banner333

banner309

Aktaş, e-Konferans ile Toplantı Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığının Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından hizmete geçen e-konferans sistemi sayesinde okul müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri görev yaptıkları yer ve ilçelerden ayrılmadan toplantıya katıldılar. Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve okul müdürleri ile beraber 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 2. kanaat dönemi değerlendirme toplantısını e-konferans sistemi üzerinden yaptı.

Gümüşhane 18.02.2013, 15:07
Aktaş, e-Konferans ile Toplantı Yaptı
banner400
 Aktaş; 2012-2013 öğretim yılı 2. Kanaat dönemine 11/02/2013 günü itibari ile başlamış bulunuyoruz. Dönemin tüm ülkemize, ilimize hayırlara vesile olmasını dileyerek hepinizi sevgi, saygı ve derin muhabbetlerimle selamlıyorum. İlimizin önceliğinin eğitim olduğunu bilmeyenimiz yoktur. İlimizin başta Sayın Valimiz olmak üzere bu önceliğimizi her platformda yeniliyoruz. Bu konudaki tüm çalışmalarınızın tarafımızdan desteklendiğini de bilmenizi istiyorum.

 Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak milli ve manevi değerlerle birlikte evrensel değerleri benimseyip, benimsetmektedir. İlimiz, bölgemiz, ülkemiz ve hatta dünyadaki gelişmeleri takip ederek, farklılıkları yorumlayarak bir eğitim aktivitesi oluşturmalıyız.

 Eğitim-öğretimde disiplin önemli bir unsurdur. Disiplin anlayışımız sevgiye dayanan, saygı temeli oturtulan bir yaklaşım içerisinde olmalıdır. İlkemizi, prensiplerimizi, hedeflerimizi belirledik. Belirlediğimiz ilkeler, prensipler çerçevesinde hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Başaracağımıza olan güvenim tamdır.

 Sömestr tatilimizde ilçelerimizde bir araya geldik. Bulunduğumuz noktayı irdeledik. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi yarınlara hazırlamak yeniden çalışma alanımıza döndük. İlçelerde sizlerle yaptığımız değerlendirme toplantılarında da yakınen gördük. Yeni bir sistemle işe devam etmemize rağmen tahminlerin ötesinde çok daha iyi bir sonuç aldık. Ufak tefek eksiklikler dışında problem yaşamadık. Bundan dolayı da hepinize tekrar teşekkür ediyorum.

 Sürekli ihtiyaçlarımızı, hedeflerimizi bölgemizin, beldemizin önceliklerini hesaplayarak gözden geçirerek yenilemeliyiz. İl-İlçe bazında, okul kurum bazında, sınıflar bazında, branşlar bazında değerlendirmelerimizi yapmalıyız.

 

EĞİTİMDE TEMEL UNSUR ÖĞRETMENDİR   

 Öğretmenlerimizi motive etmeliyiz. Takip etmelisiniz. Ders ve öğretmenliğin sınıfta başlayıp, sınıfta bitmediğini ortaya koymalıyız. Bu nedenle; öğretmenler kurul toplantılarımızı, eğitim bölgesi zümre öğretmenleri toplantılarımızı, okul zümre toplantılarımızı eksiksiz ve kusursuz olarak yapalım. Bunların yapılmasını takip edelim. Öğrencilerin devamlarını mutlaka sağlayalım. Devam ettirdiğimiz proje kapsamında okuma etkinliklerimizi sürdürelim. Velilerimize rağmen değil, velilerimizle birlikte eğitim faaliyetlerimizi sürdürmeye özen gösterelim.

 Müdür arkadaşlarımız her öğretmenin derslerini, her dönem mutlaka izleyelim. Öğretmen branşını çok iyi bilmeli, iyi motive olmalı ve etmelidir. Hissedilmeyen tabii bir otoriteye sahip olmalı, anlayışlı,  kendine güvenmeli, güven vermesi gerektiğini bilmelidir. Bunu siz sağlayacaksınız.

 Değerli yönetici arkadaşlarım! Mesaiye hem biz uyalım, hem de arkadaşlarımızın uymasını sağlayalım. Öğretmen ve yöneticilerimizin nöbet hizmetlerini çok yakından takip edelim. Bu hususun önemini ve önceliğini çok iyi anlatalım.

 Bize emanet edilen ülkemizin geleceği gençlerimizi, mesleklerini icra edecekleri zamana göre yetiştirmek durumundayız. Bir Ülkenin; Mühendisi, Avukatı, Doktoru, Hâkimi, Savcısı, Öğretmeni, Polisi, Valisi, Müdürü, Tüccarı, Esnafı olacak çapta ve donanımda yetiştirme mecburiyetimiz var.

 

HER TEŞEBBÜS BİR ZAFERDİR

  Ülkemizde 6 yıl önce başlayan proje tabanlı müfredat uygulamalarını etkin bir şekilde kullanan öğrencilerimizin teşebbüs ruhunu canlandırıp genişletin, başarı tesadüfî değildir. Her teşebbüs bir zaferdir. Gerçekte başarısızlık diye bir şey yoktur, sonuçlar vardır. Sonuçlar ne olursa olsun bu sonuçların verdiği ipuçları iyi değerlendirilirse, başarı için gerekli malzemeler sağlanmış olacaktır. Bu nedenle başarı önemli ancak teşebbüs daha önemlidir. 

  Bu duygu ve düşüncelerle dönemin tekrar hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi muhabbetle selamlıyorum.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27