banner333

banner309

Aktaş'tan Karne Mesajı

Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, bugün sona erecek olan 2012-2013 eğitim öğretim yılı 1. Dönemi için öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik tatil mesajı yayımladı.

Gümüşhane 25.01.2013, 10:32
Aktaş'tan Karne Mesajı
banner400

 Aktaş'ın mesajı şı şekilde;

Sevgili Öğrenciler;

                Çok yoğun ve yorucu bir dönemin ardından yarıyıl tatiline eriştik. Bazılarınızın çalışıp sorumluluklarını yerine getirmenin huzuru içerisinde iyi bir karne beklentisi var.  Bazılarınızda ise iyi değerlendirilmemiş ve pek iyi performans gösterilmemiş bir dönemin ardından kırık bir karne ile karşılaşmanın kaygısı ve üzüntüsü var.  Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin tamamının başarısı ve daha güzel bir gelecek beklentisi ümidimizden hiç bir şey kaybetmeden çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.  Geleceğin Türkiye'si sizlerin özgüveni, sorumluluk bilinci ve gayretleri ile inşa olacaktır. Biz sorumlu eğitimciler, en başarısız öğrenciyi bile kazanmanın gereğinin ve gelecekte her öğrencinin şimdikinden çok daha iyi ve başarılı olabileceğinin idrakindeyiz. Sizleri çok sevdiğimizi ve geleceğinizi önemsediğimizi, eğitim kurumlarımızın ancak sizlerle anlam kazandığını bilmenizi isteriz. Sevgili öğrenciler notlarınız çok iyi ya da çok kötü olabilir. Ancak geleceğiniz sadece bu kriterlerle değerlendirmelere tabi tutulamayacak kadar önemli ve değerlidir. Milli Eğitim Bakanlığımız sizlerin geleceği ile ilgili çok ciddi ve önemli adımlar atmaktadır. Bu hususta özellikle siz değerli gençlerimizin teknolojiyi en ileri derecede takip etmenizi sağlayacak olan FATİH (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi ) gibi projeler yolu ile eğitimde en ileri düzeydeki birçok ülkenin bile ötesinde yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Yine Mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi ile ilgili ciddi düzenlemeler ve yatırımlar yapılmakta projeler üretilmektedir. Eğitim kurumlarımızın varlık sebebi olan siz değerli öğrencilerimizin bu duygu ve düşüncelerle yarı yıl tatilini en iyi bir şekilde değerlendireceğini umut ediyor hepinize kucak dolusu sevgiler sunuyorum.

Saygıdeğer Veliler;

                Karnelerdeki iyi notlar ders başarısı hakkında bilgi verse de başarının tek ölçüsü olmadığını bilmenizi isterim.  Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken sadece iyi ve kötü notlara bakmak yerine çocuğunuzun özelliklerini fark etmeye, onların eksiklerini ve gerçekten neye ihtiyaçları olduğunu belirlemeye çalışınız. Çocuğunuzun elindeki  karne, onun olduğu kadar sizlerinde onlar üzerindeki sorumluluklarınıza yönelik değerlendirme yapmanızı gerektiren  bir belgedir.  Bir anne ve baba olarak onun başarısı için neleri yeterince yaptığınızı ve yapamadıklarınızı görmenizi sağlar.

                Anne ve babaların sorumluluğu çocuklarının en iyi ortamlarda eğitim almasını sağlamak ve maddi imkânlarını seferber etmekten ibaret değildir.  Çocuğunuzun, yeteneklerini keşfetmeye çalıştığı ve geleceğe ilişkin önemli yönelimler sergileyeceği bu dönemde maddi desteğiniz kadar ona sunacağınız manevi desteğin sağlayacağı huzura da ihtiyacı olacaktır. Günümüzün dünyasında onların özellikle maneviyatlarını tehdit eden bir çok unsur vardır. Bunları tek başlarına karşılamalarını ve hiç bozulmadan ailelerine layık bir fert olacaklarını beklemek fazla iyimserlik olur. Siz değerli anneler kızlarınızdan ve siz değerli babalar oğullarınızdan Yüce Allah'ın bahşettiği ebeveyn muhabbetini ve ilgisini sakın koparmayın. Çünkü onlar için en zor zamanların sığınılacak güvenli limanları sizlersiniz. 

Değerli Öğretmenler Ve Eğitim Yöneticileri;

                Sizler için de en az öğrencilerimiz kadar yorucu geçen bir dönemi daha geride bıraktık. Dinlenmeyi en az onlar kadar sizler de hak ediyorsunuz.

                Öğretmenlik son derece önemli bir zihin ve emek işi hem de bir sevda mesleğidir. Siz değerli öğretmenlerimizin gayretleri ile ilimizde eğitimin çıtası her geçen gün daha iyi bir seviyeye yükselmektedir.  Bir çok öğretmen arkadaşımın zor şartlar altında ve üstün gayretle önemli başarıları gerçekleştirdiğini müşahede etmekteyiz. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz sizlerin tecrübeli ellerine, bilgi, ilgi ve şefkatine emanettir. Bu hususta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in " Öğretmenler yükselen yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözleri ile icra etmekte olduğumuz mesleğin önemini ne güzel ifade etmiştir. Dünya baş döndürücü bir hızla gelişmekte ve ilerlemektedir. Banlığımızın özellikle pek çok yeniliğe imza attığı eğitim sistemimizde sizlerin de kişisel ve mesleki gelişiminizi ihmal etmeyeceğinize inanıyorum. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının II. Döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizlerin daha etkin bir hazırlık yapabilmeniz için gerekli katkıyı yapacağımızı bilmenizi isterim. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tebrik ediyor, mutlu ve huzurlu bir yarıyıl tatili diliyorum.'' dedi

                Öte yandan yarın il genelinde 23 bin 272 öğrenci ve yaklaşık bin 744 öğretmen yarıyıl tatiline girecek ve 8 Şubat günü tekrar okullarına dönecekler.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52