.2013, 09:14 13.11.2013, 10:19
Ali Çelik'den, Gümüşhane İçin 29 Proje Önerisi
banner400
  Ali Çelik'in Gümüşhane için 29 Projes Önerisi;

1-Gümüşhane’nin simgesi kuşburnuyu resmeden bir heykel yaptırılarak Zafer Meydanına dikilebilir. Şehrin girişine ‘Kuşburnu, Pestil ve Köme’nin başkentine Hoş Geldiniz’ yazılabilir. Her şehrin bir simgesi vardır. İnsanlar gelince orada fotoğraf çekilirler.

 

2-Harşit çayının şehir merkezi içinde kalan kısmının dere ıslahı yapılmalıdır. Harşit çayı kenarındaki tüm görüntü kirliliğine yol açan çalılar kesilerek, estetik bir görüntüye kavuşturulmalıdır.

 

3-Şehir merkezindeki kaldırımlar yenilerek estetik bir görüntüye kavuşturulabilir. Kaldırımlar düzgün bir şekilde yapılmalı ve hendek ve çukurlar biçimsiz dizilen taşlar gözü yormamalıdır.

 

4-Kaldırımlardaki yön ve trafik tabelaları uygun yerlere konmalı, insanların yürürken çarpmasına neden olacak biçimde yolun ortasına konmamalıdır.

 

5-Şehir merkezindeki kaderine terk edilmiş eski virane binalar ve halı sahalar ya yıkılmalı, ya temizlenmeli ya da sahipleriyle görüşülerek bir çözüm bulunmalıdır.

 

6-Gümüşhane Belediyesine kurumsal bir kimlik kazandırılmalıdır. Fen İşleri Müdürlüğüne en az beş yıl tecrübeli İnşaat Mühendisi, Mimar, Elektrik Mühendisi, Makine Mühendisi, Çevre Mühendisi, Peyzaj Mimarı ve Jeoloji Mühendisi alınmalıdır.

 

7-Gümüşhane’deki tüm belediyelerle çöp toplama konusunda işbirliği yapılarak, konteynır ihtiyacı için bölge belediyelerden gerekli destek alınmalıdır.

 

8-İnsan sağlığını tehdit eden fabrika ve firmaların arıtma sistemleri kontrol edilmelidir. Harşit çayına katı ve sıvı atıklarının bırakılmasının önüne geçilmelidir. Bu konuda firmalara gerekli uyarılar yapılmalı, uymayanlara para cezası verilmelidir. Çevre bilinci oluşturmak için halkı bilinçlendirecek konferanslar düzenlenmelidir.

 

9- İldeki tabela kirliliği kaldırılmalıdır. Tabelalar TSE standartlarına(tabi eğer böyle bir standart varsa) uygun olmalıdır. Tabelalar fazla kelimeden oluşmamalı, görüntü kirliliğine yol açmamalı, sade olmalıdır.

 

10-Şehir merkezideki otopark sorunu çözülmelidir. Parkomat sistemine geçilmelidir. Gerekirse yeni bir otopark yapılmalıdır. İnsanlar bu konuda bilinçlendirilmeli, esnaf ve yayalar rahatsız edilmemelidir.

 

11-Gümüşhane Belediyesi ‘Gümüş Masa’ uygulamasına geçmeli,halkın talep,öneri,fikir ve şikâyetleri yazılı,sözlü,telefonla ve elektronik posta([email protected]) yoluyla alınmalıdır.

 

12-Sokak köpekleri ve kedileri toplatılarak kısırlaştırılmalıdır. Sokakta başıboş gezen hayvanlar bir merkezde toplanmalıdır.

 

13-Doğal ve temiz su kaynaklarına sahip Gümüşhane şehrinde insanlar musluktan rahatlıkla temiz su içebilmelidir. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

 

14-Gümüşhane Belediyesi her yıl 100 Gümüşhaneli üniversite öğrencisine burs vermelidir. Öncelik fakir çiftçi çocukları olmalıdır. Bunun için hayırsever Gümüşhaneli işadamlarımızdan destek alınabilir.

 

15-Her köye en az bir çöp konteynırı konmalı ve ayda bir çöpü toplanmalıdır. Maalesef köylerimizde çevre felaketi yaşanmakta, dereler çöplük haline gelmektedir. Bu çevre felaketinin önüne geçilmelidir. Bunun için tüm kamu kurumları ile irtibata geçilerek(Valilik, Kaymakamlıklar, İl Özel İdaresi) gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

 

16-Gümüşhane Belediyesi halk otobüslerinde ‘Gümüş Kart’ uygulamasına geçilmeli, öğrenci bilet fiyatı uygun olmalıdır.

 

17-Gümüşhane’deki tüm yer isimleri(mahalle, cadde, köy) Türkçe olmalı ve tek kelimeden oluşmalıdır. Çok uzun isimler olmamalıdır. Okul isimleri en fazla iki kelimeden oluşmalı, çok fazla kelime içermemelidir.                                                                                                                

 

(Örnek: Süleymaniye Mahallesi, Gümüş Sokak, Kuşburnu Caddesi, Gümüşhane Lisesi, Kanuni Ortaokulu, vb.)

 

18-Gümüşhane Belediyesi kültür faaliyetlerine ağırlık vermelidir. Şiir dinletisi, seminer, konferanslar vermelidir. Festivallerde Türk Halk Müziği sanatçılarına ve Gümüşhaneli sanatçılara yer verilmelidir. Ozanlarımıza sahip çıkılmalıdır. Gümüşhane Tarihi bir komisyona araştırılıp kitap haline getirilmelidir.

 

19-Gümüşhane’nin cadde ve sokakları temiz olmalı, çöpleri düzenli bir şekilde alınmalıdır.

 

20-Gümüşhanespor stadı koltuklandırılmalı ve ışıklandırması yapılmalıdır. Yeni Şehir Stadyumunun ismi Gümüşhane Stadyumu olarak değiştirilmelidir.

 

21-Gümüşhane Belediyesi gurbetteki hemşehrilerimizden maddi ve fikir anlamında destek almalı ve bu konuda STK’larla irtibat bürosu kurmalıdır. Gurbette yetişmiş eğitimli birçok hemşerimiz ve zengin işadamımız vardır.

 

22-İlimizin futboldaki tek profesyonel temsilcisi Gümüşhanespor’a ve Voleybol birinci ligindeki tek ilçe takımı, Karadeniz’in tek temsilcisi ve Ankara’nın doğusundaki tek takım Gümüşhane Torul Gençlerbirliği’ne her türlü maddi, manevi destek verilmelidir. Bu iki kulüp için bir yardım gecesi düzenlenmelidir. İşadamlarımızdan görüşülerek gerekli destek sağlanmalıdır. Valilik ve tüm belediyeler bu iki temsilcimize her türlü desteği vermelidir. Gümüşhane Torul Gençlik’in içinde bulunduğu maddi kriz ile ilgili bir toplantı yapılmalıdır. Gümüşhanespor’un logosu eski kartallı logo olmalıdır.

 

23-Gümüşhane’nin tarihi ve turistik yerlerinin reklamı yapılmalı. Tur firmalarının Gümüşhane’den geçmesi sağlanmalı. Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, Zigana Kayak Merkezi,Santa Harabeleri,yaylalar,Limni Gölü,Artabel ve tarihi kalelerin tanıtımı iyi yapılmalı. Gümüşhane’nin tarihi ve turistik yerlerini tanıtan kitapçık ve CD ler hazırlanarak halka dağıtılmalıdır. Tarihi Gümüşhane konakları ve evleri imkânlar ölçüsünde restore edilmelidir.

 

24-Gümüşhane’de doğal alabalık yetiştiriciliği desteklenmeli, buz gibi kaynak sularında yetişen alabalık üretimi yaygınlaştırılmalıdır. Torul ve Kürtün Baraj gölündeki balıkçılık faaliyetleri desteklenmelidir.

 

25-Torul ve Kürtün Baraj gölünün çöpleri toplanmalı, çevresi temizlenerek peyzajı yapılmalı, yürüyüş yerleri ve çay bahçeleri yapılarak halkın hizmetine sunulmalıdır. Baraj göllerine araçların uçmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.

 

26-Süleymaniye Turizm Merkezi projesi takip edilerek hızlandırılmalıdır. Köse Havaalanı ve demiryolu konusu gündeme alınmalıdır.Lobi faaliyetleri yapılmalıdır.

 

27-İkisu-Şiran yolunun durumu takip edilerek hızlandırılmalı ve biran önce bitirilmesi sağlanmalıdır.

 

28-Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü akademik kadrosunu tamamlayıp bir an önce açılarak öğrenci alımına başlamalıdır.

 

29-Gümüşhane organik tarım ve hayvancılığın merkezi olmalıdır. Köylüye dut,ceviz,elma,armut ve kiraz fidanı dağıtılarak meyvecilik geliştirilmelidir. Gümüşhane’de yol kenarlarına işin uzmanlarına danışılarak estetik ve uygun ağaçlar dikilmelidir.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (3)
adem kocabaş 10 yıl önce
kendi trabzonda gönlü gümüşhande güzel kardeşim, tebrik ederim
casim. 10 yıl önce
çok güzel konulara el atmışsınız. bu projeleri gerçekleştirebirseniz belediye başkanlığını kesin kazanırsınız.
çağlar 10 yıl önce
güzel kardeşimin güzel yorumlarının gümüşhaneyi bir o kadar daha güzelleştireceğine inancım tam.......
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38